به گزارش بانک و صنعت به نقل از خبرگزاری رویترز از زبان یک مقام بلندپایه عضو اتحادیه اروپا گزارش داد: دولت های عضو این اتحادیه احتمالا در دو ماه آینده تحریم واردات نفت ایران را که قرار است از ژوئیه (تیرماه) اجرا شود، بازبینی می کنند.
براساس این گزارش، 27 عضو اتحادیه اروپا در ماه ژانویه توافق کردند خرید نفت خام ایران را در تلاش برای افزایش فشارها به تهران ممنوع کنند اما به سبب نگرانی از تاثیرات ناگوار این تحریم ها بر بهای جهانی نفت و همچنین ناتوانی برخی اعضای اتحادیه از جمله یونان برای یافتن منابع نفتی جایگزین، اجرای این تحریم ها با تردید مواجه شده است.
رویترز افزود: برهمین اساس اعضای اتحادیه اروپا تصمیم گرفته اند که ظرف دو ماه آینده این تحریم ها را مورد بازبینی قرار دهند.
روزنامه فایننشال تایمز نیز با انعکاس بخش هایی از سخنان روز پنجشنبه رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در خصوص تعیین ضرب الاجل برای قطع کامل صادرات نفت به اتحادیه اروپا نوشت: ایران به صراحت اعلام کرده است که چنانچه تحریم های یکجانبه اتحادیه اروپا علیه نفت و بانک مرکزی ایران لغو نشود تهران صادرات نفت به اروپا را قطع خواهد کرد.
خبرگزاری شینهوا نیز در این باره اعلام کرد: اتحادیه اروپا تا مذاکرات آتی ایران و 1+5 در بغداد فرصت دارد تا در تحریم ها علیه ایران تجدیدنظر کند.
رستم قاسمی وزیر نفت کشورمان روز پنجشنبه در حاشیه هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در تهران گفت: اگر کشورهای اروپایی در مذاکرات بغداد اقدام به لغو تحریم ها نکنند قطعا فروش نفت به این اتحادیه را لغو خواهیم کرد.
عقب نشینی برخی شرکت های اروپایی از تحریم تجاری ایران
پس از آنکه هفته پیش سازمان توسعه تجارت ایران از توقف ثبت سفارش واردات کالا از 100 شرکت اروپایی خبر داد، در فاصله کمتر از چند روز بخش عمده این شرکت ها در نامه ای رسمی به ایران خواهان تجدیدنظر مقامات تجاری کشورمان شدند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت در گفت وگو با ایرنا عنوان کرد: تصمیم تعدادی از کشورهای اروپایی و تحریم تجاری ایران رفتار عجولانه ای بود که همانگونه که انتظار می رفت، بیشترین آسیب را متوجه آنها می کرد.
«حمید صافدل» گفت: رفتار متقابل جمهوری اسلامی با شرکت های تحریم کننده، پاسخی درخور بود، اما تعداد زیادی از آنها بلافاصله وارد مذاکره شدند و عنوان کردند که مایل به از دست دادن بازار ایران نبوده و به دنبال رویه های مسالمت آمیز برای حل مسئله هستند.
وی خطاب به شرکت های اروپایی ذینفع در بازار ایران گفت: حفظ منافع ملی و رعایت حقوق مصرف کننده کشورمان برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و ادامه فعالیت آنها منوط به صرف نظر از مواضع قبلی است.
مخالفت سوئیس
با تحریم بانک مرکزی ایران
دولت سوئیس با وجود فشار اتحادیه اروپا و کاخ سفید، از تحریم بانک مرکزی ایران به دلیل اهمیت آن برای اقتصاد این کشور خودداری کرد.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، فشارهای اتحادیه اروپا به سوئیس برای تحریم بانک مرکزی ایران بی نتیجه بود. بر این اساس سوئیس ضمن مخالفت با این اقدام، علت آن را اهمیت بانک مرکزی برای اقتصاد این کشور اعلام کرد.
یک مقام دولت سوئیس در عین حال چهارشنبه با بیان این مطلب از تصمیم کابینه این کشور برای افزودن نام 11شرکت و فرد ایرانی به فهرست تحریم های خود خبر داد.