به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، دوره های آموزشی برای تمام کارکنان شعب این بانک در سراسر کشور به مدت 30 ساعت برگزار شد. همچنین رابطین مبارزه با پولشویی در سطح شعب این بانک در دوره تخصصی 40 ساعته شرکت کردند.
بانک توسعه صادرات ایران، اولین بانک ایرانی است که تمامی کارکنان شعب آن، این دوره تخصصی را گذراندهاند.
بنابراین گزارش، در این دوره ها، قانون مبارزه با پولشویی، آیین نامه اجرایی این قانون و 13 دستورالعمل ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی به طور کامل برای کارکنان شعب بانک توسعه صادرات تشریح شد تا راه برای اجرای عملی این مقررات هموار شود.
آشنایی با استانداردهای مبارزه با پولشویی، کنترلهای نظارتی مبارزه با پولشویی در سطح شعب و شباهتها و تفاوتهای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم از جمله سرفصل های دوره های آموزشی مذکور بوده است.
شناسایی مشتریان خارجی، مشتریان سیاسی خارجی، آشنایی با نرم افزارها و مبارزه با پولشویی در صرافیها، گزارش واریز نقدی وجوه بیش از سقف مقرر، شناسایی معاملات مشکوک و تعیین سطح فعالیت مشتری، رعایت مقررات در حوزه نظامهای پرداخت و بانکداری الکترونیکی، شناسایی بانک های پوسته ای، نحوه مراقبت از اشخاص مظنون و نحوه ارسال اسناد و مدارک مشتریان به نشانی پستی آنها، بخشی از جزییات مقررات تشریح شده در دوره آموزشی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در بانک توسعه صادرات بوده است.
آموزش کارکنان بانک به عنوان یکی از مهمترین وظایف سازمانهای مجری قانون مبارزه با پولشویی، نقش موثری در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم دارد وباعث اجرای هرچه موثرتر و سریعتر دستورالعملهای مربوطه در بانک می شود.
- بانک توسعه صادرات در پی بهرهگیری از فناوریهای نوین برای اجرای قانون مبارزه با پولشویی
این گزارش میافزاید: اداره مبارزه با پولشویی بانک توسعه صادرات علاوه بر آموزش تمام کارکنان شعب این بانک به دنبال فراهم آوردن بسترهای نرم افزاری مناسب برای اجرای بهینه قانون مبارزه با پولشویی و همکاری با سایر بانک ها و نهادی مالی در این زمینه است.
قانون مبارزه با پولشویی در 12 ماده و هفت تبصره در تاریخ دوم بهمن 86 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در تاریخ هفتم اسفند ماه 86 نیز به وزیر امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد.
براساس این قانون، شورای عالی مبارزه با پولشویی، وظیفه هماهنگی بین دستگاههای ذیربط و پیگیری اجرای قانون مزبور و همچنین جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل و طبقه بندی فنی و تخصصی آنها را برای مبارزه با پدیده پولشویی به عهده دارد.
اعضای شورای عالی مبارزه با پولشویی، وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، کشور و اطلاعات و رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده و دبیرخانه آن در وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر است.