به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، در حالی لایحه بودجه سال 1396 روز گذشته از سوی رئیس جمهوری به مجلس ارائه شد که مانند لایحه سال 1395 دولت تبصره هدفمندی یارانهها را بدون جزئیات به بودجه آورده بود. این در حالی است که محمدباقر نوبخت امروز در نشست خبری خود در پاسخ به سوال ایسنا در رابطه با چرایی این موضوع و همچنین گزارش عملکرد هدفمندی یارانهها در سال جاری توضیحاتی ارائه کرد.
وی با بیان اینکه مهم این است که بار دیگر نحوه تصویب تبصره هدفمندی یارانهها به مانند امسال تکرار نشود، اظهار کرد: امیدواریم بار دیگر نمایندگان به گونهای پافشاری نکنند که بخواهند به مانند سال جاری تاکید داشته باشند که باید چه تعداد و براساس دریافتی چه میزان حقوقی یارانه آنها قطع شود.
نوبخت با اشاره به اینکه نمیتوان در مورد حق یارانهبگیران اینگونه تصمیم گیری کرد، گفت: از زمانی که اعلام کردم یارانه هیچ یارانهبگیری نیازمند حذف نمیشود دائم در تلگرام و موبایل من پیامهایی از سوی افراد نیازمند میآید که یارانه آنها قطع شده است، در حالی که ما هیچ اصراری به این موضوع نداریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه باید آییننامه اجرایی هدفمندی یارانهها در مجلس به تصویب برسد، اظهار کرد: در نهایت کسانی که استحقاق دریافت یارانه داشته باشند، حتما به آنها پرداخت خواهد شد. در عین حال که باید سهم بخشهایی مانند اشتغال و سلامت از محل درآمد 45 هزار میلیاردی که پیشبینی شده را پرداخت کنیم.
وی در رابطه با عملکرد هدفمندی یارانهها در مورد تعداد یارانهبگیران و حذفشدگان گفت: در حال حاضر حدود 77 میلیون نفر یارانه دریافت میکنند و ماهانه رقمی نزدیک به 3400 میلیارد تومان از این بابت پرداخت میشود.
نوبخت البته در مورد تعداد حذفشدگان اعلام کرد که اطلاعی دقیقی ندارد، ولی به هرحال ماهانه به افراد یارانهبگیر به دلیل تولد نوزادان اضافه شده و یا اینکه تعدادی هم حذف شوند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین رقم مشخصی از عملکرد درآمد و مصارف هدفمندی یارانهها اعلام نکرد، اما گفت که درآمد ناشی از اصلاح قیمت حاملهای انرژی از سه محل تامین میشود این در حالی است که شرکت پالایش و پخش حدود 21 هزار میلیارد تومان، شرکت گاز تا هشت هزار میلیارد تومان و شرکت توانیر تا 2200 میلیارد تومان بابت درآمد ناشی از هدفمندی یارانهها به دولت بپردازد که البته شرکت توانیر تقریبا مجدد به آن بر میگردد، اما شرکت گاز و پالایش و پخش بهطور ماهانه سهم خود را پرداخت میکنند.
وی در مورد نحوه تامین کسری پرداختیها در توزیع نقدی نیز به ایسنا توضیح داد: به هرحال ما نمیتوانیم همه 45 هزار و 500 تومانی را هر ماه نپردازیم، این در حالی است که بر اساس قانون بودجه میتوانیم هر مقدار کسری را تا سقف 14 هزار میلیارد تومان از خزانه برداشت کنیم که برای سال بعد هم به همین روال خواهد بود.
برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی نداریم
نوبخت در ادامه در رابطه با برنامه دولت برای افزایش قیمت حامل های انرژی در هدفمندی نیز یاد اورد شد که برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی و افزایش قیمت بنزین نداریم.
دولت از سیاست افزایش قیمت ارز استقبال نمی کند
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در رابطه با شرایط موجود در بازار ارز توضیحاتی ارایه و با اشاره به نرخ 3300 هزار تومان دلار در لایحه بودجه سال آینده، تاکید کرد:دولت از افزایش نرخ ارز استقبال نمیکند و فکر میکنیم باید در همین حدود نرخ یکسان آتی را تنظیم کنیم.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا نرخ اعلام شده در لایحه بودجه که 3300 تومان است، در راستای سیاست یکسانسازی نرخ ارز است؟ تصریح کرد: در حال حاضر ارز مبادلهای برحسب دلار در بانک مرکزی حدود 3200 تومان است. این عدد برای سال آینده، نرخ 3300 تومان پیشبینی شده است.
او خاطرنشان کرد: درست است که هر مقدار دلار به ریال بیشتری تبدیل شود، پول بیشتری به دست میآید. اما دولت از افزایش نرخ ارز استقبال نمیکند. باید در همین حدود نرخ یکسان آتی را تنظیم کنیم. عددی که هماکنون در بازار دیده میشود، عدد بیثباتی است. بانک مرکزی به دنبال مدیریت بازار است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد:سیاست دولت این نیست که از محل افزایش قیمت دلار، ریال بیشتری را تامین کند.