پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 583324 تاریخ : 1400/04/05-13:37:00
,5,
80 درصد تجهیزات طرح گوره - جاسک ایرانی است

سرپرست پیشین وزارت صمت:

80 درصد تجهیزات طرح گوره - جاسک ایرانی است

سرپرست پیشین وزارت صمت با اشاره به سهم 80 درصدی تجهیزات ایرانی از مجموع تجهیزات به کار گرفته شده در طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، اعلام کرد: اجرای این طرح سبب تغییر نقشه تجاری کشور می شود.

به گزارش بانک و صنعت ، حسین مدرس خیابانی با بیان این مطلب گفت: با راه اندازی این پروژه عظیم، تراکم تجارت ایران از خلیج فارس به دریای عمان منتقل می شود و به لحاظ ژئوپولیتیک نیز نقشه تجاری کشور تغییر می کند.

وی با بیان اینکه ما سال ها به دنبال این بودیم که از سواحل مکران و دریای عمان به عنوان یکی از قطب های تجاری ایران استفاده کنیم، گفت: در مرحله نخست، 20 مخزن نفتی در مجموع با ظرفیت 10 میلیون بشکه نفت از سوی شرکت پتروامید آسیا (از زیرمجموعه های هلدینگ امید) ساخته می شود و سرانجام ظرفیت مخازن ذخیره سازی نفت خام در این طرح به 50 میلیون بشکه نفت خام می رسد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری امید افزود: من فکر می کنم با راه اندازی طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک شاهد رونق کسب وکار اقتصادی در منطقه جاسک و جنوب شرق ایران خواهیم بود.

مدرس خیابانی ادامه داد: ساخت مخزن ذخیره سازی در جاسک نخستین تجربه پتروامید آسیا نبوده است، ما در گناوه هم مخزن ساخته ایم. آن زمان 80 درصد تجهیزات به کار رفته در گناوه خارجی بود اما اکنون 80 درصد تجهیزات به کار رفته در طرح انتقال نفت گوره به جاسک ایرانی است.

وی گفت: خاطرم هست روز اولی که به هلدینگ امید آمده بودم عمده قراردادهای ما برای تأمین ورق از چین بود که با توجه به توانمندی هایی که در سازندگان داخلی در این ارتباط به وجود آمد همه آنها را لغو کردیم و به سازندگان داخلی سفارش دادیم، در بازدیدی که به همراه تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت متن از روند ساخت مخازن ذخیره سازی جاسک داشتیم او هم تأکید کرد که مخازن احداث شده در این طرح ایرانی ترین مخازنی است که تاکنون ساخته شده است.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری امید با تأکید بر اینکه ظرفیت های داخلی ما به گونه ای است که می توانیم بسیاری از فناوری ها را در داخل کشور تولید کنیم، یادآور شد: در جایی که این امکان وجود ندارد می توانیم در قالب مشارکت، مهندسی معکوس و استفاده از سرمایه خارجی، انتقال فناوری را ممکن کنیم، بسیاری از کشورهای شرق آسیا هم از این روش ها استفاده کردند.

مدرس خیابانی تصریح کرد: البته این را هم باید بگویم که ما در نقطه ای هستیم که برای بعضی از مطالعات بنیادی فناوری به سرمایه گذاری سنگین و زمان نیاز داریم که امروز هیچ کدام از آنها را نداریم، نه پول آنچنانی برای سرمایه گذاری داریم و نه زمان، بنابراین فکر می کنم اکنون می توانیم از طریق مهندسی معکوس که من به اصطلاح به آن «راهبرد تقلید» می گویم به این فناوری ها دست یابیم.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 216
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران