به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، رضا رحمانی در ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی، اظهار کرد: با توجه به اینکه تقویت صندوق بیمه از جمله مسائل مهم و ضروری است در نتیجه این موضوع باید مورد توجه قرار گرفته و حمایت های لازم از آن انجام شود، از آنجایی که نقشه راه بخش معدن کشور برای نخستین بار تدوین و ابلاغ شده در نتیجه به دنبال آن باید تقویت صندوق بیمه و سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی و افزایش سرمایه این صندوق با حمایت از فعالان این حوزه مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در همین راستا در حوزه معدن تفویض اختیار انجام شده، در نتیجه بنده در رابطه با تمامی امکانات و اختیاراتی که در وزارتخانه دارم و قابل تفویض است این کار را نیز انجام خواهم داد و به دنبال آن استانها هم باید به شهرستانها تفویض اختیار انجام دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تولید و اشتغال، افزود: بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری با توجه به شرایطی که امروز در کشور حاکم شده تولید و حفظ حیات کارخانهها و اشتغال نوعی جهاد است، تمام در خواست من از تمام افراد این است که در این راستا از تمام ظرفیتها استفاده کنند و این مورد را نصب العین قرار دهند.
رحمانی بیان کرد: در 13 آبانی که گذشت دشمن امید داشت که در ایران اتفاقاتی رخ دهد اما با هوشیاری ملت و دولت و تدابیر دولت بویژه صنعتگران، معدنکاران و اصناف، دشمن ناامید شد.
وی ادامه داد: در وزارتخانه و دولت نخستین نکتهای که تذکر داده شد بحث حمایت از تولید و اشتغال بود که به زودی به مجلس ارائه میشود. حفظ تولید موجود یک تکلیف شرعی و قانونی است که نیاز به بخشنامه و قانون ندارد و همه موظف به انجام آن هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: در دولت و مجلس باید یک کارگروه تشکیل شود تا بتوان مشکل تامین مواد اولیه را مرتفع کرد تا خطوط تولید در ماههای آتی تعطیل نشود بلکه آن بخشی هم که بدون استفاده بوده فعال شود که در این راستا امسال یک سرفصل به نام بازسازی واحدهای تولیدی تعطیل شده داریم.
رحمانی اضافه کرد: از ابتدای سال تا به امروز هزار و 307 واحد تعطیل در کشور با 18 هزار و 927 نفر اشتغال دوباره فعال شدند، طبق شناسایی ها و هدفگذاری های انجام شده باید تا پایان سال این آمار به یک هزار و 693 بنگاه برسد که از این تعداد 55 مورد در استان مرکزی است که رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، استان مرکزی در حال تبدیل به یک مدل الگویی برای سایر استانها است.
وی گفت اینجا قوه قضائیه، مجریه، نمایندگان و سایر نهادها صمیمانه وارد همکاری شدهاند تا مشکلات موجود در استان و واحدهای استان برطرف شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: یک مدیر باید مسائل و مشکلات مهم را از بحرانی شدن دور سازد، که بنده هم تلاش می کنم مسائل را از مرحله بحران دور کرده و به سمتی حرکت دهیم که به عنوان مسائل مهم شناخته شده و بررسی شوند. با توجه به اینکه استان مرکزی یک استان صنعتی و مهم بوده و هرگونه اتفاقی در این استان سایر استانها را هم تحت تاثیر قرار میدهد، تقاضای من این است که همه تولید و اشتغال را سرلوحه امور قرار دهند.
رحمانی بیان کرد: کالاها به چند دسته اساسی، غیراساسی و ممنوعه گروهبندی میشوند که دولت در خصوص کالاهای اساسی گفته که ارز این کالاها را از درآمد نفتی و ارز دولتی پرداخت میکند که در این خصوص ارز سال 97 را پرداخت کرده و برای سال 98 نیز تضامین لازم را داده است، باقی کالاها اولویت بندی شدهاند که در بین اینها مواد اولیه از همه مهمترند و دولت از طریق سامانه نیما تامین این مواد اولیه را هم تضمین کرده، بخش عمدهای از مواد اولیه ما تولید داخل است که در حوزه مواد داخلی نباید مشکل زیادی داشته باشیم. در زمینه فولاد 2.5 برابر مصرف مان تولید داریم در نتیجه نباید مشکلی داشته باشیم همچنین 1.5 برابر مصرف مس، تولید داریم.
