پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 249212 تاریخ : 1395/08/26-18:13:17
,17,
اختلاف نظر سیف و طیب نیا بر سر طرح رونق اقتصادی

اختلاف نظر سیف و طیب نیا بر سر طرح رونق اقتصادی

مهمترین طرح اقتصادی دولت برای خروج از رکود واحدهای تولیدی در حالی پیگیری می شود که رئیس کل بانک مرکزی نسبت به این طرح انتقادهایی را مطرح کرده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، علی طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم در دفاع از طرح موسوم به رونق تولید گفته است: اگر این طرح تا پایان سال جاری به خوبی اجرا نشود، برای شخص من یک شکست بزرگ محسوب می‌شود.

وزیر اقتصاد با هشدار نسبت به عدم عملکرد بانکها در خصوص تامین مالی طرح رونق تولید گفته است، وزارت صنعت، معدن و تجارت نزدیک به هفت هزار واحد تولیدی  را برای تزریق نقدینگی شناسایی کرده است. بانکها نیز باید به طور کامل به تعهد خود در این طرح عمل کنند.

در این طرح  از  بانکها خواسته شده است  تا 16 هزار میلیارد تومان برای توزیع بین 7600 واحد تولیدی فراهم کنند. به نظر می رسد با توجه به فرصت محدود باقی مانده تا پایان دولت یازدهم این طرح تنها گزینه دولت برای تحرک و رونق بخشی به  تولید ملی قبل از انتخابات اردیبهشت 96 باشد.

این هشدار طیب نیا در حالی مطرح شده است که سیف رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی خود درباره تزریق نقدینگی به واحدهای تولیدی نوشته بود، "همه خیال می‌کنند مشکل واحدهای تولیدی کمبود نقدینگی است."

  با مُسکن بیماری درمان نمی شود،کمبود نقدینگی برای بنگاه ها نیز این گونه است. تا مشخص نشود، علت عدم کارآیی و کاهش ظرفیت تولیدی یک کارگاه چیست، تزریق سرمایه در گردش تنها معضل را به تعویق می اندازد.

سیف ادامه داده، زنجیره ای از حلقه های علت و معلولی در نهایت میتواند منجر به استمرار تولید و اشتغال شود و یکی از آن حلقه ها سرمایه در گردش است. تا مسئله اصلی شناسایی و برطرف نشود، تامین نقدینگی و سرمایه در گردش به تنهایی راه به جایی نمی برد. ممکن است، بنگاهی به علت شرایط نامناسب فضای کسب و کار نتواند به صورت اقتصادی فعالیت نماید. چه نهاد و دستگاهی مسؤل نظارت و رفع مشکلات اصلی اینگونه بنگاه ها است؟

رئیس کل بانک مرکزی معتقد است: چه میزان از مشکلات به تغییرات پی در پی و پرهزینه مقررات مربوط می شود؟ این موارد و ده ها عامل دیگر باعث می شوند تا هزینه های تولید افزایش یافته و بنگاه نتواند به صورت اقتصادی فعالیت نماید،  در نتیجه با زیان های پی در پی و کمبود نقدینگی مواجه شده و "همه خیال می کنند"، تنها مشکل، کمبود منابع بانکی است.

البته انتقادهای سیف راجع به طرح رونق به اینجا ختم نشده است و رئیس کل بانک مرکزی هشدار داده که تزریق این منابع ممکن است حجم مطالبات لاوصل بانکی را افزایش دهد.

سیف میگوید: تامین نقدینگی برای این بنگاه منجر به  هدر رفتن منابع بانکی و به معنای تخصیص غیر بهینه منابع محدود تسهیلاتی نظام بانکی است. تا ایرادات و موانع اصلی فعالیت در اینگونه واحدها برطرف نشود، تامین نقدینگی مانند مسکنی است که اثرش به سرعت از بین رفته و بنگاه دوباره به شرایط اولیه باز می گردد. در چنین حالتی تسهیلات مذکور نیز به حجم مطالبات لاوصول سیستم بانکی اضافه خواهد شد.

 به نظر می رسد وضعیت نچندان مطلوب نظام بانکی باعث واکنش سیف نسبت به طرح رونق تولید شده است. بر اساس اطلاعات موجود 45درصد داراییهای نظام بانکی  منجمد، غیر قابل استفاده و بدون بازدهی  است. همچنین کل دارایی های نقد شونده بانکها بنا به اظهار رئیس کل بانک مرکزی 55 درصد از دارایی های بانکهاست. این عدد معادل هزار و صد و هشتاد و سه هزار میلیارد تومان است.از طرفی بدهی جاری بانکها تا اخر سال 95 هزار و دویست هزار میلیارد تومان است. بدین ترتیب خطر ورشکستگی سیستم بانکی کشور را تهدید می‌کند.

 

منبع:تسنیم



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 190
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران