به گزارش بانک و صنعت، در این همایش که با همکاری میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استانو دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، توانایی استان در عرصه گردشگری سلامت با سخنرانی های و ارایه مقاله ها مورد بررسی قرار گرفت.
عزیزی رئیس میراث فرهنگی استان در این همایش به ضروت هماهنگی میان بخش های مختلف خصوصی و دولتی در راستای ارتقا بخشیدن به این هدف تاکید کرد و افزود: جلب اعتماد بیماران ، هماهنگی بین مراکز درمانی و مناطق گردشگری ، به کارگیری سیستم های مجهز به فن آوری های نوین به توسعه گردشگری سلامت می انجامد. وی تصریح کرد: ایران به علت نزدیکی به کشورهای خاورمیانه و همسایگی با کشورهای شمالی ، داشتن پزشکانی متخصص با کیفیت بالا، دارا بودن آب و هوای مدیترانه ای ، وجود مناطق تخصص پزشکی ، موسسه ناباروری مهر و امکانات تخصصی ویژه همراهان بیمار می تواند از قطب گردشگری سلامت در ایران و منطقه باشد.
وی گفت: گردشگری سلامت فرصت های ممتازی را برای استان گیلان به ارمغان می آورد
دکتر کریم زاده مدیر بیماستان بین المللی قائم در این نشست اظهار داشت: تکمیل زیر ساخت ها در حوزه گردشگری و برطرف کردن موانع ورود گردشگر ان ، لازمه توسعه این صنعت و کشور است.
وی به لزوم تبلیغات و اطلاع رسانی در زمینه پزشکی و قرار دادن پکیج های قیمتی در وب سایت ها برای توسعه این صنعت مهم تاکید کرد.
دکتر راشکی نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اظهار داشت: با وجود اینکه هزینه های جراحی های مهم مانند عمل قلب و درمان ناباروری و ... در ایران ارزان تر از دیگر کشورها است ، اما نام ایران در لیست کشورهای دارای گردشگری سلامت نیست.
وی ، علت این موضوع را عدم وجود یک سیستم نظام مند تبلیغاتی برای گردشگران سلامت در کشور دانست و افزود: صدور مجوز برای شرکت ها یی که کانالهای ارتباطی با گردشگران سلامت باشند راه موثری برای جلوگیری فعالیت دلالان و واسطه هایی است که کارشان سرکیسه کردن این بیماران و خانواده آن ها است و موجب تبلیغت منفی برای کشور می شود.
گردشگر سلامت 3 برابر گردشگر عادی ارزآوری دارد
وی عنوان کرد: یک گردشگر سلامت 3 برابر یک گردشگر عادی برای کشور ارز آوری دارد و باید به این جنبه از توسعه گردشگری سلامت توجه لازم بشود.
دکتر صادق زاده معاون دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان نیز به چالش های پیش روی گردشگری سلامت ، عدم زیر ساخت های نیروی انسانی از لحاظ گویش و زبان ، کمبود موسسه های تخصصی تسهیلات گردشگری ، هماهنگ نبودن مراکز مرتبط با گردشگری سلامت اشاره کرد و متذکر شد این ها موانعی است که سرراه این صنعت قرار دارد و باید قبل از توسعه این صنعت برای حل این موانع و رفع آن ها اقدام های اساسی صورت گیرد.
وثوقی مدیرکل بیمه ایران در استان نیز اعلام کرد: برای گردشگران بیمه ای در رابطه با سرفت ، حوادث ، فوریت های پزشکی زمینه های بیمه وجود دارد ، اما هنوز هیچ شرکت بیمه ای در مقوله خدمات درمانی اقدام نکرده و برنامه خاصی مدون نشده است و لذا باید به این مقوله توجه خاصی بشود.
دکتر مهر افزا ، مدیر موسسه ناباروری مهر نیز ضمن برشمردن مزایای این موسسه در جهت در مان ناباروری و ارایه خدمات تخصصی به بیمارات ، این موسسه از مراکز مهم جذب گردشگر سلامت در استان معرفی کرد.
صادقی معاون استاندار گیلان هم اعلام کرد: استان گیلان به دلیل قابلیت های فراوان جغرافیایی و میراث فرهنگی ، میراث فرهنگی گرانبها و دیگر استعدادهای بلقوه از استان های نمونه گردشگری کشور است و استاندار از توسعه این صنعت مهم در استان حمایت می کند.
در پایان این همایش یک روزه که استادان، پزشکان، مدیران اجرایی ، دانشجویان رشته جهانگردی و پزشکی حضور داشتند به پرسش های حاصران پاسخ داده شد.