به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از بانک مرکزی، «غلامعلی کامیاب» امروز (دوشنبه) در نشستی با حضور نمایندگان بانک های افغان و ایرانی یادآوری کرد: پس از برجام با همت و تلاش بانک مرکزی ایران و شبکه بانکی، بیش از 614 رابطه کارگزاری با 230 بانک بین المللی شکل گرفت و از این طریق، موفق به گشایش اعتبار اسنادی، بروات و حواله با بانک های بزرگ بین المللی شدیم.
وی ادامه داد: این عملکرد فراتر از انتظار و پیش بینی ها بوده است و خوشبختانه با تلاش های انجام شده موفق به جلب اعتماد طرف های خارجی و به تبع آن ایجاد روابط کارگزاری و انجام فعالیت های بانکی مانند گشایش اعتبار اسنادی شدیم.
به گزارش ایرنا، شامگاه بیست و ششم دی ماه 1394 با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.
معاون ارزی بانک مرکزی سفر رییس کل بانک مرکزی افغانستان به ایران را نخستین سفر مقام بانکی این کشور پس از برجام دانست و گفت: انتظار داریم این مذاکرات دریچه ای برای آشنایی بیشتر بانک های دو کشور بگشاید و افزون بر ایجاد روابط، بیش از پیش زمینه همکاری بانک های ایرانی و افغانستانی گسترش یابد.
وی بر گسترش روابط و معاملات بانکی تاکید کرد.
در این نشست نمایندگان بانک های دو کشور گسترش روابط بانکی تهران- کابل را خواستار شدند.
به گزارش ایرنا، رییس کل بانک مرکزی افغانستان که امروز با رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد، سرپرستی هیاتی شامل نمایندگان چند بانک تجاری را بر عهده دارد که به دعوت کشور ما به تهران سفر کرده اند.
بر پایه بررسی خبرنگار ایرنا از آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، کشور ما در 6 ماه نخست امسال یک میلیارد و 162 میلیون و 500 هزار و 854 دلار به افغانستان صادرات داشت و از این کشور 10 میلیون و 666 هزار و 802 دلار کالا وارد کرد.