به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، اولین نشست بررسی و راهاندازی "انجمن علمی بیمه و ریسک" کشور در محل پژوهشکده بیمه با حضور اعضای هیئت مؤسس این انجمن برگزار شد.
بنابراین گزارش، در ابتدای این نشست غدیر مهدوی رئیس پژوهشکده بیمه، با اشاره به "بیمه"، به عنوان محصولی مدرن و پیچیده که کارکردهای بسیار مهمی دارد، گفت: چهار کارکرد اصلی برای بیمه متصور است، که اولین کارکرد آن "ایجاد امنیت و آرامش در زندگی" است.
مهدوی سایر کارکردهای صنعت بیمه را "افزایش سرمایهگذاری و رونق اقتصاد"، و بهبود ریسک یا مدیریت ریسک" توزیع عادلانه ریسک دانست که در الگوی ایرانی – اسلامی اقتصاد از جایگاه رفیعی برخوردار است.
وی با تأکید بر اینکه تقاضای بیمه در کشور حدود یک دهم تقاضای جهانی است، گفت: سرانه بیمه در دنیا در سال گذشته حدود 630 دلار بوده در حالی که در کشور ما با وجود منابع فراوان کمتر از 60 دلار بوده است.
رئیس پژوهشکده بیمه اضافهکرد: متوسط تقاضای بیمه عمر در ایران حدود 5 دلار است در حالی که سرانه تقاضای بیمه عمر در دنیا حدود 340 دلار است.
وی افزود: در دنیا بیش از 7 درصد تولید ناخالص داخلی صرف تقاضای بیمه به صورت خرد میشود در حالی که در کشور ما این رقم حدود 1.3 درصد از سبد مصرفی خانوار را تشکیل میدهد