به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ با افزایش 0.25 درصدی شاخص ارزش دلار، مس با قیمت کمتر از 7 هزار دلار بر تن معامله شد. این امر در حالی بود که نزدیک به 4 هزار و 175 تن از موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در این روز کاسته شد. میزان افت قیمت مس طی روز دوشنبه برابر با 0.7 درصد بود. همانطور که بیان شد، ارزش دلار در ابتدای هفتهای که گذشت، شاهد رشد بود که به حدود 93.81 واحد رسید. در روز دوشنبه، نزدیک به 14 هزار تن از حوالههای مس در انبارهای بورس فلزات لندن، باطل شد.
روز سهشنبه، تحت تأثیر جو روانی مثبت در بازار که ناشی از قوانین سختگیرانهتر واردات قراضه و ضایعات فلزات غیرآهنی به چین و کاهش موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن،قیمت مس افزایش یافت و این رشد که حدود 1.6 درصد بود، باز هم قیمت مس را بالای سطح 7 هزار دلار بر تن نشاند. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در این روز، افت یک هزار و 900 تنی داشت اما همچنان بیش از 280 هزار تن ذخیره موجود بود. شاخص ارزش دلار نیز در روز سهشنبه، بر اثر افت 0.16 درصدی به حدود 93.66 واحد رسید که خود عامل تقویت قیمت مس در معاملات این روز محسوب میشود.
روز چهارشنبه، بازار مس بهرغم افت موجودی انبار بورس فلزات لندن، کاهش حدودا 1.4 درصدی را تجربه کرد و باز هم به زیر سطح 7 هزار دلار بر تن افت کرد. دلیل این امر، افزایش میزان فروش از سوی سرمایهگذاران گزارش میشود که احتمالا به سبب بهرهمندی از قیمت بالای مس بود. گفتنی است که تغییرات ارزش دلار و نرخ تسعیرها از عوامل ایجاد وضعیت فروش یا خرید در بازار است که در این روز برای مس، وضعیت فروش را رقم زد. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در روز چهارشنبه، حدود 2 هزار و 150 تن کاهش یافت که نهایتا موجودی انبار این فلز سرخ از سطح 280 هزار تن کمتر شد.
میزان حوالههای باطل شده در روز چهارشنبه، برابر با 13 هزار و 975 تن بود که از بوسان و گوانگیانگ گزارش شد. این میزان حوالههای باطل شده در این روز در حالی به وقوع پیوست که در روز سهشنبه، حجم حوالههای باطل شده به 13 هزار و 325 تن رسید و در روز دوشنبه برابر با 14 هزار و 150 تن اعلام شده بود. شاخص ارزش دلار نیز در این روز با افت اندک 0.09 درصدی برابر با 93.58 واحد بود. هر بشکه نفت خام برنت نیز در این روز با حدود 0.79 درصد افزایش با قیمتی معادل 58.06 دلار، معامله شد.
طی روز پنجشنبه، نیز بازار مس علیرغم افت بیشتر موجودی انبارهای بورس فلزات لندن، افت قیمتی را تجربه کرد که البته حدود 0.1 درصد بود. دلیل اصلی تضعیف قیمت مس را میتوان به افزایش یک درصدی شاخص ارزش دلار و همچنین تصحیح روند قیمتی این فلز صنعتی دانست. از موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن در این روز، 3 هزار و 825 تن کاسته شد و حجم این ذخایر به سطح 275 هزار تن فرو نشست. میزان حوالههای باطل شده، طی روز پنجشنبه، برابر با 8 هزار و 675 تن بود که عمده آن به انبار واقع در بوسان ارتباط داشت.
