پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 375212 تاریخ : 1397/06/06-13:52:25
,17,
3 نکته درباره سپرده های ارزی

بهاءالدین حسینی هاشمی، تحلیل گر اقتصادی

3 نکته درباره سپرده های ارزی

ایجاد سپرده ارزی از سوی بانک مرکزی یک امر معمول بانکی است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از اتاق بازرگانی ، 1.سپرده کردن هر نوع پول نقد اعم از نقود بیگانه و ملی در بانک ها یک اصل بانکی است. هر دارایی نقدی در تمام دنیا در سپرده ها ذخیره می شود و صاحبان سپرده هر زمان که بخواهند از دارایی نقدشان برداشت می کنند و بانک ها نیز به سپرده ها سود می دهند. این اصل بانکی از جمع شدن نقدینگی در خانه ها جلوگیری می کند و باعث می شود نقدینگی در اختیار دولت قرار گرفته و در کارهای مهم اقتصادی به کار گرفته شود بنابراین ایجاد سپرده ارزی از سوی بانک مرکزی یک امر معمول بانکی است.

2.خلف وعده ای که در سال های قبل در مورد سپرده های ارزی انجام شده، به تردید در مورد استقبال مردم از سپرده های ارزی دامن زده است. از سوی دیگر شایعاتی مبنی بر کم بودن ارز هم باعث شده بعضی این راهکار را در زمینه ساماندهی ارز خانگی و ورود آن به چرخه اقتصاد مطلوب ندادند. این درحالی است که دولت در زمینه پیش فروش سکه خلف وعده ای نکرده و سکه ها را به صاحبان آن واگذار کرده است.  بزرگترین پشتیبان دولت و بانک مرکزی اعتماد مردم است و به نظر من مردم از این سپرده ها استقبال می کنند. سپرده ارزی که سود ارزی هم به آن تعلق می گیرد طرح خوبی برای جذب ارز مردم است و به نگرانی و تشویش ناشی از نگهداری غیرحرفه ای اسکناس ارز در خانه ها هم پایان می دهد. در سال های پیش و دوره دولت های نهم و دهم هم سپرده های ارزی برقرار بود اما در یک دوره اعلام شد که ارز به صاحبان سپرده پرداخت نمی شود. آن زمان بحث ارز با منشا داخل و خارج مطرح بودو اینکه اگر ارزی منشا خارجی دارد معادل ریالی آن به صاحب سپرده پرداخت می شود. بدقولی هایی از این دست سپرده های ارزی را زیر سوال برد اما اکنون عمل دولت به تعهداتش به ویژه در مورد واگذاری سکه های پیش فروش شده نشان می دهد که اوضاع بهتر است.

3.در سپرده های ارزی نرخ 4 درصد برای سپرده دلاری، نرخ 3 درصد برای یورو و 2 درصد برای درهم امارات در نظر گرفته شده است. در دیگر کشورها نرخ سود سپرده ها زیاد نیست و به طور معمول نرخ LIBOR به علاوه 2 درصد است که در نهایت به 4 درصد می رسد. دولت در شرایط فعلی به دلیل نیاز بیشتر به ارز نرخ را بالاتر هم در نظر گرفته است هرچند اگر نرخ ارز را برای همه سپرده ها یکسان در نظر می گرفتند و به سپرده های مدت دار سود بیشتری می دادند بهتر بود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 185
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران