به گزارش بانک و صنعت به نقل از بانک توسعه صادرات ایران، آقای بهمن وکیلی در جریان دیدار با جمعی از صادرکنندگان کردستانی در محل اتاق بازرگانی سنندج، با بیان اینکه تولید ناخالص ملی و صادرات غیرنفتی در سنوات اخیر رشد خوبی داشته، اظهار کرد: حجم صادرات غیرنفتی در کشور در سال گذشته به بیش از 45 میلیارد دلار رسیده است و براساس برنامهریزی این رقم باید در سالجاری به حدود 75 میلیارد دلار افزایش یابد که تحقق این امر نیازمند افزایش اعتبارات است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات کشور با اشاره به نامگذاری سالجاری به نام حمایت از تولید داخلی و سرمایه ایرانی، گفت: برای حمایت جدی از تولید، نقش بانکها را نمیتوان نادیده گرفت و بدون شک هیچ فعالیت اقتصادی بدون حضور بانک عملیاتی نمیشود.
وی تصریح کرد: بانک توسعه صادرات ایران، برای واردات ماشینآلات از سلیمانیه عراق برای افزایش ظرفیت یا بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی آمادگی دارد تسهیلات بانکی پرداخت کند.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات افزود: در سالجاری میزان منابع بانک توسعه صادرات کشور حدود 107 میلیارد دلار است که رقم قابل قبولی برای پاسخ به نیازهای کشور نیست و نیازمند افزایش سرمایه از منابع دولتی هستیم.
آقای وکیلی با اشاره به ظرفیتها و قابلیتهای استان کردستان گفت: در حال حاضر 20 درصد از اعتبارات بانک توسعه صادرات به استان کردستان اختصاص پیدا کرده است و این امر نشاندهنده اهمیت به استان در راستای توسعه و تقویت صادرات غیرنفتی است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات کشور افزود: بانک توسعه صادرات با یک هدف ملی و در راستای تقویت و حمایت از صادرات غیرنفتی تاسیس شده است و به همین دلیل این بانک تلاش میکند تا شرایط لازم را برای رسیدن به این هدف مهم فراهم کند که متاسفانه در این راستا با کمبود اعتبار مواجه هستیم.
آقای وکیلی با بیان اینکه در سال گذشته اختیارات ایجاد شعب این بانک در کشور چهار برابر شده، گفت: متاسفانه استانها از ظرفیت شعب این بانک در مراکز شهرها استفاده نمی کنند و اکثرا سعی دارند از طریق دفاتر تهران و شعب بانک توسعه صادرات در تهران کار بانکی خود را انجام دهند.
وی یادآور شد: بانک توسعه صادرات یک بانک تخصصی دولتی با تفکر ملی است و فعالیت آن براساس منافع ملی صورت میگیرد و بر این اساس نرخ سود ما کمترین نرخ سود بین همه بانکها است.
آقای وکیلی افزود : بانک های تخصصی شعبه محور نیستند و تلاش می کنند که امورات بانکی خود را به صورت شبکه های الکترونیکی انجام دهند.
او گفت: اختیارات شعب استانی بانک توسعه صادرات پارسال برای خدمت رسانی بهتر به افراد متقاضی افزایش یافت و به همین دلیل بخش زیادی از خواسته های صادرکنندگان با عملی کردن این کار محقق شد.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: واگذاری بیشتر فعالیتها و خدمات ارائه شده از سوی بانک توسعه صادرات به شعب استانی برای عملی کردن تمرکززدایی از مرکز از برنامه های جدی این بانک است چرا که در صورت عملی شدن این مهم زمینه برای انجام کارهای ستادی و نظارتی در تهران فراهم می شود.
وی از امضای تفاهمنامه با صندوق ضمانت صادرات ایران خبر داد که مشتریان در همان بانک توسعه صادرات، کار صندوق ضمانت را نیز انجام دهند.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج: وجود بانک توسعه صادرات بهترین فرصت در توسعه تجارت خارجی است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی سنندج گفت: وجود بانک توسعه صادرات بهترین فرصت در راستای تقویت مبادلات مرزی و توسعه تجارت خارجی است.
