پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 2391 تاریخ : 1390/07/18-00:00:00
,1,
7بانک در انتظار مدیران جدید

7بانک در انتظار مدیران جدید

هم‌اکنون بانک‌های گردشگری، سامان، ملی، صنعت و معدن سرمایه، ایران زمین و توسعه صادرات در سایت بانک مرکزی مدیرعامل ندارند.

 به گزارش روز دوشنبه بانک و صنعت ،در حالی که بانک مرکزی اعلام کرده است دور جدید بررسی و تعیین صلاحیت مدیران عامل و اعضای هیات مدیره تمامی بانک‌های دولتی و خصوصی را آغاز کرده، شواهد حاکی از انجام تغییر و تحولات گسترده اما آرام و بی‌سر و صدا در بانک‌هاست .
نگاهی به وضعیت مدیران عامل و اعضای هیات مدیره دارای صلاحیت که در سایت رسمی بانک مرکزی و در بخش ویژه‌ای تحت عنوان مدیران دارای تایید صلاحیت از بانک مرکزی ثبت شده، نشان می‌دهد از 28 بانک و موسسه اعتباری دارای مجوز هم‌اکنون 7 بانک بدون مدیرعامل اداره می‌شوند. این امر به معنی آن است که مدیران عامل این بانک‌ها یا بدون سر و صدا توسط بانک مرکزی برکنار شده‌اند، یا دیگر از نظر این بانک دارای صلاحیت لازم نیستند، یا به هر دلیل نامشان از فهرست افراد مجاز خارج شده است.

این در حالی است که بانک مرکزی فقط برکناری مدیران عامل بانک‌های گردشگری و سامان را به‌طور رسمی و طی اطلاعیه‌ای اعلام و متعاقبا نام این افراد را از فهرست مدیران صاحب صلاحیت خارج کرده است. هر چند همزمان با سکوت همراه با تسلیم بانک سامان، بانک گردشگری در اطلاعیه خود به‌طور تلویحی استنکاف خود را از دستور بانک مرکزی اعلام و اذعان کرده هر کار و رفتاری که سایر بانک‌ها بکنند، این بانک نیز خواهد کرد؛ اما بانک مرکزی راسا نام مدیرعامل این بانک را از فهرست افراد صاحب صلاحیت خود خارج کرده است.
بر اساس گواهی سایت رسمی بانک مرکزی هم‌اکنون 7 بانک گردشگری، سامان، ملی، صنعت و معدن، سرمایه، ایران زمین و توسعه صادرات در سایت بانک مرکزی مدیرعامل ندارند.
این وضعیت درباره 4 بانک اول این فهرست کاملا طبیعی و قابل پیش‌بینی است؛ چرا که بجز بانک گردشگری و سامان که بانک مرکزی مدیران عامل آن را به ترتیب به علت عدم عمل به دستورالعمل‌های این بانک و دخالت در ماجرای تخلف بزرگ بانکی از کار برکنار کرد، محمودرضا خاوری مدیرعامل بانک ملی که استفعا داده و به حضور سوال‌برانگیز خود در کانادا ادامه می‌دهد و مدیرعامل بانک صنعت و معدن نیز به مدیرعاملی بانک بحران‌‌زده صادرات منصوب شده است، لذا منصب مدیرعاملی آن فعلا خالی است. با این حال هنوز معلوم نیست چرا نام مدیران عامل 3 بانک سرمایه، ایران زمین و توسعه صادرات در این سایت قید نشده است.

نگاهی به فهرست بانک‌هایی که هم‌اکنون بدون مدیرعامل به سر می‌برند نشان می‌دهد آنان حدود 50 درصد بازار بانکی کشور را در اختیار دارند لذا ادامه چنین وضعیتی جالب به نظر نمی‌رسد.

تغییرات در هیات مدیره‌ها

نگاهی به آخرین فهرست مدیران صاحب صلاحیت بانکی در سایت بانک مرکزی نشان می‌دهد علاوه بر تغییر احتمالی برخی مدیران عامل، هیات مدیره بانک‌ها نیز از تغییر و تحول‌های قابل توجه مصون نمانده‌اند. به طوری‌که در برخی بانک‌ها با تغییر مدیرعامل مواجه هستیم و در برخی دیگر با تغییر در اعضای هیات مدیره.

در همین حال نگاهی به اعضای هیات مدیره تایید صلاحیت شده بانک‌های دولتی و خصوصی نشان می‌دهد که احتمالا صلاحیت بسیاری از این افراد بتازگی مورد تجدیدنظر قرار گرفته است، چرا که تعداد اعضای هیات‌مدیره مجاز 14 بانک یعنی نیمی از 28 بانک دولتی و خصوصی مجاز کشور کمتر از 5 نفر قید شده است.

به عبارت بهتر 4 بانک شامل بانک‌های صنعت و معدن، شهر، سرمایه و موسسه اعتباری توسعه فقط 2 عضو هیات‌مدیره مورد تایید بانک مرکزی دارند. به همین ترتیب 5 بانک گردشگری، مسکن، رفاه، توسعه صادرات و سپه 3 عضو هیات‌مدیره تاییدشده و 5 بانک انصار، اقتصاد نوین، حکمت ایرانیان، ایران‌زمین و ملی نیز دارای 4 عضو هیات‌مدیره دارای صلاحیت از نظر بانک مرکزی هستند.

جالب اینجاست که سایت بانک توسعه صادرات، بهمن وکیلی را به عنوان مدیرعامل به همراه 4 نفر عضو هیات‌مدیره معرفی کرده است، حال آن‌که سایت بانک مرکزی نه‌تنها مدیرعامل این بانک را در فهرست تایید صلاحیت خود قرار نداده، بلکه در مجموع فقط 3 عضو هیات‌مدیره این بانک را به رسمیت شناخته است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 188
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران