.
م به گزارش بانک و صنعت، مصطفی امید قائمی ـ مدیر عامل شرکت فرابورس ایران درباره سرنوشت سهامداران بانک تات گفت : هنوز تصمیم بانک مرکزی درباره این بانک مشخص نشده است ولی در صورتی که قرار باشد این بانک منحل شود دارایی ها و بدهی های آن به بانک دیگری منتقل خواهد شد، لذا پس از برگزاری مجمع سهامداران پول خود را از بانک دریافت خواهد کرد.
وی با اشاره به احتمال ادغام بانک با موسسههای مالی یا تشکیل بانکی جدید گفت: در صورتی که بانک تات با بانک دیگری ادغام شود، سهام آن بانک جدید به جای سهام بانک تات به سهامداران داده می شود.
امید قائمی تاکید کرد:با این حال سهامداران این بانک نگران حق و حقوق خود نباشند، زیرا فرابورس به طور جدی پیگیر حقوق آنها است و دائما در حال تعامل با بانک مرکزی برای تعیین تکلیف سهامداران خرد این بانک است.
وی در خصوص احتمال ادغام بانک گردشگری گفت:نماد بانک گردشگری در فرابورس جهت ارائه سود سال 90 و 91 متوقف شده و هیچ خبری در خصوص انحلال و اذغام بانک از سوی بانک مرکزی ابلاغ نشده است.
وی در مورد طراحی شاخص برای فرابورس گفت:برای تعریف شاخص در بازار فرابورس باید تعداد شرکتهای این بازار به بیش از 200 شرکت افزایش یابد تا بر اساس فعالیت آنها بتوانیم شاخصی قابل اتکا طراحی کنیم.
وی افزود: ما برای بازار فرابورس شاخصی طراحی کردیم، اما این شاخص هنوز قابل اتکا و واقعی نیست به همین دلیل نمی توان آنرا منتشر کرد.
وی از دلایل عدم واقعی بودن این شاخص را وزن نامتوازن شرکتها در بازار فرابورس به دلیل تعداد پایین شرکتها، عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال حدود 30 درصد بازار فرابورس در اختیار شرکت ارتباطات سیار است به همین دلیل تازمانی که تعداد شرکتهای فرابورسی افزایش نیافته است نمی توانیم اقدام به طراحی شاخص مطمئنی که معیار تصمیم گیری برای سهامداران باشد، بکنیم.
مدیر عامل فرابورس تصریح کرد: باید تعداد شرکتهای فرابورس به حدود 200 تا 300 شرکت برسد تا با انتخاب 20 تا 30 شرکت با سهام شناور بالا بتوانیم شاخصی را طراحی کنیم به همین دلیل است که در حال حاضر با وجود طراحی شاخص به دلیل قابل اتکا نبودن آن اقدام به انتشارش نمی کنیم.
امید قائمی درباره برنامه های این بازار برای پذیرش شرکتهای جدید و بزرگی مثل همراه اول در سال جاری گفت: برنامه ای برای ورود شرکت های بزرگی مثل همراه اول نداریم اما مثل سال گذشته در تلاشیم تا هفته ای یک بار به طور مرتب پذیرش و عرضه یک نماد را پیگیری کنیم