به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، فربد زاوه اظهار کرد: تمرکز خودروسازان داخلی در سالهای اخیر بر تامین منابع از مشتریان و بازار غیر رسمی پول و نه شبکه بانکی بوده است.
وی با بیان اینکه در این سالها خودروسازان چند درصد بالاتر از نرخ سود شبکه بانکی، سود مشارکت به مشتریان خود پرداخت کردهاند، خاطرنشان کرد: این موضوع نشان میدهد که خودروسازان در دریافت تسهیلات از شبکه بانکی دچار مشکل هستند و به ناچار به جذب منابع از مشتریان روی آوردهاند.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: این موضوع میتواند دلایل مختلفی از جمله بدهیهای معوق گذشته به شبکه بانکی، زیان انباشته و بالا بودن ریسک داشته باشد که باعث میشود بانکها تمایلی به پرداخت تسهیلات به خودروسازان نداشته باشند.
وی افزود: بنابراین در این شرایط کاهش نرخ سود سپرده و به طبع آن کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی تاثیر خاصی بر کاهش قیمت تمام شده پول برای خودروسازان نخواهد داشت.
زاوه با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپرده و کاهش بهره تسهیلات تنها میتواند تاثیر مثبتی بر شرکتهای لیزینگ خودرو داشته باشد، تصریح کرد: اگر متناسب با کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی، شرکتهای لیزینگ خودرو نیز نرخ بهره تسهیلات پرداختی به مشتریان را کاهش دهند این موضوع میتواند باعث بهبود قدرت خرید مردم و رشد تقاضا در این بخش شود.
اخیرا بانک مرکزی با هدف مدیریت نقدینگی و سرمایه در اقتصاد ملی نرخ سود سپرده در شبکه بانکی را به یک ساله 15 درصد و روزشمار 10 درصد کاهش داد و مقرر کرد تمام بانکها و موسسات مالی و اعتباری نرخ سود سپرده را به این میزان کاهش دهند.