به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک مسکن؛ بانک مسکن در دوازده ماه سال گذشته بیش از 400ر15 میلیارد تومان انواع تسهیلات مسکن به متقاضیان ساخت، خرید و تعمیر آپارتمان و واحدهای مسکونی پرداخت کرد که نسبت به پایان سال 1395 بالغ بر 11% افزایش داشته است.
محمدحسن علمداری افزود: در سال 1396 مجموعاً 005ر420 فقره قرارداد به مبلغ 450ر17 میلیارد تومان، تسهیلات پرداخت گردیده است که نسبت به سال 1395 از لحاظ تعداد 9% و از لحاظ مبلغ نیز 9% افزایش داشته است.
این مقام مسؤل در بانک مسکن، رشد مثبت در حجم پرداخت انواع تسهیلات بخش مسکن طی سال گذشته را عامل موثری در برون رفت بخش مسکن از رکود در سال 1396 عنوان کرد.
مدیر امور اعتباری بانک مسکن همچنین درباره سهم حوزههای مختلف بازار مسکن از تسهیلات پرداخت شده نیز گفت: سال گذشته 26 درصد از کل تسهیلات پرداختی در قالب تسهیلات مشارکت مدنی جهت احداث واحد مسکونی پرداخت شد و 54 درصد از کل تسهیلات نیز در اختیار متقاضیان خرید مسکن قرار گرفت. همچنین 8 درصد از کل تسهیلات پرداختی توسط بانک مسکن نیز در قالب تسهیلات جعاله (برای تعمیرواحد مسکونی) به متقاضیان ارائه شد.
علمداری در این باره تصریح کرد: بانک مسکن سبد تسهیلات را به گونهای تعریف کرده که متقاضیان خرید مسکن در صورت نیاز، میتوانند از تسهیلات جعاله بصورت همزمان در کنار تسهیلات خرید مسکن استفاده کنند.
به گفته علمداری در سال گذشته تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده با استفاده از تسهیلات ساخت بانک مسکن، معادل 812ر84 واحد مسکونی میباشد.
علمداری در این باره تاکید کرد: تعداد تسهیلاتی که بانک مسکن در سال گذشته در قالب فروش اقساطی ناشی از انتقال سهمالشرکه به خریداران واحدهای مسکونی مورد مشارکت بانک پرداخت نموده است 742ر145 فقره میباشد.
تسهیلات فروش اقساطی ناشی از انتقال سهمالشرکه به تسهیلاتی گفته میشود که در ابتدا به شکل تسهیلات مشارکت مدنی ساخت، در اختیار سازنده قرار میگیرد اما بعد از تکمیل و فروش واحدهای نوساز به خریداران، امکان انتقال بخشی از تسهیلات مذکور به خریدار در قالب بازپرداخت اقساطی، فراهم میشود.
بر اساس آمار اعلام شده توسط مدیر امور اعتباری بانک مسکن، روند ماهانه پرداخت تسهیلات خرید مسکن در سال گذشته نشان میدهد، بیشترین حجم پرداخت ماهانه این نوع تسهیلات، در اسفند 1396 ثبت شده است که رقم آن بیش از 737ر1 میلیارد تومان بوده است.