وی ادامه داد: در زمینه مواد پتروشیمی نیز میان تولیدمان دو برابر مصرف است و تنها در دو یا سه گرید مشکل وجود دارد که باید تدابیر لازم اتخاذ شود، تمام افراد در سراسر کشور باید در جبهه تولید و در راستای مقابله با تهاجم اقتصادی کمکهای لازم را انجام دهد تا از مرحله موجود عبور کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افزایش قیمت ارز، عنوان کرد: اصلا قابل قبول نیست که یک واحد به خاطر نبود سرمایه در گردش نتواند ظرفیت خود را افزایش دهد، نوسانات قیمت ارز فرصت مناسبی است تا در راستای تولید گام برداریم و این مرحله را به خوبی پشت سر بگذاریم.
رحمانی خاطرنشان کرد: در صورتی که یک میلیارد دلار صرف ساخت و تولید شود میتوان حداقل 50 هزار شغل ایجاد کرد که در این راستا بانکها باید تا جایی که امکان دارد مساعدت کنند تا تولید افزایش پیدا کند.
وی در خصوص تبصره 18، گفت: نمایندگان استان مرکزی با تمام وجود از تولید حمایت کرده و چند حکم خوب از جمله تبصره 18 را ارائه دادهاند که در این راستا در بودجه 98 از این تبصره استفاده شده و همچنین برای سرمایه در گردش نیز یارانه تعریف شده که در سال 98 هم ادامه خواهد داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در استان مرکزی 320 طرح با پیشرفت بیش از 60 درصد وجود دارد، گفت: در راستای عمل به فرمایش مقام معظم رهبری توجه به تولیدات داخلی مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
رحمانی فعالسازی معادن کوچک، اجرای پروژههای کوچک و بزرگ و فعالسازی معادن کوچک و بزرگ را از جمله اقدامات در دست اقدام دانست و گفت: بدون تردید امکان ندارد تعرفه یک کالای ساخته شده از مواد اولیه کمتر باشد و مواردی هم که وجود داشته همه برطرف شدهاند، همچنین پیگیر مطالبات واحدها از طریق تهاتر هستیم.
رحمانی در خصوص طرح رونق تولید گفت: بانک های عامل همکاری خوبی در زمینه طرح رونق تولید داشتهاند، اما به همکاری بیشتری نیاز است و باید تا زمانی که میتوان تولید داشت حمایت لازم در این خصوص انجام گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: درخصوص واحدهای کوچک و متوسط که دارای چک برگشتی بوده یا بدهی مالیاتی دارند در بخشنامه ای عنوان شده است که این واحدها باید شرایط ویژه برای دریافت تسهیلات رونق تولید داشته باشند اما در این خصوص برای واحدهای بزرگ باید برنامهریزی دیگری در کارگروه ملی صورت بگیرد.
راهکار رفع مشکلات اقتصادی و بیکاری، حمایت از تولید داخلی است
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: راهکار رفع مشکلات اساسی و بیکاری، رونق اقتصادی و درآمدزایی با حمایت از تولید داخلی است و برگزاری این نمایشگاه راهی برای تحقق این اهداف و حمایت هاست.
رحمانی در جریان بازدید از دوازدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت، معدن و ابزارآلات استان مرکزی گفت: شور و شوق تولیدکنندگان در این نمایشگاه نشان می دهد که علیرغم همه مشکلات و کمبودها با روحیه در نمایشگاه حاضرند و در واقع سربازان جبهه اقتصادی در حال فعالیت هستند که این امر رسالت سنگینی جهت حمایت از واحدها بر دوش ما می گذارد.
وی بیان کرد: هپکو در این نمایشگاه با تولیدات جدید حاضر است و این شرکت که زمانی تعطیل شده بود با جذب فناوری جدید به تولید بازگشته است.
رحمانی افزود: همه واحدها در حوزه نفت و گاز و قطعات خودرویی فعالیت خوبی دارند و امسال که سال حمایت از کالای ایرانی است از تولیدات داخلی حمایت شود.