به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، واکنش نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به امضای نخستین قرارداد نفتی با یک شرکت داخلی مثبت بود.
در این اظهار نظرها بر محورهایی مانند امضای قرارداد با یک شرکت داخلی در گام نخست اجرای قراردادهای جدید نفتی و اهمیت افزایش بازیافت نفت تاکید شد؛ موضوعی که نخستین قرارداد نفتی با این هدف امضا شده است.
حسین امیری خامکانی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، با بیان اینکه امضای نخستین قرارداد نفتی با شرکتهای داخلی نشان دهنده حسن نیت وزارت نفت است، گفت: اگر یک درصد ضریب بازیافت در میدانها افزایش یابد، میلیاردها تومان به نفع کشور و مردم خواهد بود.
مجید ناصری نژاد، عضو دیگر این کمیسیون با اشاره به امضای نخستین قرارداد جدید نفتی با ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، گفت: اجرای الگوی قراردادهای جدید نفتی آغاز خوبی داشت و مجلس به دقت امضای قراردادهای جدید و اجرای الگوی قراردادها را رصد می کند.
علی گلمرادی، عضو کمیسیون انرژی نیز درباره امضای HOA میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پرشیا در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی برای افزایش 75 هزار بشکه ای نفت از میدانهای یاران، کوپال و مارون اظهار کرد: یکی از محورهای الگوی جدید قراردادهای نفتی، موضوع ازدیاد برداشت از مخازن قدیمی است زیرا باید تا حد امکان این ضریب را ارتقا دارد تا درآمدهای نفتی کشور افزایش یابد.
بیژن زنگنه، وزیر نفت، مردادماه امسال در نشست کمیسیون انرژی بر موضوع افزایش بازیافت نفت تاکید کرد و آن را برای کشور حیاتی دانست.
نخستین قرارداد جدید نفتی با محوریت توسعه میدان مشترک یاران امروز (سه شنبه، 13 مهر ماه) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و غلامحسین نوذری، رئیس هیئت مدیره گروه توسعه انرژی تدبیر و محمد مخبر، رئیس ستاد اجرای فرمان امام (ره) میان غلامرضا منوچهری، معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و ناجی سعدونی، مدیر عامل شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا امضا شد.
شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا (ستاد اجرایی فرمان امام (ره)) یکی از هشت شرکت ایرانی است که در فرایند تعیین صلاحیت شرکتهای مستعد برای فعالیت اکتشاف و تولید (E&P) از سوی وزارت نفت صاحب صلاحیت تشخیص داده شده است. افزون بر توسعه میدان مشترک یاران، اجرای فعالیتهای ازدیاد برداشت به منظور افزایش ضریب بازیافت نفت در مخازن آسماری و بنگستان میدان کوپال و مخزن بنگستان میدان مارون نیز در قالب 2 قرارداد دیگر به شرکت نفت و گاز پرشیا واگذار شد.
شرکت ملی نفت ایران پیش از این اعلام کرده بود، شرکتهای ایرانی مستعد برای فعالیت در قالب اکتشاف و تولید می توانند راهبری میدانهای کوچک و متوسط را به عهده گیرند و در صورت نیاز از همکاری شرکتهای خارجی در این زمینه استفاده کنند.
میدان مشترک یاران که توسعه آن در 2 بخش یاران شمالی و یاران جنوبی در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار دارد، از میدانهای مشترک منطقه غرب کارون است که فعالیتهای توسعه ای بخش شمالی آن در قالب قرارداد بیع متقابل از سوی شرکت نفت و گاز پرشیا در دست اجراست و طرح تولید روزانه 30 هزار بشکه از آن در آستانه بهره برداری قرار دارد.