به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، طاهر موهبتی پیش از خطبه های امروز نماز جمعه در دانشگاه تهران افزود: گروه های مختلف مانند کارکنان، بازنشستگان، روستائیان، خانواده شهدا، ایثارگران، طلاب، دانشجویان، مدد جویان تحت پوشش سازمان های حمایتی، ودیعه پردازان در دولت دوازدهم از بیمه رایگان و از پوشش این سازمان برخوردار شدند.
وی افزود: اجلاس اخیر وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در تهران برگزار شد و فعالیت بیمه ای کشور به رئیس سازمان جهانی بهداشت منعکس شد و رخدادهای مثبتی که در طرح تحول سلامت فراهم شده بود، موجب شگفتی وی شد و افتخاری برای نظام در بخش پوشش بیمه همگانی و توجه ویژه به محرومان کشور رقم خورد.
موهبتی یادآور شد: حدود 90 درصد هزینه های مردم در بیمارستان های دولتی و بخش خصوصی تعرفه دولتی و 70 درصد هزینه های بخش سرپایی، از سوی سازمان های بیمه ای پرداخت می شود.
وی افزود: چنانچه هزینه مردم برای بیمه سلامت که همیشه مورد تاکید بوده، کاهش پیدا کند و از روزی 70 درصد به 58 درصد رسید و امروز به 32 درصد تنزل یافته است و واقعیت اینکه تنها مسایل مالی یا صیانت مالی نیست، بلکه دسترسی عادلانه به خدمات بهداشت و درمان در اقصی نقاط کشور در دستور کار قرار دارد.
به گفته موهبتی، کسانی در کشور وجود دارند که با تمکن مالی، دسترسی به خدمات ندارند و در واقع کشور در برخی نقاط محروم و مرزی متخصص و پزشک نداشت، اما امروز 28 میلیون نفر ایرانی در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر و نیز عشایر بر اساس تفاهم بین بیمه و وزارت بهداشت از 12خدمت، از خدمات دندانپزشگی تا آزمایش و غیره برخوردار شده اند و در چهارهزار مرکز خدمات سرپایی روستایی این خدمات ارایه می شود.
مدیر عامل بیمه سلامت یاداور شد: امروز در 17 هزارخانه بهداشت یک تا سه بهورز حضور دارند، بیمار یابی می کنند، آموزش می دهند و پیشگیری می کنند. طرح بزرگ کنترل فشار خون یا کنترل دیابت که مشکلات بزرگی برای نظام سلامت محسوب می شدند، اتفاق هایی است که حاصل تلاش بهورزان کشور است.
وی ادامه داد: موجب مباهات است وقتی رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که گواهی حذف سرخک، سرخجه و حذف تراخم امروز در ایران صادر شده، اینها به دلیل اقداماتی است که در این حوزه صورت گرفت.
موهبتی یاداور شد: حدود چهار هزار و 800 خدمت در بسته خدمات سازمان ها ی بیمه ای، 2 هزار و 450 قلم دارو، 48 هزار لوازم مصرفی و تجهیزات پزشکی؛ اکنون از فعالیت های بیمه ای برخوردار می شوند.
وی با اشاره به توجه نظام سلامت به اتباع خارجی نیز گفت: یکصد تبع خارجی از خدمات ارزنده بیمه ای بهره مند می شوند که از افتخارات نظام بیمه ای کشور است.
هدایت سازمان های بیمه ای بدون زیرساخت های الکترونیکی مانند هدایت هواپیما بدون رادار است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: امروز هدایت سازمان های بیمه ای بدون آی تی و زیر ساخت های الکترونیکی از ضروریات است و در حقیقت پروژه پرونده الکترونیک سلامت به عنوان مهمترین پروژه ملی کشور در دولت الکترونیک در حوزه سلامت؛ کار ارزشمندی است که در وزارت بهداشت شکل گرفت و با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری رسید.
به گفته موهبتی، نسخه الکترونیک در 235 شهر کشور در حال انجام است و تا پایان امسال در 100 درصد شهرهای کشور زیرساخت های مورد نیاز آن فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: این قانون دستاورد ارزشمندی برای کشور به همراه داشته است و امروز بیش از 90 درصد از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه های خدمات درمانی قرار دارند و تعدادی نیز که از این بیمه ها بهره نبرده اند، منع قانونی برای استفاده از این بیمه ها نداشته اند.