وی ادامه داد: بدون تردید بقا و رمز موفقیت هر کشوری در تولید است و با توجه به نامگذاری شعار امسال انتظار داریم که کارفرمایان با کارگران بیشتر مدارا کنند و از اینکه مبلغی به حقوق و دستمزدها اضافه شده عرصه را به کارگران تنگ نکنند و آنها را تعدیل یا تحت فشار قرار ندهند تا در سایه همدلی کار و تولید رونق بگیرد و کارگران بتوانند هزینه های زندگی را تامین کنند.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در ارزیابی وضعیت بازار کار و اشتغال در سال گذشته گفت: سالی که گذشت از نظر اقتصادی سال سختی برای کارگران، بازنشستگان و حداقل بگیران بود. در بحث شاغلین به دلیل شیوع ویروس کرونا با تعدیل و بیکاری بخشی از نیروهای کار مواجه شدیم و روند پرداخت بیمه بیکاری هم با کندی انجام شد و نارضایتی هایی را به دنبال داشت به نحوی که تا آخر سال بودند کسانی که هنوز بیمه بیکاری کرونا را نگرفته بودند درحالی که بیش از یکسال از بیکاری آنها می گذشت.
بیات ادامه داد: به دلیل کرونا انتخابات شوراها به تعویق افتاد و در زمینه دریافت برخی خدمات و پیگیری مطالبات حقوقی و حضور در مراجع حل اختلاف و ادارات کار به دلیل کرونا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی تا مدتی وقفه ایجاد شد اما یکی از اقدامات خوبی که اواخر سال گذشته انجام شد خروج دفترچه های بیمه تامین اجتماعی از حالت کاغذی و الکترونیکی شدن خدمات آن بود که البته با توجه به حق بیمه ای که بیمه شدگان می پردازند، انتظار ارائه خدمات مطلوب را دارند لذا معتقدم باید زیرساختهای این کار فراهم شود تا افرادی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند با تقاضای ارائه دفترچه های کاغذی روبه رو نشوند و مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی و بخشهای خدمات درمانی دولتی و کلینیک ها این رویه را پذیرفته و اجرا کنند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در بحث واگذاری سهام شرکتهای شستا از این جهت که به غیر کارگران و بازنشستگان واگذار شد، نارضایتی هایی به وجود آمد. وقتی مجموعه بزرگ سازمان تامین اجتماعی را داریم چرا باید به غیر از بیمه شدگان تامین اجتماعی سهام واگذار کنیم و کارگران و بازنشستگان هنوز از این مساله دلخور هستند.
این مقام مسئول کارگری در پایان شاخص ترین رویداد سال گذشته را همسان سازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی دانست و اظهار کرد: با مذاکرات و نشستهایی که با معاون اول رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت، طرح همسان سازی حقوق برای مشاغل سخت و زیان آور انجام شد و در مرحله دوم، اعتبار90 هزار میلیارد تومانی در بودجه 1400 به تصویب رسید که اقدام بزرگی در جهت متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بود.