به گزارش روز یکشنبه بانک و صنعت ،چند روزی است که حقوقی ها با تعریف یک خط مقاومتی برای شاخص بازار سهام، اقدامات بیشتری را برای مبارزه با افزایش بی ثباتی های موجود آغاز کرده اند تا از این طریق از ریزش نماگر بورس به زیر محدوده 24 هزار واحدی جلوگیری کنند.
این گفته رامین پسندیده، کارشناس بازار سرمایه بود که اظهار داشت: به دلیل بحران های سیاسی، اختلاف نظرهای بین سیاسیون و دولتی ها و افزایش تنش ها از سوی کشورهای غربی بر ضد ایران مدتی است که باعث شده بورس فضای فرسایشی را در اختیار بگیرد.
در این اوضاع باید بیشتر شرایط بازارهای موازی بورس را سنجید. چرا که با بحران های مالی پیش رو و نوع برخورد دولت با اعمال فشار از سوی کشورهای غربی، شرایط بی ثبات شده و شاید این ناآرامی ها شدت نیز پیدا کند.
بر همین اساس به نظر می رسد بازارهای موازی در بازه زمانی طولانی مدت فرصت بیشتری برای عرض اندام پیدا کنند و سرمایه گذاران اشتیاق چشمگیری را در جهت حضور در این بازارها از خود نشان دهند، از این رو نمی توان تا پایان سال جاری انتظار روند خاصی را از بورس داشت.
وی به افزایش روند خروج حقیقی ها از بازار اشاره کرد و افزود: خروج سرمایه گذاران حقیقی از بورس در این مدت و عدم بازگشت آرامش کافی و اعتماد به بازار در بازه زمانی کوتاه مدت، نشان دهنده این امر است که سهامداران خرد و حقیقی نمی توانند افق روشنی را برای شرکت ها ترسیم کنند. به همین دلیل تصمیم به خروج از بازار می گیرند.
اما چند روزی است که فعالیت حقوقی ها بیشتر شده و این گروه بار حمایت از بازار را به دوش می کشند، حمایت هایی که با سخنان اخیر وزیر اقتصاد و دارایی برای پشتیبانی از بازار سهام در هفته گذشته آرامش را برای بازار به دنبال خواهد داشت که این آرامش می تواند آرامش قبل از طوفان باشد. البته همه فعالان بازار سهام امیدوارندکه اوضاع به سمت ثبات و اعتماد بیشتر حرکت کند که این در سایه ایجاد تعادل در وضعیت سیاسی محقق می شود.
این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه شرایط سیاسی بر بازار به طور مستقیم اثر گذار هستند، از تأثیر شاخص کل از سایر مولفه های اقتصادی از جمله بازار ارز و نیز قیمت های جهانی سخن گفت و خاطر نشان کرد: بیشترین تهدیدی که برای بورس مطرح می باشد مسایل سیاسی است و این مسایل عمدتاً از سوی کشورهای غربی پیرامون سیاست کشور مطرح شده که این موضوع افزایش خروج حقیقی ها را به دنبال داشته است.
این فعال بازار سرمایه فروش سهام در قیمت های فعلی را برای خروج سرمایه گذاران و سهامداران مناسب ندانست و اذعان داشت: این قیمت ها برای خرید بسیار ارزنده هستند و افرادی که از نقدینگی برخوردارند، می توانند با خرید سهم در قیمت پایین، میانگین خرید خود را کاهش داده و پرتفوی پرپتانسیلی را تشکیل دهند. اما سهامداران نگهداری آن دسته از سهام شرکت هایی که شرایط بنیادین مناسبی دارند، را توجه کنند تا با تأمل بیشتر بتوانند سود مناسبی را به دست آورند.
پسندیده با بیان اینکه در حال حاضر پی بر ای کل بازار در محدوده 5.5 است، صنایعی که نسبت قیمت به درآمدی آنها نزدیک و حتی پایین تر از مقدار این متغیر برای کل بازار می باشد را به عنوان صنایع ارزنده برای سرمایه گذاری دانست و افزود: البته گروه هایی که گزارش عملکرد مثبتی را از خود به نمایش گذاشته و برنامه افزایش سرمایه نیز دارند، گزینه های پیشنهادی برای سرمایه گذاری هستند.
بانکی ها، سرمایه گذاری ها به ویژه آنهایی که روی صنعت نفت و گاز سرمایه گذاری می کنند و نیز صنعت ساختمان و صنایع وابسته به آن همچون سیمان، صنایع منتخب به شمار می آیند. البته بازار در شرایط کنونی روی چند صنعت با دقت بیشتری عمل می کند و نکته قابل توجه این است که این صنایع بیشتر صنایعی هستند که تحت تحریم ها قرار دارند. بطوریکه روی سهام آنها نیز تحرک ساختگی شکل گرفته و این ناشی از حمایت های اخیر است که از کل بازار نیز حمایت می کند.
وی شروع روند بهبود شرایط بورس را از سه ماهه ابتدایی سال 91 عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در پایان سال جاری نمی توان انتظار روندی خاص را در این مدت داشت، چرا که این موضوع به عنوان یک اهرم فشاری بر بورس عمل می کند.اما همواره با شروع فصل برگزاری مجامع شرکت ها در بازار هیجان و شوری ایجاد می شود که سرمایه گذاری در آن را جذاب می کند.
در این بین سهم هایی که زمان برگزاری مجامع آنها زودتر است، بیشتر مورد اقبال قرار می گیرند.
وی در خاتمه سخنان خود ضمن آرزوی بهبود وضعیت در بازار سهام، نیاز خانواده سهامداری به حمایت را متذکر شد تا روند به جهتی برگردد که همه سهامداران پر سود باشند.