احمدی نژاد که با انتقادات نمایندگان هنگام ارائه لایحه روبرو شده بود مبنی بر اینکه مجلس، زمان لازم برای بررسی این لایحه را ندارد، گفت: آیین نامه را خودتان نوشته اید و میتوانید زمان بندیاش را کمتر کنید.ما که تحملش را نداریم که 5-6 ساعت اینجا بنشینیم و حرف بشنویم، باید برویم کار کنیم، شما که این حوصله را دارید، دو شیفت کار کنید و این لایحه را تا پایان سال تصویب کنید.
این اظهارات وی با فریادهای اعتراضی برخی نمایندگان مواجه شد ولی احمدی نژاد در حالیکه تریبون را ترک می کرد، با خنده گفت: لایحه بودجه بسیار شفاف است و بررسی آن وقت زیادی نمی گیرد. زودتر تصویبش کنید.
سقف لایحه وبدجه 91، 510 هزار میلیارد تومان است. در حالی که لایحه بودجه 90، با سقف 538 هزار میلیارد تومان ارائه شده بود و این گویای کاهش سقف بودجه سال بعد است.
بخش دوم سخنان رئیسجمهور در ارائه لایحه بودجه 91 :
· افزایش بهره وری و کاهش وابستگی به نفت در لایحه بودجه دیده شده است.
· توجه ویژه به عمران شهرهای روستایی، توانمندی های دفاعی کشور، کارآمد سازی نظام آموزشی، تلاش برای ضابطه مندی بودجه شرکت های دولتی و ... در لایحه بودجه لحاظ شده است.
· اعتماد به توان مردم نیز در بودجه افزایش یافته است. دولت عزم خود را جزم کرده تا با همکاری مردم و هماهنگی قوا، به سمت رفع تبعیض و بی عدالتی و به سمت اجرای کامل سند چشم انداز پیش برود.
· اجرای سیاستهای اصل 44، قانون گمرک، قانون هدفمند سازی و ... نشان میدهد که دولت به دور از حاشیه سازیها به دنبال اجرای قوانین است.
· لایحه بودجه از دو بخش بودجه شرکتهای دولتی و بودجه عمومی دولت تشکیل شده است که نزدیک به 510 هزار میلیارد تومان است. 410 هزار میلیارد تومان آن، مربوط به شرکتهای دولتی است. بودجه دولت، 5.6 درصد کاهش یافته و بودجه شرکتهای دولتی افزایش یافته تا خدمات افزایش یابد.
· مجموع سرمایه گذاریهای دولتی در سال بعد 136 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که 20 درصد افزایش نسبت به امسال دارد.
· برای کاهش وابستگی دولت به درآمدهای نفتی ترتیباتی یافته ایم و درآمدهای مالیاتی 20 درصد افزایش و درآمدهای غیر نفتی دیگر 80 درصد افزایش خواهد یافت.
· نسبت درامدهای دولت نسبت به تولید ناخالص ملی 7.5 درصد افزایش یافته است.
· رشد اعتبارات هزینهای در لایحه بودجه 91 بدون اعتبارات هدفمندی 12.8 درصد است. اما رشد اعتبارات عمرانی کشور و سرمایه گذاری در زیرساختها 39.4 درصد پیش بینی شده است.
· یارانههای کشاورزی و تولید، کمک به تامین هزینههای تحمل ناپذیر درمان، کمک به تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز نیز در لایحه بودجه پیش بینی شده است.
· در بخش هزینههای جاری، دولت پیش بینیهای خوبی انجام داده است که امیدواریم با تصمیم مجلس عملیاتی شود. اعتبارات هزینهای را کمتر از رشد تورم، افزودهایم.
· 303 میلیارد تومان به اعتبارات دستگاههای فرهنگی افزودهایم. به صندوقهای بازنشستگی 730 و 1100 میلیارد تومان علاوه بر افزایش متعارف، بودجه دادهایم. برای کارهای آموزشی و تحقیقاتی 815 هزار میلیارد تومان علاوه بر افزایش متعارف به وزارت علوم پول دادهایم. 4630 میلیارد تومان هم به بودجه دفاعی اضافه کردهایم.
· 24 میلیارد تومان برای جذب هیات علمی جدید بودجه گذاشتهایم.
· 156 میلیارد تومان هم علاوه بر افزایش متعارف به بودجه قوه قضاییه دادهایم که پارتی بازی آقای عزیزی است!
· برای اعتبارات استانی 193 میلیارد تومان بودجه گذاشتهایم.
· علاوه بر اعتبارات منظور شده برای حل مشکل مسکن 240 میلیارد تومان در نظر گرفته ایم. 165 میلیارد تومان هم برای ایجاد زیرساخت مسکن و 170 میلیارد برای جبران یارانه مسکن قائل شدهایم.
· افزایش سهم اعتبارات عمرانی از ویژگیهای لایحه بودجه 91 است که 8430 میلیارد تومان پیش بینی شده و 42 درصد افزایش دارد.
· برای تمرکز زدایی و افزایش اختیارات استانی،1103 طرح قائل شدیم و اعتبار 2753 میلیارد تومان قرار دادهایم.
· رشد بودجه شرکتهای دولتی 11.7 درصد است که از 440 به 434 شرکت کاهش یافته است. یکی از سیاستهای مهم در سال 91، منظور نکردن کمک زیان برای شرکتهای دولتی است. در مجموع 920 میلیارد تومان به شرکتهای دولتی اعم از صداوسیما، خبرگزاری و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و .. می رسد.
· جهت گیری دولت بیشتر به سمت کار و تلاش است.
· اگرچه ما لایحه بودجه 90 را یک روز پس از تصویب قانون برنامه پنجم به مجلس دادیم اما لایحه بودجه را سه ماه بعد تصویب کردید.
· میدانم که الان ذهن نمایندگان مشغول است اما اگر بتوانید لایحه را امسال بدهید بهتر است.
· ما تحت هر شرایطی در کنار ملتیم و و در خدمت آرمانهای ایران و پیشبرد امور کشوریم و هیچ فرصتی را برای ساختن از دست نخواهیم داد.
· از نمایندگان متشکرم که علیرغم مشغلههای مضاعف این ماهها، همت کنند و بودجه را به سرعت رسیدگی کنند.
· از ملت بزرگ ایران متشکرم که در سختی و آسایش خادمان خود را تنها نگذشاتهاند و همکاری دلسوزانه و عاشقانه با دولت داشتند.