پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 305700 تاریخ : 1396/07/15-11:56:16
,5,17,
70 درصد بازار پلیمر و لاستیک پاکستان در اختیار ایران است

70 درصد بازار پلیمر و لاستیک پاکستان در اختیار ایران است

دبیر اتحادیه سراسری صنایع پایین دستی پتروشیمی با بیان اینکه 70 درصد بازار پلیمر و لاستیک پاکستان در اختیار ایران است، گفت: علاوه بر کشورهای همسایه، به آلمان، فرانسه، اسپانیا، انگلیس و اروپای شرقی صادرات داریم و حتی به انگلیس، سطل زباله صادر می کنیم.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ،«حسین در» درباره وضعیت صادرات محصولات پایین دستی پتروشیمی، بیان داشت: بخش پایین دستی صنعت پتروشیمی می تواند سهم بزرگی را در اقتصاد کشور داشته باشد؛ در سال 1394 تنها در بخش لاستیک و پلیمر حدود 3.1 میلیارد دلار صادرات انجام شد که بخش قابل توجهی از صادارت غیرنفتی کشور را تشکیل می داد.

دبیر اتحادیه سراسری صنایع پایین دستی پتروشیمی گفت: بازارهای صادراتی متنوعی در اختیار بخش پایین دستی صنعت پتروشیمی کشور قرار دارد، اما کشورهای منطقه و همسایگان عمده بازارهای صادراتی ایران هستند.
حسین در افزود: بر اساس گزارش وزارت صنعت تا انتهای سال 1394 حدود 32 درصد بازار پلیمر و لاستیک عراق و 70 درصد بازار پاکستان در اختیار صادرکنندگان ایرانی قرار داشت.
وی اضافه کرد: سایر کشورهای همسایه مانند تاجیکستان، ارمنستان، ترکمنستان و افغانستان نیز جزو بازارهای هدف ما قرار دارند.
دبیر اتحادیه سراسری صنایع پایین دستی پتروشیمی درباره صادرات به اروپا گفت: در اروپا بازارهای ثابتی در اختیار داریم، اما در مجموع میزان صادرات بخش پایین دستی به اروپا کمتر از 100 میلیون دلار است.
این فعال صنعت پتروشیمی ادامه داد: اکنون ما به کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، اسپانیا، انگلیس و اروپای شرقی صادرات داریم، حتی به کشور انگلیس سطل زباله صادر می کنیم.
وی درباره مشکلات پیش روی صادرات بخش پایین دستی پتروشیمی نیز گفت: در برخی از بخش ها ضعیف کار کرده ایم که سبب می شود به تدریج برخی از بازارها را از دست برود.
دبیر اتحادیه سراسری صنایع پایین دستی پتروشیمی بیان داشت: محصولات تولیدی ما قابل رقابت در بازارهای جهانی است، اما روش های فروش ما بسیار ابتدایی و به صورت نقدی است.
وی با بیان اینکه عمده مشکلات ما مربوط به مشکلات بانکی است، افزود: ما باید محصولات خود در بازارهای جهانی را به صورت نقد بفروشیم و امکان استفاده کامل از مدل های فروش بانکی را نداریم.
ایین فعال صنعت پتروشیمی با بیان اینکه در صورت همراهی کردن بانک ها، می توانیم به صورت قوی در بازارهای جهانی ظاهر شویم، اضافه کرد: به نظرم حدود 90 درصد مشکلات بانکی به کم کاری خود بانک ها باز می گردد و شاید 10 درصد ریشه در مشکلات مربوط به تحریم دارد.
دبیر اتحادیه سراسری صنایع پایین دستی پتروشیمی ادامه داد: باید از بانک ها پرسید که چه خدماتی به صادرات محصولات کشور کرده اند، من تاکنون نشنیده ام که یک تولیدکننده بخش پایین دستی پتروشیمی از خطوط اعتباری بانکی در بخش صادرات استفاده کرده باشد.
این فعال صنعت پتروشیمی سود بالای بانک ها برای اعطای تسهیلات را نیز مشکل دیگر نظام بانکی دانست و گفت: با این مقدار سود بانکی، نمی شود کار تولیدی انجام داد.
دبیر اتحادیه سراسری صنایع پایین دستی پتروشیمی با بیان اینکه بخشی از سود به طور مستقیم و بخش دیگر به صورت غیرمستقیم توسط بانک ها دریافت می شود، گفت: نرخ تمام شده دریافت وام و تسهیلات از بانک ها حداقل 25 تا 27 درصد از کل مبلغ وام است.
 در طول پنج ماه نخست امسال حدود 22 میلیون و 600 هزار تن محصول پتروشیمی در کشور تولید شده که پیش بینی می‌شود با توجه به پایان رسیدن دوره تعمیرات اساسی اکثر واحدهای مجتمع‌های پتروشیمی تا پایان امسال با ثبت یک رکورد جدید تولید محصولات پتروشیمی ایران به حدود 58 تا 56 میلیون تن افزایش یابد.
از سوی دیگر برای سال 1396 صادرات حدود 23 تا 23.5 میلیون تن محصول پتروشیمی شده است که در صورت تثبیت شرایط فعلی قیمت‌ها در بازارهای منطقه‌ای و جهانی برآورد می‌شود امسال درآمد صادرات پتروشیمی ایران به حدود 11.5 تا 12 میلیارد دلار افزایش یابد.
در شرایط فعلی ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران حدود 62 میلیون تن است که در صورت بهره‌برداری از طرح‌های جدید در دست اجرا همچون فاز سوم پتروشیمی پردیس، مرجان، متانول کاوه، فاز یک پتروشیمی بوشهر و طرح اتیلن پتروشیمی ایلام این ظرفیت امسال افزایش حدود 10 میلیون تنی را تجربه خواهد کرد.
ارزش افزوده بالای بخش پایین دستی پتروشیمی باعث شده است که در سال های اخیر، دولت توجه ویژه ای به توسعه این بخش داشته باشد و حتی مشوق هایی را برای تکمیل کنندگان زنجیره تولید محصولات پتروشیمی در نظر بگیرد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 194
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران