به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ دکتر علی ربیعی در جلسه شورای اداری استان فارس که روز چهارشنبه 22 آذرماه برگزار شد، با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال در کشور بیش از 42 هزار میلیارد تومان تسهیلات پیشبینی شده است، اظهار کرد: امسال 20 هزار میلیارد تومان برای اشتغال فراگیر، 12 هزار میلیارد تومان برای اشتغال روستایی و 10 هزار میلیارد تومان به منظور رونق و توسعه اشتغال اختصاص یافته است.
دکتر ربیعی با بیان اینکه شیوه توزیع این اعتبارات برای هر استان 25 آذر ماه اعلام میشود، عنوان کرد: برای اشتغال فراگیر در فارس یک هزار و 23 میلیارد تومان و برای اشتغال روستایی 500 میلیارد تومان پیشبینی شده است و امکان افزایش دارد.
وی با تصریح اینکه اگر 50 درصد اعتبارات اشتغال فراگیر توسط هر استان جذب شود، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همین میزان اعتبار به آن استان تزریق میکند، بیان کرد: در بخش روستایی هم 30 درصد تخصیص اعتبارات در اختیار وزیر است که با توجه به وضعیت جذب هر استان تزریق میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اقدامات انجام شده در حوزه درمان اشاره کرد و با بیان اینکه سه مرکز درمانی تامین اجتماعی در استان فارس در دست ساخت است و بهزودی افتتاح میشود، گفت: در سال 92 اعتبار طرح سلامت 7 هزار میلیارد تومان بود که امروز به 20 هزار میلیارد تومان رسیده است.
دکترربیعی با اشاره به اینکه امسال دولت چند برنامه مهم دارد، خاطرنشان کرد: بحث آسیبهای اجتماعی، صندوق رفاه اجتماعی و اشتغال از مهمترین برنامههای دولت است.
وی تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای محدود کردن و کاهش فقر مطلق برنامه های بسیاری دارد که زیرساختهای مربوطه از سال 94 و 95 تامین شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه دولت یازدهم و دوازدهم با نظریه و تفکر کار کرده است، بیان کرد: برنامه صندوق رفاه اجتماعی میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی و ارتقاء وضعیت رفاه اجتماعی تاثیرگذار باشد.
دکترربیعی افزود: دولت بدون سر و صدا برنامه منسجمی را در رابطه با توجه به فقرا اجرایی کرده است.
وی به کلیات برنامه صندوق رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: سه گروه از افراد کمدرآمد جامعه توسط این صندوق طی یک تا دو سال آینده تحت پوشش قرار می گیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: ارتقاء میزان درآمدهای این سه گروه تا میزان کف حقوق تعیین شده مهمترین هدف صندوق رفاه اجتماعی است.
دکترربیعی با بیان اینکه یک برنامه توانمندسازی با کمک سازمان فنی و حرفهای تدوین شده است، اظهار کرد: هدف این است که باتوجه به نزدیک شدن رقم مستمری به میزان کف دستمزد، افراد در سطح مستمری بگیر ماندگار نشوند.
وی با اشاره به اینکه سیاستهای رفاهی دولتها بیشتر صدقهای بوده است، بیان کرد: باید توانمندسازی به عنوان مهمترین شاخص توانمندسازی مدنظر باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت صندوقها را یکی از برنامههای خوب دولت و در راستای حمایت از افراد تحت پوشش به ویژه سالمندان دانست و گفت: در سال 2027 در ایران بیش از 15 میلیون نفر سالمند خواهد بود و باید تلاش شود که سالمندی با فقر و معلولیت همراه نشود.
وی راهاندازی شورای حمایت اجتماعی در استانها را عاملی موثر در راستای ارتقای رفاه اجتماعی برشمرد و اظهار کرد: جامعه امروز ما به عقلانیت و سختکوشی همراه با مدارا، همافزایی و تحمل هرچه بیشتر یکدیگر نیازمند است.
استاندار فارس:
استان فارس ظرفیت های مناسبی برای توسعه اشتغال دارد
استاندار فارس نیز در این جلسه گفت: استان فارس با دارا بودن ظرفیت های متعددی همچون خاک حاصلخیز، منابع نفت و گاز، آثار تاریخی، جاذبه های گردشگری طبیعی بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال است.
اسماعیل تبادار با اشاره به اینکه اشتغال زایی به عنوان اولویت در دستور کار همه مسئولان و مدیران استان فارس قرار گرفته است، اظهار کرد: عزم مسئولان استان بر این است که نهایت بهره را از امکانات در راستای بهبود وضعیت کسب و کار و اشتغال زایی فارس داشته باشند.
وی بیان اینکه استان فارس با دارا بودن ظرفیت های متعددی همچون خاک حاصلخیز، منابع نفت و گاز، آثار تاریخی، جاذبه های گردشگری طبیعی و غیره زبانزد ایران و جهان است،خاطر نشان کرد: این ظرفیت های کم نظیر استان فارس بدون شک شرایط مناسبی برای ایجاد اشتغال و اثر بخشی طرح های کار آفرینی ایجاد خواهد کرد.
تبادار تاکید کرد: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با دارا بودن 11 دستگاه اجرایی و 20 موسسه اقتصادی می تواند ظرفیت های موجود در استان فارس را برای ایجاد اشتغال به کار گیرد.
نماینده عالی دولت از وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواست مساعدت لازم را در زمینه حل مشکلات اشتغال استان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شاخص تعداد تخت های بیمارستانی به نسبت هر 10 هزار نفر در استان فارس حدود یک درصد از شاخص های کشوری کمتر است، بیان کرد: آغاز ساخت بیمارستان 320 تخت خوابی تامین اجتماعی که از سال 86 در دستور کار بوده و بخشی از نیاز های استان فارس در زمینه تامین تخت های بیمارستانی را تامین خواهد کرد.