پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 489066 تاریخ : 1398/05/15-14:21:15
,8,
اختلال‌های موقت در هسته معاملات بازار سرمایه

مدیر عامل شرکت مدیریت فناوری اطلاعات بورس تهران، خرابی هسته معاملات را رد کرد

اختلال‌های موقت در هسته معاملات بازار سرمایه

مدیر عامل شرکت مدیریت فناوری اطلاعات بورس تهران گفت: آنچه توسط بعضی از فعالان بازار سرمایه به عنوان خرابی هسته معاملات یاد می‌شود، اختلال موقت سامانه معاملات است که به ندرت پیش می‌آید.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، این روزها در حالی شاهد رونق بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها هستیم که قطعی‌های لحظه‌ای سامانه معاملات در بورس صبر بسیاری از فعالان بازار را طاق کرده است.

چندی پیش «کمال خانزاده» کارشناس بازارسرمایه  نقص در هسته معاملات را یکی از عوامل تاثیرگذار در ریزش شاخص بورس دانست و گفت: متاسفانه با توجه به میزان چشمگیری از کارمزد که نهادهای حاضر در بورس از معاملات به دست می‌آورند، همچنان زیرساخت‌ها برای معاملات، همان زیرساخت‌های چند سال گذشته است. سازمان بورس و نهادهای نظارتی، درصد بسیار کمی از مبالغ به دست آمده را به صورت سالیانه صرف سرمایه‌گذاری برای به روز کردن زیرساخت های فناوری اطلاعات (IT) می‌کنند.

وی همچنین اعلام کرد: زمانی که حجم تراکنش و معاملات افزایش می‌یابد هسته معاملات مرکزی بورس تهران هم با مشکل مواجه می‌شود که این موضوع منجر به کاهش حجم معاملات و نارضایتی سهامداران از بازار شده است.

خانزاده گفت: قطع‌شدن و اختلال در سیستم معاملات همیشه با تاثیر منفی بر روند بازار سرمایه همراه بوده است.

در این زمینه «روح‌الله دهقان» امروز (سه‌شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در واکنش به صحبت‌های اخیر کارشناسان بازار سرمایه ضمن تکذیب خرابی هسته معاملات گفت: سامانه معاملات بازار سرمایه ایران در سال‌های اخیر به روز شده است؛ یک شرکت فرانسوی این اقدام را انجام داده و آخرین نسخه موجود از نرم‌افزار را در اختیار کشورمان قرار داده است.

دهقان افزود: از جمله اقدامات جانبی که به منظور بهبود عملکرد در این حوزه انجام شده، جداکردن هسته معاملاتی بورس و فرابورس بوده است؛ با این تغییر،‌ اختلال احتمالی در یکی از این سامانه‌ها مانع فعالیت در دیگری نباشد.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناروی اطلاعات افزود: نرم‌افزار معاملاتی بازار سرمایه به ندرت دچار اختلال‌ می‌شود که بنا به نظر کارشناسان فنی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، این اختلال ارتباط الزامی با حجم معاملات ندارد؛ به این صورت که در بعضی از موارد به رغم حجم معاملات بسیار بالا هیچ اشکالی در سامانه معاملات ایجاد نشده است.

وی با اشاره به روند افزایش تعداد معاملات در بازار سرمایه، گفت: در تیرماه سال 1395، متوسط تعداد معاملات روزانه بورس تهران، 61 هزار مورد بوده است؛ در حالی که در تیرماه سال 1398، این رقم به 343 هزار مورد بالغ شده که نشان می‌دهد تعداد معاملات 560 درصد سه سال قبل شده است.

دهقان ادامه داد: به رغم این افزایش تعداد معاملات، شاهد هستیم که گزارش‌های مربوط به اختلال در هسته معاملات، کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

مدیر عامل شرکت مدیریت فناوری اطلاعات بورس تهران با اشاره به تلاش این سازمان برای دستیابی به هسته معاملات پیشرفته‌تر، گفت: شرکت فرانسوی پشتیبانی از این سامانه را پذیرفته بود که متاسفانه خلف وعده کرد و از این کار سرباز زد. با این حال، به دلیل بومی‌شدن سامانه در سال‌های متمادی، مهندسان ایرانی توانسته‌اند نگهداشت و خدمات این سامانه را در وضعیت مناسبی قرار دهند.

وی افزود: با توجه به اینکه طرف‌های خارجی ملاحظات سیاسی را در حوزه فناوری اطلاعات دخالت می‌دهند، هم اکنون گروه‌هایی از مهندسان ایرانی با مدیریت استادان برجسته دانشگاه‌ها در حال کار روی پلت‌فرم نرم‌افزاری مناسب بازار سرمایه هستند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 200
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران