به گزارش روز چهارشنبه بانک و صنعت ،در جریان برگزاری پنجمین همایش ملی و نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت مالی و سرمایه گذاری که عصر دیروز به مدت سه روز در دانشگاه شهید بهشتی شروع شده، مصطفی امیدقائمی بعد از دبیر علمی این همایش و رئیس دانشگاه به ایراد نکاتی در مورد نفش فرابورس در تخصیص منابع مالی پرداخت و گفت:درحالی مدیریت مالی مثبت هر بنگاه آن است که اقدام به تخصیص درست منابع مالی کند که به دلیل مشکلاتی از جمله قوانین مالیاتی و بسته سیاستی - نظارتی ، گاه این تخصیص ها با موانعی روبرو است .
وی با اشاره به تاسیس و فعالیت سه ساله شرکت فرابورس با هدف تسریع در تخصیص منابع مالی از طریق ابزارهای مبتی بر سهام و اوراق با درآمد ثابت یا سایر ابزارهای مالی ، ادامه داد: در این بازار 5 روش برای تامین مالی پروژه ها وجود دارد که شامل پذیره نویسی همزمان با بانک شرکت ها و پروژه ها با امکان معاملات دست دوم ( که تاکنون 6 شرکت از این روش استفاده کرده اند) ، پذیره نویسی ناشی از سلب حق تقدم شرکت ها با مزیت مالیات نیم درصدی به جاری4 درصدی (که توسط دو بانک و یک موسسه استفاده شده)، پذیرش همه شرکت ها حتی شرکت های قبل از بهره برداری، فروش مدیریتی سهام شرکت های سهامی خاص و پذیره نویسی اوراق مشارکت و صکوک با استفاده از بازار مبتنی بر درآمد ثابت و معاملات دست دوم است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از اظهارات خود به لزوم وجود بانک های عامل، ضامن و متعهد در جریان پذیره نویسی اوراق مشارکت اشاره کرد و گفت: به دلیل این الزام بانک مرکزی و محدودیت های موجود در بسته سیاستی - نظارتی ، امکان فروش اوراق مشارکت با نرخ های متفاوت وجود ندارد. به همین دلیل در همه حوزه ها و صنایع یک نوع اوراق مشارکت منتشر می شود و زمینه تامین مالی به روش های دیگر از مدیران گرفته شده است.
امید قائمی افزود: بنابراین در شرایطی نبود فضای رقابتی در اوراق مشارکت و صدور یک مدل اوراق برای همه صنایع و حوزه ها باعث انگیزه ها شده که جای خالی بسیاری از ابزارهای مالی مانند اوراق قابل تبدیل به سهام یا محصول شرکت احساس می شود .
وی در خاتمه گفت: با این همه در شرکت فرابورس از همه ابزارها و روش های تامین مالی حمایت می شود به طوریکه در معاملات دست دوم ابزارهای مالی در فرابورس مانند پذیره نویسی صندوق های زمین و ساختمان و تهسیلات مسکن تعریف شده است.