به گزارش بانک و صنعت مهندس هدایت اله خادمی گفت: تا زمانی که ماشین آلات حفاری وارد کشور و پول برای خرید و اجاره آنها پرداخت می شود، نباید تصور کرد که ما از فروش نفتی که با این ماشین آلات استحصال می شود همه سود را برده ایم، بلکه بخش اعظم این درامد دوباره صرف خرید تجهیزات و ابزارهای حفاری می شود.
وی با بیان اینکه امروز یکی از شرکتهای غربی صدرنشین صنعت حفاری است، ادامه داد: از ویژگی های کسب صنعت حفاری داشتن روحیه ریسک پذیری، دانش، تکنولوژی و شجاعت است که به لحاظ برخورداری از این شاخص ها ایران در رتبه دوم قرار دارد. به همین دلیل می توان امیدوار بود که روزی دستگاههای حفاری در ایران ساخته و حتی صادر شود.
وی با اشاره به فعالیت های شرکت حفاری شمال بیان کرد: شرکت حفاری شمال اکنون در آب های خارجی دریای خزر با دستگاه ایران خزر فعالیت دارد که سالانه 600 میلیارد ریال برای کشور درآمدزایی می کند و تاکنون توانسته ایم به کمک این دستگاه و متخصصان ایرانی34 چاه حفر کنیم.
مدیر عامل شرکت حفاری شمال تاکید کرد: این شرکت با توجه به درخواست های زیاد بین المللی توانایی انجام عملیات حفاری را در بسیاری از کشورهای همسایه دارد ولی به علت در اولویت بودن پروژه های داخلی فعلا اجرای این طرح ها ارجح است.
خادمی با اشاره به سکوی نیمه شناور امیرکبیر در آب های داخلی خزر تصریح کرد: زمانی این سکو با اعتقاد بر اینکه ایرانیان نمی توانند مدیریت آن را بر عهده گیرند تخلیه شد ولی امروز مدیریت کامل آن در اختیار ماست و در اعماقی که شرکت حفاری شمال کار حفاری را انجام می دهد هیچ شرکت آسیایی از دانش و توانایی آن برخوردار نیست.
وی افزود: شرکت حفاری شمال در حال حاضر در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور فعال است و این شرکت توانسته امتیاز دریایی برای عملیات مورد نیاز را دریافت و تا عمق 800 متر از سطح دریا را حفاری کند