به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،سید نعیم امامی روز سه شنبه در مراسم روز صنعت و معدن در چهارمحال وبختیاری با بیان اینکه مطابق برنامه، این پالایشگاه در شهرستان سامان راه اندازی می شود، افزود: اطلاعات تکمیلی، میزان اشتغال، سرمایه گذاری این طرح بزودی اعلام می شود.
به گفته وی، کمبود سرمایه در گردش و سرمایه ثابت، مشکل تامین مواد اولیه، تحریم های اقتصادی و نبود بازار فروش تولیدات تا پیش از سال 92 واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در کشور و این استان را دچار رکود کرد.
وی افزود: هم اینک تولید در کشور درگیر مشکل تامین مواد اولیه و بازار فروش است که این مشکل با تعمیق روابط بین الملل و گسترش بازارهای هدف صادراتی، حل می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای رسیدن به آرامش و توسعه تولید در کشور باید سهم هدفمندی یارانه ها به بخش صنعت که قرار بود در بخش تامین انرژی صنایع هزینه شود، تعیین تکلیف و تخصیص یابد.
امامی گفت:در برخی موارد قاچاق کالا و واردات همسو با تولیدات داخلی، توان تولید و رقابت برای تولیدکنندگان را کاهش داده است.
به گفته وی، مطابق برنامه ریزی های انجام شده بخش صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری امسال ایجاد 4 هزار و 500 فرصت شغلی را متعهد شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز نرخ بالای تسهیلات بانکی را مشکل تولید کننده دانست و گفت: در تمامی کشورها نرخ تسهیلات برای تولیدکنندگان زیر 5 درصد است.
سید محمدرضا نبوی اظهار کرد:بخش دیگری از مشکلات تولید کنندگان مربوط به مالیات برارزش افزوده است.
50 هزار دانشجو در سامانه کارآموزی ثبت نام کردند
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: 50 هزار نفر در سامانه کارآموزی دانشجویان برای فعالیت در واحدهای تولیدی و صنعتی ثبت نام کردند.
برات قبادیان در مراسم روز صنعت و معدن در چهارمحال و بختیاری گفت: سامانه کارآموزی دانشجویان با هدف تقویت هرچه بیشتر بخش علمی و پژوهشی کشور با بخش صنعت از 14 روز پیش فعال شده است.
وی ادامه داد :در طرح کارآموزی، دانشجویان در طول سال در بنگاه های اقتصادی و صنعتی مشغول به کار و آموزش مهارت های صنعتی می شوند و این طرح با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت صنعت، معدن وتجارت راه اندازی شده است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت اضافه کرد: سامانه کارآموزی با هدف تقویت روابط دانشگاه و بخش صنعت کشور و آشنایی دانشجویان با بخش صنعت و کار عملی راه اندازی شده است.
قبادیان افزود: تمامی واحدهای تولیدی، معدنی و تجاری ظرفیت های خود در جذب کارآموز را در این سامانه ثبت و به متقاضیان ارایه می کنند.
وی، با بیان اینکه صنعت بدون صادرات دوام ندارد، گفت: سالانه 1.2 میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی وارد بازار کار می شود که نمی توان تنها با سرمایه گذاری داخلی برای آنان شغل کرد.
به گفته قبادیان، اگر روابط بین الملل تقویت نشود نمی توان بخشی از تجهیزات و ماشن آلات واحدهای تولیدی، مواد اولیه تولید و دانش و فناوری جدید را وارد کشور کرد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: از سال 81 تاکنون حجم صنعت و واحدهای تولیدی در کشور 2 برابر شده که بخشی از آن، بدون برنامه راهبردی و مطالعه نیازسنجی بوده است.
قبادیان ادامه داد: راه اندازی کسب و کار و تولید در هر منطقه باید با استفاده از مشاوره های علمی و کارشناسی و نیازسنجی منطقه ای و استانی باشد.
وی، با بیان اینکه در دنیای روبه رشد، صنعت بدون علم و مطالعه پیشرفتی ندارد، گفت: در بخش صنعت و معدن رسیدن به اقتصاد پویا باید مبتنی بر دانش باشد.
در این مراسم تولید کنندگان مباحثی همچون نبود فضای اعتماد بین بانکها، دستگاههای دولتی و تولید کنندگان، نرخ بالای تسهیلات بانکی، مشکلات مالیاتی، نداشتن امنیت قضایی و حرمت اجتماعی تولید کنندگان را از جمله مشکلات تولیدکنندگان عنوان کردند.
در این مراسم از فعالان 20 واحد تولیدی و صنعتی برتر و فعال در چهارمحال و بختیاری تقدیر شد.
یکهزار و 127 واحدتولیدی و صنعتی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.