به گزارش روز چهارشنبه بانک و صنعت ،جلیل بشارتی معاون رئیس جمهور و رئیس دفتر امور مناطق محروم کشور در سومین همایش سراسری دفاتر ICT روستائی ضمن بیان این مطلب گفت: خدمات پست بانک بصورت مدرن و پیشرفته به هموطنان روستائی ارائه می شود و این خدمت بزرگی است که این بانک انجام می دهد و اهمیت دفاتر ICTدر این است که روستاهای کشورمان بصورت گسترده با دنیا ارتباط برقرار می کنند.
وی اظهار داشت: رونمائی از خدمات بهداشتی – درمانی در روستاها از طریق دفاتر ICT حرکتی جالب و مبارک است و ظرفیت نفوذ خدمات از طریق این دفاتر بسیار بالاست و رسانه ها موظفند با اطلاع رسانی درست در کنار مقایسه روستاهای اوایل انقلاب با شرائط فعلی به دنبال این باشند که کدام کشور به اندازه کشور ما در روستاها و مناطق محروم خدمات ارائه می کند.
بشارتی با اشاره به توسعه شبکه فیبر نوری به 180 هزار کیلومتر و ظرفیت استفاده بیش از 40 درصد روستاها از این بستر و خطوط افزود: باید فرهنگ سازی در زمینه استفاده از دفاتر ICT روستائی بیش از این باشد و مردم را جهت استفاده از ظرفیت این دفاتر آگاه کنیم و درصدد جایگزینی خدمات پیشرفته الکترونیکی در این دفاتر هستیم.
معاون رئیس جمهور خاطر نشان کرد حدود 12 هزار روستای بالای 100 خانوار و 23 هزار روستای بالای 50 خانوار در سطح کشور وجود دارد که از مجموع آن در 10 هزار روستا دفتر ICT را ایجاد شده است و طبق برنامه پنجم توسعه در 6 هزار روستای دیگر نیز این دفتر ایجاد خواهد شد تا تعداد آن به 16 هزار دفتر افزایش یابد.
وی تصریح کرد: کیفیت بهره برداری از این دفاتر و موضوع تصدی و مسئولیت دفاتر ICT روستائی نیز بسیار مهم است چرا که هر یک از مجموعه های پست، پست بانک و مخابرات در این بخش سرمایه گذاری کردند ولی در شرائط فعلی این دفاتر متولی خاصی وجود ندارند و باید تلکلیف را مشخص کنیم و پیشنهاد بنده این است که معاونت توسعه دفاتر ICT روستائی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شود و به اتفاق دکتر تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شدت این موضوع را دنبال می کنیم تا به سرانجام برسد.
بشارتی در ادامه ضمن اشاره به رفع مشکل حق بیمه معوق کارگزاران دفاتر و لحاظ نمودن آن در بودجه سال 91 تصریح کرد: باید با واگذاری خدمات دستگاه های اجرائی به دفاتر ICT روستائی و تنوع خدمات و بالارفتن تراکنش عملکرد این دفاتر، حقوق کارگزاران را بعنوان یک دغدغه اصلی حل کنیم و از نظر جانمائی و پراکنش جغرافیائی دفاتر نیز باید دقت لازم را داشته باشیم تا با توزیع درست دفاتر منجر به تعطیلی نشوند.
معاون رئیس جمهور عنوان کرد: در بسیاری از کشورهای جهان سازمانها، دستگاه ها و شرکت ها بخشی از سود و درآمد خود را بمنظور توسعه عدالت اجتماعی و انسان دوستانه به توسعه مراکز عام المنفعه همانند این دفاتر می پردازند و انتظار داریم در کشور ما هم بسیاری از دستگاه ها و شرکت ها بخشی از سود خود را به این امور از جمله توسعه دفاتر ICT روستائی اختصاص دهند.
وی با تاکید بر روحیه ایثارگری تاکید کرد: در زمینه ICT روستائی نیز باید این روحیه تقویت شود تا بتوان خدمات بیشتری را از این طریق به مردم ارائه نمود و یکی از رسالت های ما این است که این روحیه را در بین مدیران و مسئولان این بخش ها تقویت کنیم.
بشارتی در پایان متذکر شد: باید فرهنگ سازی و بازاریابی را در روستاها از طریق دفاتر ICT روستائی به مردم آموزش دهیم تا بتوانیم احساس نیاز به این دفاتر را در میان مردم نهادینه کنیم.