انتظار میرود که اخبار چین مبنی بر سختگیری بیشتر این کشور بر واردات قراضه و ضایعات فلزات غیرآهنی از جمله مس، از قیمت این فلز سرح حمایت کند. پیشبینیها حاکی از آن است که تشدید قوانین سختگیرانه واردات قراضه و ضایعات مس به چین، بازار این کشور آسیایی را وادار خواهد کرد تا مصرف سالانه 300 هزار تا یک میلیون تن قراضه خود را از محل دیگری تأمین کند. با وجود افت اخیر قیمت مس، تحلیلگران بر این باورند که ارزش مس بهدلیل رشد قابل توجه تقاضا و وقوع کسری عرضه بهخاطر افت تولید جهانی مس معدنی و تصفیه شده، با رشد همراه خواهد بود.
طی روز جمعه و در آستانه برگزاری هفته بورس فلزات لندن (LME Week)، قیمت مس و اکثر فلزات پایه، مجددا با افت قیمت همراه بود. افزایش 0.33 درصدی ارزش دلار و تداوم عرضه مس در بازار از سوی سرمایهگذاران، موجب شد تا قیمت مس بهرغم کاهش مجدد موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن، بیش از 1.9 درصد افت کند. کاهش موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در این روز برابر با 2 هزار و 950 تن گزارش شد که باز هم نتوانست از افت قیمت ناشی از رشد وضعیت فروش، جلوگیری کند.
موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در روز جمعه، 2 هزار و 950 تن افت کرده و حجم آن به نزدیکی سطح 270 هزار تن رسید. حجم حوالههای باطل شده در این روز برابر با 8 هزار و 125 تن بود که عمده آن به انبار واقع در گوانگیانگ اختصاص داشت. یکی از تحلیلگران مؤسسه متال بولتن پیشبینی میکند که روند فعلی حاکم بر بازار مس، در کوتاهمدت ادامه خواهد داشت و فلز مس تا پایان سال جاری، با قیمتهای کمتری نسبت به سطح کنونی داد و ستد خواهد شد. این در حالی است که تحلیلگر مؤسسه اینتل اف.سی. استون بر این باور است که شرایط فعلی بازار مس ناپایدار است و مشکلات موجود در بخش عرضه معدنی در کنار رشد تقاضای مس چین طی 3 ماهه چهارم از سال میلادی جاری، به افزایش مجدد قیمت مس در کوتاهمدت منجر خواهد شد.
نمودار 1، نوسانات قیمت نقدی و موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن را طی یک ماه اخیر به تصویر میکشد. با توجه به این نمودار، طی هفتهای که گذشت، نزدیک به 2.5 درصد از ارزش مس در بورس فلزات لندن کاسته شد؛ در حالی که در این مدت، موجودی انبارهای این بورس، شاهد کاهش 15 هزار تنی این فلز صنعتی بود. وقوع وضعیت فروش و رشد آن طی روزهای پایانی هفته سبب شد تا قیمت مس تا سطح 6 هزار و 800 دلار بر تن تنزل کند. علاوه بر این، ایجاد روند اصلاحی در بازار این فلز سرخ نیز، از جمله دلایل اصلی کاهش قیمت طی هفته اخیر، محسوب میشود.
همانطور که بیان شد، تحلیلگران بازار مس به قوت عوامل بنیادی یعنی رشد تقاضای مس چین و کشورهای آسیایی در کنار وقوع کسری عرضه مس معدنی و تصفیه شده طی سالهای آتی، اعتقاد دارند و پیشبینی میکنند که قیمت از ابتدای سال 2018، با رشد متوالی همراه خواهد بود. بر اساس گزارش اخیر گروه بینالمللی مطالعات مس، تولید جهانی مس معدنی در سال جاری با افت همراه خواهد بود و این امر به رشد قیمت دامن خواهد زد. گفتنی است که پروژههای معدنی جدید و توسعهای که طی 2 سال آتی به بهرهبرداری خواهند رسید، قادر به برآورد تقاضای مس تصفیه شده نخواهند بود و احتمالا بازارهای مصرف بزرگ نظیر چین به استفاده بیشتر از قراضه و ضایعات مسی روی خواهند آورد.