آقای محمدسعید نقشیزادیان با اشاره به ظرفیتها و قابلیتهای موجود در کردستان اظهار داشت: حمایت های بانکی و تامین سرمایه لازم نیاز اصلی در راستای توسعه تجارت خارجی در استان کردستان به شمار می رود.
وی با اشاره به نامگذاری سالجاری به نام حمایت از کار و سرمایه ایرانی، گفت: تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی در روند پیشرفت و توسعه استان آغاز شده که اتاق بازرگانی هم از این قضیه مستثنی نیست و این کار جز با همکاری دولتمردان و بانکها فراهم نمیشود.
آقای نقشیزادیان همچنین خواستار افزایش منابع بانک توسعه صادرات شد و گفت: در عصر حاضر بانک ها نقش بسیار مهمی در این حوزه پیدا کرده اند و به همین دلیل باید از تمامی ظرفیت های موجود برای توسعه صادرات در کردستان بهره برداری کرد که این کار نیازمند مشارکت بیشتر بانک ها است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن سنندج در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات و برنامه های اتاق بازرگانی سنندج اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست های کاری و تخصصی بین تجار و بازرگانان با مدیران استانی و کشوری یکی از برنامه های اصلی اتاق است که خوشبختانه در سال جاری برنامه های خوبی در این راستا اجرایی شده است.
پیگیری صدور مجوز صادرات به عراق از طریق فرودگاه سنندج
معاون برنامه ریزی استاندار کردستان از تقویت زیرساخت های لازم در راستای توسعه و افزایش تجارت خارجی در این استان خبر داد و بر پیگیری صدور مجوز صادرات کالا به اقلیم کردستان عراق از طریق فرودگاه سنندج تاکید کرد.
آقای ارسلان ازهاری در این نشست اظهار داشت: از چند سال قبل تاکنون نگاه ویژه ای به توسعه تجارت خارجی در استان کردستان صورت گرفته است و به همین دلیل تقویت زیرساخت های مورد نیاز در این بخش به عنوان یکی از اولویت های اصلی در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: با رسمی شدن مرز باشماق مریوان و حمایت از تقویت بازارچه های مرزی در استان کردستان اقدامات خوبی در این بخش عملی شد و هم اکنون نیز بحث رسمی شدن مرز سیرانبند بانه و همچنین ایجاد زیرساخت های لازم برای توسعه تجارت خارجی در این بخش در دستور کار قرار گرفته است.
معاون برنامه ریزی استاندار کردستان به افزایش چشمگیر صادرات کالا در استان کردستان اشاره کرد و گفت: حجم مبادلات تجاری از 250 میلیون دلار در سال 85 به 5 میلیارد و 500 میلیون دلار و میزان صادرات از 100 میلیون دلار به بیش از یک میلیارد دلار در پایان سال 90 رسیده است.
وی افزود: باید توجه داشت که کردستان ظرفیت های خوبی برای افزایش آن در اختیار دارد و به همین دلیل باید با تعامل بخش خصوصی و دولتی در این بخش اقدامات بهتری را در دستور کار قرار داد.
وی به بحث استاندارد کالاهای صادراتی به عراق اشاره کرد و گفت: در بحث استاندارد طرف عراقی براساس استانداردهای دیگر از جمفله یک شرکت فرانسوی عمل میکند که ما از آنها خواستهایم با معرفی شرکت دیگر و یا تطبیق شرایط خود با استاندارد ایران عمل کنند.
ازهاری همچنین از پیگیری مجوز انجام صادرات از طریق فرودگاه سنندج خبر داد و گفت: در حال حاضر مسیر پرواز سنندج-سلیمانیه 60 دقیقهای است که ا با ارتقا کیفیت این پرواز به 38 دقیقه کاهش پیدا میکند.
وی در پایان با اشاره به آمادگی استانداری کردستان در راستای حمایت از صادرکنندگان و فعالان حوزه تجارت یادآور شد: دولت در راستای توسعه صادرات غیرنفتی برنامه های خوبی را اجرا کرده است و در دست اجرا دارد که انتظار می رود صادر کنندگان استان هم بتوانند از این ظرفیت ها به نحو مطلوب و شایسته استفاده کنند.
در این نشست که با حضور مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران، معاون برنامه ریزی استاندار، رئس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان برگزار شد، جمعی از تجار و صادرکنندگان کردستانی به بیان مشکلات خود در این بخش پرداختند.