به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک صنعت و معدن ، افخمی مدیرعامل بانک صنعت و معدن در جمع استانداران و در دومین روز از همایش تقسیم کار ملی و منطقهای برای افزایش تولید ملی که در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برگزار شد، با بیان این مطلب افزود : منابعی که در اختیار استانها قرار دارد اندک است و مهم ترین مشکل محدودیت اختیار مدیران است و ما نیازمند نگاهی جدید به شیوه مدیریت در دستگاههای اداری هستیم.
وی خاطر نشان کرد: بانکها میتوانند به طور جدی در رونق اقتصادی تاثیرگذار باشند بخصوص در بخش واحدهای کوچک و متوسط که با مسائل جدی روبرو هستند.
علی اشرف افخمی با اشاره به تامین منابع مالی واحدهای صنعتی گفت: بخش عمده مشکلات هماکنون به سرمایه در گردش واحدهای نیمه فعال مربوط میشود که برای به ظرفیت رساندن آنها نیازمند توجه جدی هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: با کمک صندوق توسعه ملی توانستیم در سال 94بیش از 50درصد از منابع ریالی را تخصیص کنیم که هر چند پاسخگو نبود اما واحدها وضعیت بهتری پیدا کردند و در منابع ارزی استانها و تجهیزات آنها نیز از چند حوزه استفاده کردیم.
وی گفت: در دو سال گذشته بیش از 3میلیارد دلار گشایش اعتبار از صندوق توسعه ملی انجام شده و با کمک این صندوق بخشهایی از واحدهای تولیدی نزدیک به بهرهبرداری هستند.
علی اشرف افخمی ادامه داد: استفاده حداکثری از ظرفیت استانها و نیز از خطهای اعتباری خارج از کشور و جذب سرمایهگذاریهای مستقیم و ایجاد وامهای سندیکایی با بانکهای خارجی از اولویتهای برنامه بانک صنعت و معدن است.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا نیازمند استانداردهای بینالمللی هستیم و تا زمانی که به رتبهبندیهای لازم نرسیم نمیتوان در عرصه بینالمللی موفق بود البته در حال حاضر بانک صنعت و معدن در بحث مبارزه با پولشویی اقدامات لازم را انجام داده و رنکینگ بین المللی را دریافت کرده است و به نوعی آماده مذاکره با خارجیها هستیم.
وی گفت: سوئیفت عملیاتی شده و هزینه مبادله کالا کاسته شده است این در حالی است که پیش از برجام بالای 10درصد برای نقل و انتقال کالا به خارجیها حق الزحمه میدادیم.
وی در خاتمه با پیشنهاد تاسیس بانک صنایع کوچک گفت: صنعتگران با تاسیس این بانک حداکثر میتوانند به مدت 45روز از ارائه خدمات برخوردار شوند البته ما کلیه مقررات بانک مرکزی را برای عملیاتی کردن این بانک رعایت خواهیم کرد.