به گزارش گروه طلا و جواهر بانک و صنعت، ادامه داد: یکی از عوامل دیگر، ورشکستگی بانک های منطقه یورو در اروپاست که باطلاقی از بدهی را در اروپا پدید آورده،سرمایه داران را به سوی طلا سوق داده و بدنبال آن بطور لحظه ای شاهد افزایش و یا کاهش قیمت طلا در حال حاضر هستیم که جهان طی ۲۸ سال گذشته با چنین نوسانات دلهره آوری در معاملات طلا رویرو نبوده است
مدیر قرارداد های مشتق بورس کالا افزود: زمانی که آرامش سیاسی و اقتصادی در این کشور ها حاکم نشود و یا در کشورهای عربی تنشها فروکش نکند، قیمت طلا در جایگاه منطقی خود قرار نگرفته و از نوسان غیر منطقی خارج نمیشود.
رضایی خاطر نشان کرد: دلیل مؤثر دیگر در قیمتهای لحظهای جهانی طلا علیرغم بستههای حمایتی و سیاستهای اقتصادی، در اروپاست که مردم اروپا این وعده ها را توخالی ارزیابی کرده و هنوز نتوانستهاند اطمینان سرمایه گذاران را به خود جلب کند.
وی تصریح کرد: بحران شدید اقتصاد یونان به دلیل بدهی ۴۰۰ میلیارد یورویی که برای یونان فاجعه پدید آورده همگی در وضعیت غیر قایل پیش یینی طلا مؤثر است و طلا تنها کشتی نجات سرمایه گذاران در کوتاه مدت شده است، با شرایط پیش رو، معامله گران طلا مواظب باشند که بیشتر از ظرفیت کشتی طلایی سوار نشوند که در دریا غرق خواهند شد.
رضایی با اشاره به اینکه، قرار است فرانسه و آلمان توافقی انجام داده و در خصوص بدهی یونان به این کشور کمک کنند، گفت: این مسئله اگر جدی باشد آنگاه پایه های حکومت طلا متزلزل خواهد شد،بنابراین این مسئله از نظر ریسک در معاملات آتی و قیمت سکه طلا اثر مستقیم دارد.
*ورود مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به معاملات آتی با معاملات آپشن
رضایی در خصوص رشد قیمت طلا تا پایان سال ۲۰۱۱ و رسیدن به مرز دو هزار دلار، گفت: پیش بینیها تأیید کننده این سقف قیمت است ولی در هر برهه زمانی متغیرها و شرایطی ایجاد شده ممکن است وضعیت را تغییر دهند،اما طلای دو هزار دلاری با ادامه وضع فعلی در خاورمیانه یک مسئله قطعی بوده و تا پایان سال ۲۰۱۱ یعنی ۳ ماه آینده به این رقم میرسد.
وی در خصوص وضعیت معاملات آتی افزود: با افزایش کالاهای دیگر به حوزه معاملات آتی این بازار رشد خواهد کرد و با آموزشها ی لازم در این زمینه، به کارخانجات و مصرف کنندگان در استفاده ابزار کارآمد پوشش ریسک در این بازار پرنوسان، این گروه می توانند از منافع قراردادهای آتی بهره مند شوند.
مدیر قراردادهای مشتق کالایی به فارس گفت: جای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در این بازار خالی بوده و در آینده نزدیک با شروع معاملات آپشن حاشیه امنیت خوبی برای این افراد فراهم می شود. همچنین، افرادی که به دلیل عدم آشنایی با ابزارهای مدرن مالی نتوانستند از این بازار استفاده کنند با ورود ابزار های جدید و آموزشهای لازم به خصوص کارخانههایی که تولیدات آنها استراتژیک و پرمصرف است میتوانند از این بازار استفاده کنند.
وی تأکید کرد:در این معاملات باید در کنار سرمایه گذاران، مصرف کنندگان و تولید کنندگان حضور داشته باشند تا این بازار مفهوم واقعی خود را یافته و تکمیل شود.