به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، مهندس بهمن وکیلی روز شنبه در نشستی با خبرنگاران که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی، با بیان مطلب فوق، مانده تسهیلات تا آذر سال گذشته بانک توسعه صادرات را 41 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در حال حاضر مانده تسهیلات بانک با رشد 13% نسبت به دوره مشابه سال قبل تا آذرماه به 46 هزار میلیارد ریال رسیده است .
وی با بیان اینکه بانک توسعه صادرات هزینه نقل وانتقال را به پایین ترین سطح خود رسانده است تصریح کرد: از ابتدای امسال نرخ تسهیلات ارزی یک تا 1.5 درصد کاهش یافته و به حدود پنج تا شش درصد رسیده است .
مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت که بیش از 80 درصد منابع این بانک به صادرات اختصاص یافته و 20 درصد باقی مانده برای منابع داخل استفاده می شود.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات تصریح کرد: با عنایت به تخصصی بودن حوزه فعالیت بانک توسعه صادرات، این بانک همواره نسبت به ارائه انواع خدمات در جهت تأمین مالی طرح های تولیدی- صادراتی با حداقل نرخ سود در چارچوب قوانین و مقررات جاری اقدام نموده است.
آقای وکیلی این توضیح را نیز داد که بانک توسعه صادرات در تسهیلات ریالی حداقل نرخ های بسته سیاستی پولی یعنی 14 درصد را اعمال کرده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه هدف این بانک سودآوری نیست تصریح کرد: اصولا اگزیم بانکها در دنیا برای سودآوری نیستند، بلکه مجری سیاست های دولت محسوب می شوند و برای ما نیز همین قدر که بتوانیم هزینه های خود را پوشش دهیم کفایت می کند.
آقای وکیلی گفت: طرحهای زیربنایی در داخل و خارج از کشور با هدف توسعه زیرساختهای صادراتی در بخش هایی نظیر خطوط انتقال نیرو، ساخت نیروگاه، پتروشیمی و فرآورده های نفتی ، فلزات و ریخته گری و همچنین صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی به منظور حمایت از توان و دانش فنی آنها از طریق بانک توسعه صادرات تأمین مالی گردیده اند.
وی اظهار داشت: در بحث مبارزه با تحریم های اقتصادی این بانک گام های مهمی را برداشته بطوری که اگر چه هزینه حمل و نقل پول افزایش یافته اما به هیچ عنوان وقفه ای برای تأمین اعتبارات ارزی صادرکنندگان به وقوع نپیوسته است.
به گفته وی اگر تحریم ها را نداشتیم امروز از بسیاری کشورها در منطقه جلوتر بودیم. با این حال ما راهکارهایی مطلوب را برای نقل و انتقالات پولی پیدا کرده و مشکلات صادرکنندگان را حل کرده ایم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در بخشی از سخنان خود گفت: ارز موجود در کشور بیش از حد نیاز است و این مسئله باعث خروج بخشی از آن از چرخه اقتصاد می شود.
آقای وکیلی در این نشست خبری گفت: موفقیت فعالیتهای اقتصادی کشور در گروی همدلی مسئولین و استفاده از تمامی پتانسیلهاست و رسانهها در انتشار مطالبشان به فکر وحدت و آشتی مسئولان باشند.
وی افزود: در چنین وضعیتی که در برابر تحریمها قرار داریم، موظفیم به دور از فضاسازی سیاسی، فعالیتهای خود را انجام دهیم تا کمترین تبعات برای کشور وجود داشته باشد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات افزود: برخی از اقدامات بانک در شرایط جنگ اقتصادی در قالب قوانین و بخشنامههای صادره نمیگنجد، به همین دلیل بخشی از وقت همکاران بانک همواره صرف پاسخگویی به نهادهای نظارتی میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه براساس گزارشها، نسبت تسهیلات پرداختی به سپرده بانک توسعه صادرات 387 درصد است که طبیعتاً بانکهای توسعهای سپرده جذب نمیکنند و از محل سرمایه بانک و منابع بودجهای فعالیت میکنند، با توجه به این شرایط شما به دنبال افزایش سرمایه بانک هستید؟ گفت: همواره اقداماتی برای افزایش سرمایه بانک انجام دادهایم، که یک بار در لایحه پیشنهادی 2 هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانک پیشنهاد شد که متأسفانه در گیر و دار تصویب و اجرای قانون بودجه، این مصوبه هم عملیاتی نشد.
آقای وکیلی افزود: با توجه به شرایط به وجود آمده نباید به دنبال منابع دولتی باشیم، به همین دلیل، خود اقداماتی در جهت افزایش منابع بانک انجام دادهایم که البته اگر دولت و مجلس در این راستا به ما کمک کنند، بسیار مناسبتر خواهد بود.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد مشکلات تسهیلاتگیرندگان ارزی بانک توسعه صادرات به واسطه افزایش نرخ ارز و تقاضای آنها برای تسویه وجوه به قیمت ارز 1226 تومانی گفت: قرارداد ما به صورت ارزی منعقد شده و در واقع ما ارز دادهایم، بنابراین تسهیلات گیرنده هم باید به ما ارز بدهد.
آقای وکیلی افزود: نمیتوان به مشتری گفت چون در آن زمان دلار 1226 تومانی دریافت کردهاید حالا به صورت ریالی به ما بازپرداخت کنید؛ گیرنده تسهیلات ارزی با منابع به دست آمده کالا وارد کرده که یا به قیمت مصوب دولت فروخته یا به صورت آزاد در بازار فروخته است؛ اگر قیمت مصوب فروخته، باید با وزارت صنعت، معدن و تجارت مذاکره کند و به بانک چندان ارتباطی ندارد