پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 5455 تاریخ : 1391/03/23-00:00:00
,2,
347 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای حمایت از صنایع دستی و گردشگری اختصاص یافت

347 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای حمایت از صنایع دستی و گردشگری اختصاص یافت

بیش از 347 میلیارد ریال برای حمایت از صنایع دستی و گردشگری در اختیار بانک توسعه صادرات ایران قرار گرفت.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از  بانک توسعه صادرات ایران، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عاملیت وجود اداره شده خود را طی قراردادی به بانک توسعه صادرات ایران واگذار کرد و از این پس این بانک به سرمایه گذاران صنعت گردشگری و صنایع دستی و حفظ بناهای تاریخی تسهیلات پرداخت می کند.

بر اساس این گزارش، در اجرای مفاد بند "ص" ماده 224 قانون برنامه پنجم توسعه کل کشور و آیین نامه اجرایی آن، قرارداد عاملیت مبلغ 347 میلیارد ریال برای پرداخت و واریز در بخشهای کمک، تسهیلات تلفیقی و تسهیلات غیر تلفیقی، یارانه سود و کارمزد تسهیلات ، به حساب متقاضیان و اشخاص معرفی شده از سوی سازمان مفتوحه در بانکها و موسسات اعتباری، به امضای آقای سید حسن موسوی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و آقای بهمن وکیلی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران رسید.

بر اساس این قرار داد، تودیع وجوه اداره شده سازمان میراث ‌فرهنگی نزد بانک توسعه صادرات است و پرداخت یارانه سود و کارمزد تسهیلات پرداختی به سرمایه‌گذاران، پرداخت تسهیلات تلفیقی به پروژه‌ها و پرداخت کمک برای توسعه سرمایه‌‌گذاری در آن دیده شده است.

این قرارداد شامل طرح های مورد نظر در حوزه ایجاد تاسیسات گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی است و پروژه‌هایی که ماهیت ترکیبی گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی را دارند می‌توانند در اولویت این قرارداد قرار خواهند داشت.

استفاده از تسهیلات و یارانه‌های منظور شده در این قرارداد فقط برای بخش خصوصی و غیر دولتی در نظر گرفته شده است.  همچنین مشخص شده است که میزان کمک‌های یارانه‌ای از محل این منابع بر اساس نوع پروژه‌ در حوزه‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی متفاوت تعیین خواهد شد.

در ابتدای این جلسه آقای وکیلی با اعلام اینکه 82درصد از منابع بانک توسعه صادرات در بخش صادرات به کار گرفته شده، گفت: با توجه به اینکه صنعت گردشگری یکی از صنایع ارز آور برای کشور است، این بانک مدتی است که تامین مالی واحدهای فعال در صنعت گردشگری را نیز به عهده گرفته است.

وی با اشاره به توجیه اقتصادی مناسبی که سرمایه گذاری در صنایع دستی دارد، اعلام کرد که بانک توسعه صادرات ایران اعطای تسهیلات در این بخش را نیز آغاز کرده است و می تواند منابع سازمان گردشگری را نیز به صورت وجوه اداره شده، مورد استفاده قرار دهد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به اینکه یکی از اصول اولیه جذب گردشگر، ایجاد امکانات اولیه برای آنهاست، افزود: بانک توسعه صادرات ایران در تامین منابع مالی برای ساخت و تجهیز هتل های جدید گام های موثری برداشته است.

وی از همکاری در ساخت هتل آزادی و نیز ساخت هتل فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) به عنوان مهمترین اقدام این بانک در حوزه گردشگری در سال های اخیر نام برد.

وی با اعلام اینکه نگاه بانک توسعه صادرات نگاهی فرابانکی بوده و پیش از اینکه به سودآوری بیاندیشد، به دنبال منافع ملی است، ابراز امیدواری کرد: بانک توسعه صادرات با ورود به بحث تامین مالی صنعت گردشگری، در ساماندهی صنعت مذکور ایفای نقش نماید.

آقای سیدحسن موسوی رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این جلسه با اعلام اینکه به بانک توسعه صادرات ایران اعتقاد ویژه دارد، این بانک را بانکی شفاف، پاک و زلال دانست که پیشگام شدن این بانک در همکاری با سازمان میراث فرهنگی، مایه خشنودی است.

وی همچنین از بانک توسعه صادرات ایران خواست تا از ایجاد کارگاه های تولید صنایع دستی و صادرات محصولات آنان حمایت کنند.

معاون رییس جمهور یادآورشد: ایجاد و راه‌اندازی کارگاه‌های صنایع دستی با سرمایه‌گذاری اندک قابل اجرا است و بانک توسعه صادرات می‌تواند با پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی به توسعه و ترویج هنرهای سنتی و صنایع دستی ایران کمک کند.

موسوی همچنین از بانک توسعه صادرات ایران به عنوان یک نهاد مالی حامی تولید و صادرات کشور یاد کرد و گفت: این بانک علاوه بر ارائه تسهیلات خرد در حوزه صنایع دستی می تواند با ارائه تسهیلات در  حوزه زیرساخت های گردشگری، هتل ها و رستوران ها، در زمینه افزایش جذب گردشگر خارجی نیز با این سازمان همکاری کند.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تعهدات سازمان متبوعش در زمینه افزایش جذب گردشگر خارجی تا 7 میلیون و پانصد هزار نفر و رشد سه برابری صادرات صنایع دستی تا مبلغ یک و نیم میلیارد دلار برای سال جاری اشاره کرد و گفت: بانک توسعه صادرات ایران می تواند در حوزه حفاظت و مرمت از بناهای تاریخی کشور نیز از سرمایه گذاران حمایت کند.

موسوی همچنین تاکید کرد که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز با پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی از تولید و صادرات صنایع دستی و سرمایه گذاری در زیرساخت های گردشگری در کشور حمایت خواهد کرد.

 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 201
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران