به گزارش روز دوشنبه بانک و صنعت، محمد سقایی در تشریح اجلاس ۱۶۰ وزرای نفت اوپک که در مقر دبیرخانه اوپک در وین به ریاست جمهوری اسلامی ایران برگزار شد و سقایی نیز در این سفر از اعضای هیئت همراه وزیر نفت بود، تصریح کرد: عدم توافق و هماهنگی اعضای اوپک بر سر موضوعهای مختلف در نشستهای پیشین، نشست هفته گذشته را هم تحت الشعاع قرار داده بود.
اگر در این نشست هم توافق در موضوعهای مختلف حاصل نمیشد، اوپک اعتبار سازمانی خود را از دست میداد |
نماینده مردم استهبان و نیریز در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اگر در این نشست هم توافق در موضوعهای مختلف حاصل نمیشد، اوپک اعتبار سازمانی خود را از دست میداد.
وی با بیان این که دیپلماسی فعال و مؤثر وزیر نفت فضای اوپک را یکپارچه و یکسو کرد، افزود: رستم قاسمی وزیر نفت و هیئت همراه پیش از برگزاری اجلاس ۱۶۰ وزاری نفت اوپک با وزرای نفت سایر کشورهای عضو اوپک مذاکرات فراوانی داشتند و همین دیدارها و گفتوگوها موجب شد، فضای تصمیمگیری در اوپک یکپارچه و هماهنگ باشد.
وزیر نفت دیپلماسی را از از تهران آغاز کرد
سقایی ادامه داد: وزیر نفت پیش از برگزاری اجلاس ۱۶۰ اوپک با دعوت از دبیر کل اوپک در تهران، برنامه مناسبی را برای بسترسازی آغاز دیپلماسی ایران کلید زد و پس از آن با سایر وزرای اوپک دیدارهای فراوانی داشت.
مدیریت قوی ایران، تحسین اعضا را به همراه داشت
وی یادآور شد: این دیپلماسی قوی وزیر نفت تا حدی موفق بود که وزیر نفت عربستان و چندین وزیر نفت دیگر در پایان اجلاس از مدیریت مناسب ایران در اجلاس ۱۶۰ قدردانی کردند.
اختلاف نظرها برای میزان تولید اوپک بود
سقایی در پاسخ به این سئوال که ناهماهنگیها و اختلافنظرها در اوپک بیشتر درباره چه موضوعاتی بود، گفت: پیش از شروع اجلاس ۱۶۰ اوپک پیشبینیهای فراوانی درباره به چالش کشیده شدن این نشست انجام میشد و اختلافنظرها بیشتر درباره میزان تولید نفت در اوپک بود.
برخی کشورهای عضو به دنبال کاهش قیمت جهانی نفت بودند
این نماینده مردم در مجلس هشتم افزود: برخی کشورها مانند عربستان و امارات خواهان افزایش سهم اوپک بودند و این موجب میشد با توجه به رکودی که در بازار بین المللی وجود دارد، کاهش قیمت جهانی نفت را شاهد باشیم.
با وجود نفت لیبی و عراق سقف تولید اوپک ۳۰ میلیون بشکه بسته شد
وی ادامه داد: به علت این که هنوز دو کشور لیبی و عراق به میزان تولید سرانه روزانه خود نرسیده و در مدار تولیدی اوپک قرار نگرفتهاند سایر کشورهای عضو مجبور به افزایش تولید میشدند؛ اگر سقف تولیدی اوپک با اضافه شدن عراق و لیبی بسته میشد میزان تولید روزانه باید به بیشتر از ۳۱ میلیون بشکه در روز میرسید.
ایران به خواستهاش از اجلاس اوپک رسید
این عضو کمیسیون انرژی مجلس هشتم تصریح کرد: موفقیت ایران در این بود که توانست با وجود اضافه شدن عراق و لیبی باز هم همان سقف ۳۰ میلیون بشکه نفت برای تولید بسته شود و این یعنی کاهش تولید سایر اعضای اوپک