به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی وزارت امور اقتصادی، دکتر مسعود کرباسیان با بیان این مطلب اظهار داشت: بعد از ابلاغ برنامه ششم، تمام تکالیف برنامه ششم که نمایندگان محترم برای وزارت اقتصاد در نظر گرفته اند را مورد به مورد احصا کردیم و در دل برنامه ها و 33 پروژه گنجاندیم.
وی افزود: در طول تاریخ چهل ساله بعد از انقلاب، یک وزارتخانه را پیدا کنید که برنامهای راهبردی-عملیاتی با جزییات ما و با رویکردی کاملا علمی داشته باشد و هفتگی پیگیری کند، آنچه در برنامه آمده است برش سال 96 و 97 آن تدوین شده و مورد به مورد، فعالیت به فعالیت، سازمان به سازمان و هفته به هفته پیگیری می شود.
کرباسیان با تاکید بر اینکه، من بر عهدی که با مجلس بسته بودم، باقی ماندم و باقی خواهم ماند، گفت: من این آمادگی را دارم کمیته ای از مجلس تعیین شود و نظارت بر پیشرفت پروژه های ما را مستمرا پیگیری نماید و الگویی برای ارزیابی عملکرد دستگاه ها و بودجه ها شود.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: در مورد اقتصاد مقاومتی فقط به دو نکته بسنده می کنم که اگر ما به اقتصاد مقاومتی بی توجه بوده ایم پس چرا سامانه سنهاب ما در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به عنوان سامانه برتر انتخاب شد؟ اگر ما در اقتصاد مقاومتی کم کار بوده ایم چرا تا کنون چندین بار در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به عنوان دستگاه برتر مورد تقدیر قرار گرفته ایم؟
وی با بیان اینکه، اقتصاد مقاومتی، محور و مدار تمام 33 پروژه راهبردی ماست، تاکید کرد: در راستای پروژههای ابلاغی اقتصاد مقاومتی بود که ساماندهی سهام عدالت را به پیش بردیم و اکنون 40 میلیون نفر از میوه سهام عدالت بهره مند شدند؛ گام بلند بعدی را در زمینه سهام عدالت با همکاری مجلس و طبق نظر نمایندگان به پیش خواهیم برد.
کرباسیان افزود: در سال 96، 28 پروژه و تکلیف از طرف ستاد فرماندهی برای ما تعریف شد؛ ما به خوبی آن 28 تکلیف را انجام دادیم و بنابه تایید رسمی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی میزان موفقیت ما در 93% بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی وظیفه شرعی و قانونی من در قبال دستورات مقام معظم رهبری است.
وی یادآور شد: در چندین ماه گذشته تنها دستگاهی که دو مورد از اقدامات و پروژه هایش مورد عنایت و تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفت آن هم در سخنرانیهای عمومی ایشان، وزارت اقتصاد بود، یک بار در مورد پروژه گمرک و یک بار در زمینه پروژه بهبود فضای کسب وکار بوده است که این تقدیر و توجه سرمایهای برای وزارت اقتصاد است.
کرباسیان افزود: این نشان میدهد که تمرکز بر اجرا، دوری از جنجالهای رسانهای و حاشیهها و تلاش برای پیشرفت کشور، بیثمر نیست؛ همین تمرکز بر اجرا بوده است که رتبه کارآیی فرآیندهای گمرک را 40 پله بهبود داده، رتبه رقابت پذیری جهانی را هفت گام به پیش برده و با وجود تحریم ها هنوز پیشبینیها در مورد آینده اقتصاد ایران بالاتر از متوسط منطقه و کشورهای رقیب است.
وزیر اقتصاد خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: شما بهتر از من میدانید که اکنون کشور وارد فضای جنگ اقتصادی شده است؛ دشمن تمام سنگرها و خاکریزهای اقتصادی و اجتماعی را از بازار گرفته تا صنعت، تجارت و فضای مجازی مورد هدف قرار داده است.
وی ادامه داد: آمریکا در تلاش است با تحریم سیستم بانکی ایران عملا شریانهای اقتصادی کشور را مسدود کند تا بدینوسیله مردم را تحت فشار قرار داده و در نتیجه ناآرامیها را افزایش دهد و دولت و نظام را با مشکل روبرو سازد.
کرباسیان بار دیگر تکرار کرد: باور کنیم که ما وارد یک جنگ اقتصادی تمامعیار شدهایم؛ جنگ اقتصادی تحمیلی که فقط قصدش ایجاد مزاحمت نیست بلکه کیان نظام را نشانه گرفته است.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: مشاور کاخ سفید گفته دولت ترامپ با اخراج بانک مرکزی ایران از سیستم مالی دنیا در حال اجرای طرح ایجاد تورم و گرانی در ایران و کاهش ارزش ریال است تا نارضایتی ها و ناآرامی ها در ایران افزایش یابد.
وی تاکید کرد: ترامپ برای عدم خرید نفت ایران کشور به کشور پیام می فرستد؛ خزانه داری آمریکا شرکت به شرکت برای خروج از همکاری با ایران مذاکره می کند.
کرباسیان خاطرنشان کرد: دشمنان ملت ایران به ویژه آمریکا با صرف میلیاردها دلار برای جوسازی تبلیغاتی وسیاه نمایی علیه ایران و همچنین اقدامات جدی در سطح منطقه و دنیا سعی دارند تور تحریمها را برسر مردم ایران بگسترانند.
وی تصریح کرد: وزیر خزانه داری آمریکا که از مدافعان شناخته شده رژیم صهیونیستی است با تلاش NSA شامل 16 دستگاه اطلاعاتی آمریکا اقدامات گسترده ای را شروع کردهاند و با اعزام هیئتهای امنیتی-اقتصادی به کلیه کشورهای طرف ایران و حتی همسایگان ما اینکار را دنبال می کنند.
وزیر اقتصاد افزود: لذا در چنین شرایطی ضمن آنکه صادقانه به وجود برخی مشکلات اقتصادی که خاطر مردم را آزرده است اذعان میکنم، معتقدم در شرایط بسیار حساس اقتصادی کنونی و در جبهه نبرد اقتصادی نامتوازن، باید مبتنی بر سه اصل برنامه ریزی، سرعت عمل و اتحاد به پیش رفت.