پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 573660 تاریخ : 1399/12/18-13:05:28
,17,
ارتباط با کشورهای دیگر، لازمه رشد اقتصادی است

جمال رازقی در جلسه هم اندیشی برنامه هفتم توسعه

ارتباط با کشورهای دیگر، لازمه رشد اقتصادی است

جمال رازقی جهرمی، رئیس اتاق شیراز می گوید: ثبات سیاسی میوه ثبات اقتصادی است و رشد، توسعه و ثبات اقتصاد از مسیر ارتباط با دیگر کشورها محقق می شود.

به گزارش بانک و صنعتبه نقل از پایگاه خبری اتاق ایران: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز گفت: بدون روابط عادی با کشورهای دیگر نمی توان به رشد اقتصادی مازاد دست یافت و قطعاً تحقق ثبات اقتصادی به ثبات سیاسی می انجامد.

جمال رازقی جهرمی در جلسه هم اندیشی و تدوین سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این اتاق برگزار شد، افزود: اهداف مهم همه دولت ها رفاه، عدالت اجتماعی و بهبود معیشت است که راه رسیدن به این اهداف در سایه توسعه اقتصادی شکل می گیرد که در گرو تولید و صادرات است و بر همین اساس باید از تولیدکنندگان و صادرکنندگان حمایت جدی و اصولی انجام شود.

او افزود: مبهم بودن آینده، عدم قطعیت، ریسک بالا، نبود فضای رقابتی، انحصار در بازار، فرآیندهای پیچیده اداری، تنگناهای اعتباری، عدم سهولت تأمین مالی و دخالت بخش عمومی در بازار قیمت گذاری ازجمله مواردی است که نفس اقتصاد را به شماره انداخته است.

رئیس اتاق شیراز سهم صادرات ایران از بازارهای کشورهای همسایه را تنها 2 درصد عنوان و ادامه داد: فعالان اقتصادی واقعی کشور از بازار خارج شده و نااهلان جای این قشر را گرفته اند؛ باید اعتماد و امنیت اقتصادی ایجاد کرد تا شرایط بهبود پیدا کند و تأمین امنیت اقتصادی به سخنرانی نیست بلکه باید با روابط خارجی اصولی و پیوستن به بازار جهانی و تجارت بین المللی و روابط متعادل با همه کشورهای جهان و مصونیت کامل رسانه ها برای مبارزه با فساد اقتصادی وضعیت را به سمت بهبود پیش برد.

رازقی جهرمی با اعلام اینکه غلبه سیاست بر اقتصاد موجب مشکل آفرینی در کشور شده، اظهار داشت: فرمان اقتصاد کشور در دست سیاست است و سؤال مهم اینجاست که تا چه زمانی اقتصاد باید به سیاست رشوه دهد؟

او اضافه کرد: سیاسیون یقین داشته باشند که در کشوری با اقتصاد بزرگ و قدرتمند، دست آنها برای سیاسی بازی نیز بازتر خواهد بود.

رئیس اتاق شیراز ادامه داد: چرا برخی از دست اندرکاران کشور مشکل تحریم را حل نمی کنند؟ آیا مردم ایران لایق ماندن در صف چند کیلوگرم مرغ و بطری روغن هستند؟

او با بیان اینکه، ایران همانند کره شمالی عمل نخواهد کرد و منزوی نخواهد شد عنوان داشت: ضروری است الزامات جهانی را بپذیریم و فارغ از مباحث سیاسی پذیرش FATF یا الزامات گروه اقدامات مالی مصوب شود.

رازقی جهرمی تصریح کرد: چرا موضوع اف ای تی اف حل نمی شود و تصمیم گیری دراین باره به درازا کشیده؟ بارها راجع به این موضوع در اتاق ایران جلسات مکرر برگزار و دراین باره بحث و تبادل نظر شده و ضروری است که فارغ از مباحث سیاسی پذیرش اقدام گروه مالی سریعاً مصوب شود.

رئیس اتاق شیراز با بیان اینکه بر اساس مستندات اتاق ایران 90 میلیارد دلار طی 10 سال گذشته از کشور خارج شده است، اظهار کرد: تعامل با اقتصاد جهانی اکنون به حداقل ممکن رسیده و این مسئله سالانه حدود 20 میلیارد دلار به کشور ضربه می زند.

اداره کشور باید بر پایه اقتصاد باشد

در ادامه این جلسه دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: در حال حاضر اقتصاد کشور به سیاست یارانه می دهد درصورتی که نباید این گونه باشد و باید اداره کشور بر پایه اقتصاد باشد.

محسن رضایی افزود: بسیاری از کارشناسان و نخبگان کشور بعد از اتمام جنگ تحمیلی احساس کردند که دشمنان، ایران را در حوزه اقتصاد با مشکلات زیادی مواجه خواهند کرد که اکنون نیز این گونه شده است.

او بیان کرد: دادن اختیار امور به مدیران ایالت های اقتصادی راه حل برون رفت از این وضعیت است. به اعتقاد او، ایجاد ایالت های اقتصادی و تمرکززدایی از قدرت اقتصادی در پایتخت نه تنها قدرت امنیتی کشور را تضعیف نخواهد کرد بلکه تقویت نیز می کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سیاست و امنیت باید دست دولت اما اقتصاد دست بخش خصوصی باشد، گفت: ایالت های اقتصادی باید ایجاد و فعالیت ها بر چارچوب گسترش محیط کسب وکار دنبال شود تا شهرها نیز دوباره هویت پیدا کنند.

او با بیان این مطلب که وقتی ایالت اقتصادی ایجاد می شود کشاورزی، صنعت و سایر بخش های اقتصادی راه خود را به درستی پیدا خواهند کرد، افزود: فارس ظرفیت بزرگ حوزه کشاورزی کشور است اما تاکنون این بخش با صنعت گره نخورده است.

رضایی گفت: باید سیاست با مدلی علمی از اقتصاد جدا شود که این الگو ازنظر من ایجاد ایالت های اقتصادی است و دولت مرکزی نیز باید تیم اقتصادی داشته باشد که فهم علمی و درستی از این حوزه داشته باشند.

رضایی با پیش بینی احتمال خطر امنیتی به دلیل عملکرد اقتصادی اظهار کرد: این احتمال وجود دارد که میراث شهدا نیز به دلیل عملکرد نامناسب در حوزه اقتصاد از بین برود.

او ادامه داد: ریل اقتصاد کشور از دهه 50 از مسیر اصلی خارج شده و باید به مسیر درست بازگردانده شود.

رضایی اضافه کرد: فعالیت دولت مرکزی باید به سیاست، دفاع، امنیت و نظارت محدود و اقتصاد باید به صورت مردمی و به شکل ایالتی اداره شود و دولت مرکزی تنها بر اجرای سیاست های کلی نظارت کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اتاق های بازرگانی مطالبه گری کنند، گفت: نماینده کارآفرینان جامعه باید مطالبه گری کنند و اگر مجموعه اعضای اتاق های کشور به موقع و صریح مطالبه گری نکنند مشکلات زیادی در حوزه اقتصادی ایجاد خواهد شد.

او افزود: اهالی استان فارس مبالغ زیادی از نقدینگی را در بانک ها سپرده گذاری می کنند و این استان مقام سوم کشور را از این نظر دارد اما 60 درصد این پول ها از فارس خارج می شود و صرف توسعه استان نمی شود به گونه ای که حتی برای تأمین اعتبار اتمام طرح های نیمه تمام ازجمله پروژه های شاخص مثل آزادراه شیراز-اصفهان و یا راه آهن بوشهر شیراز تخصیص نمی یابد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 199
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران