به گزارش بانک و صنعت به نقل ازسایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،معاون رئیسجمهوردر این دیدار با اشاره به اهمیت توسعه و ترویج تولید و صادرات صنایع دستی خواستار حمایت هر چه بیشتر بانک توسعه صادرات از ایجاد کارگاههای تولید صنایع دستی و نیز صادرات در این زمینه شد.
سید حسن موسوی گفت: خوشبختانه ایجاد و راهاندازی کارگاههای صنایع دستی با سرمایهگذاری اندک قابل اجرا است و بانک توسعه صادرات میتواند با ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی به توسعه و ترویج هنر زیبای دستی ایران زمین کمک کند.
موسوی خاطر نشان کرد: با اشاره به این که 3 وظیفه مهم از سوی دولت به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری واگذار شده است خواستار حمایت هر چه بیشتر این بانک از سیاستها، اهداف و راهبردهای سازمان میراث فرهنگی کشور در حوزه تولید و صادرات شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی همچنین با اشاره به موضوع گردشگری یادآور شد: بانک توسعه صادرات همچنین میتواند در افزایش جذب گردشگر خارجی به کشور نیز به سازمان میراث فرهنگی کمک کند.
موسوی با اشاره به نقش رسانهها در مقابله با شیطنتهای برخی کشورهای غربی و تخریب افکار عمومی توسط آنها یادآور شد: خوشبختانه بر اساس توافقات صورت گرفته با صدا و سیما در آستانه تشکیل شبکه گردشگری هستیم.
وی با اشاره به تعهدات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دو موضوع افزایش جذب گردشگر و نیز افزایش صادرات صنایع دستی از مدیرعامل بانک توسعه صادرات خواست تا در این خصوص به سازمان میراث فرهنگی کشور کمک کند.
وی همچنین با اشاره به ضرورت حفاظت و مرمت بناهای تاریخی کشور خواستار حمایت بانک توسعه صادرات از سرمایهگذاری در حوزه حفاظت و مرمت از بناهای تاریخی کشور شد.
موسوی خاطر نشان کرد: برای پیشبرد سیاستهای تولیدی و صادراتی سازمان میراث فرهنگی کشور بانک توسعه صادرات در اولویت همکاری با این سازمان قرار دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این بانک میتواند از طریق ارائه تسهیلات ارزانقیمت به متقاضیان تولید و صادرات صنایع دستی به عنوان یکی از حامیان مهم صنایع دستی کشور معرفی شود.
معاون رییس جمهور همچنین با اشاره به تخصیص یارانه از سوی سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد :سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز با ارائه یارانه از تولید و صادرات صنایع دستی در کشور حمایت خواهد کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به پروژههای گردشگری در دست اقدام نیز یادآور شد: بانک توسعه صادرات در حوزه تامین سرمایه و ارائه تسهیلات مناسب به سرمایهگذاران در حوزه پروژههای گردشگری میتواند سازمان میراث فرهنگی را در به سامان رساندن این پروژهها یاری دهد.
وی با اشاره به نتایج مثبت افزایش صادرات صنایع دستی و نیز افزایش گردشگران خارجی به کشور خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم به رقم جذب 15 میلیون گردشگر خارجی و نیز افزایش صادرات صنایع دستی به 3 میلیارد دلار در سال دست یابیم میتوانیم امیدوار باشیم که بیکاری در کشور کاملا ریشهکن خواهد شد.
در این دیدار همچنین مدیرعامل بانک توسعه صادرات نیز با ابراز خرسندی از برگزاری جلسه دیدار و گفتگو با معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر افزایش همکاریهای دو طرف در حوزههای مختلف تاکید کرد.
بهمن وکیلی با بیان این که عمده فعالیتهای بانک توسعه صادرات حمایت از صادرکنندگان است خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین بررسیها بیش از 82 درصد عملکرد این بانک در بخش صادرات بوده است.
وی با اشاره به مهمترین فعالیتهای این بانک در حوزه گردشگری یادآور شد: همکاری این بانک در ساخت هتل آزادی و نیز ساخت هتل بینالمللی امام خمینی(ره) از مهمترین فعالیتها و اقدامات این بانک در حوزه گردشگری است.
وی با بیان این که اعتقاد داریم افزایش میزان ورود گردشگر خارجی به کشور دارای آثار و نتایج بسیار مثبتی است ادامه داد: کمک برای تحقق این مهم جزو رسالتهای این بانک به حساب میآید.
وی با اشاره به وضعیت بسیار مطلوب ایران در حوزه گردشگری و برخورداری از جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان یادآور شد: این امکان و ظرفیت در ایران وجود دارد که میزان ورود گردشگران خارجی به چندین برابر افزایش یابد و بانک توسعه صادرات در این خصوص با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همکاریهای لازم را خواهد داشت.
وی با اشاره به این که تسهیلات ارائه شده در این بانک در حوزه ارزی و ریالی با کمترین نرخ ارائه میشود خاطر نشان کرد: ارائه تسهیلات در این بانک با در نظر گرفتن کف نرخ است از اینرو در رقابت با سایر بانکها از وضعیت مطلوبی برخوردار هستیم.
وکیلی با بیان این که هدف بانک توسعه صادرات سودآوری نیست خاطر نشان کرد: این بانک سیاستهای دولت در حوزه صادرات را عملیاتی میکند.
وی با اشاره به این که گردشگری تمامی خواص یک صنعت را دارد یادآور شد: بانک توسعه صادرات به طور حتم از صنعت گردشگری حمایت خواهد کرد و این بانک آمادگی خود را برای حمایت از سفرهای داخلی نیز اعلام میکند.
وی با اشاره به قیمت بالا و کیفیت نامناسب صنایع دستی برخی از کشورها ادامه داد: خوشبختانه صنایع دستی ایران دارای کیفیت و ارزش بسیار مناسبی است و با قیمتهای مناسب در بازارهای جهانی عرضه میشود.
وکیلی با بیان اینکه صنایع دستی ایران جای خود را کاملا در بازارهای جهانی باز کرده است یادآور شد: بانک توسعه صادرات از تولید و صادرات صنایع دستی کشور حمایت خواهد کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری،در قرارداد عاملیت بانک توسعه صادرات برای وجوه اداره شده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که تودیع وجوه اداره شده سازمان میراث فرهنگی نزد بانک توسعه صادرات است پرداخت یارانه سود و کارمزد تسهیلات پرداختی به سرمایهگذاران، پرداخت تسهیلات تلفیقی به پروژهها و پرداخت کمک برای توسعه سرمایهگذاری دیده شده است.
همچنین پروژههای مد نظر، در حوزه ایجاد تاسیسات گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی خواهد بود و پروژههایی که ماهیت ترکیبی گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی را دارند میتوانند در اولویت این قرارداد قرار گیرند.
همچنین استفاده از تسهیلات و یارانههای منظور شده در این قرارداد فقط برای بخش خصوصی و غیر دولتی در نظر گرفته شده است.
طبق این قرارداد سازمان میراث فرهنگی پرداختهای بعدی را بر اساس منابع و اعتباراتی که در قانون بودجه توسط دولت اختصاص مییابد به بانک توسعه صادرات انجام خواهد داد.
در این قرارداد همچنین مشخص شده است که میزان کمکهای یارانهای از محل این منابع بر اساس نوع پروژه در بخش گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی متفاوت تعیین خواهد شد