به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت,احمد بزرگیان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک در مراسم معرفی کارآفرینان برتر در جمع خبرنگاران گفت: طی سالهای اخیر موضوع دورکاری و ارائه خدمات الکترونیک از طریق دفاتر پیشخوان جزو محورهای ارزیابی عملکرد دستگاه ها است که در حال حاضر هم اجرا می شود.
بزرگ نیا تصریح کرد: در رابطه با موضوع بحث دورکاری و استفاده از خدمات الکترونیک برای سال 92 هم امتیازات لازم در نظر گرفته شده ضمن آنکه در سالهای 90 و 91 امتیازات درنظرگرفته شده برای دستگاه های مربوطه طی دو جشنواره براساس جشنواره فاوا استان ها و دستگاه های برتر انتخاب شدند که در این رابطه استان های اصفهان یزد، کرمان، خراسان رضوی، و جنوبی براساس اجرای فاز اول ده برنامه الکترونیک در کنار دستگاه هایی همچون سازمان سنجش و آموزش کشور و سازمان امور مالیاتی امتیازات لازم را براساس ارزیابی تیم های تعیین شده به دست آورده اند.
وی تصریح کرد: در بخش ارائه خدمات الکترونیک از طریق سازمان امور مالیاتی این کار باعث اخذ اظهارنامه های مالیاتی به شیوه کاملا الکتورنیک از طریق دفاتر پیشخوان شده است.
ضمن آنکه از این خدمات الکترونیک شرکت نفت در رابطه با موضوع کارت های سوخت و شهرداری ها با ارائه حدود 52 خدمت به صورت الکترونیک توانسته اند بخش عمده خدمات خود را بدون حضور فیزیکی به مردم ارائه دهند.
رئیس مرکز دولت الکترونیک تصریح کرد: در رابطه با بحث وزارت خانه ها وزارت صنعت معدن و تجارت و وزارت راه و شهرسازی جزو وزارت خانه های پیشرو در استفاده و ارائه خدمات الکترونیک به متقاضیان هستند به گونه ای که در رابطه با مسکن مهر تمام ثبت نام انجام شده کاملا به صورت الکترونیکی بوده و کد رهگیری به متقاضیان ثبت نام مسکن مهر ارائه شده است.
وی در رابطه با انجام بحث عدالت الکترونیک در قوه قضاییه عنوان کرد: مهمترین موضوع در رابطه با توسعه خدمات الکترونیک اجرای طرح بزرگ قوه قضاییه تحت عنوان بحث عدالت الکترونیک است که از این پس اخطاریه و تمام مسائل مربوط به آن کاملا از طریق بستر الکترونیکی به صورت پیامک به موبایل متقاضیان ارسال می شود.
***توسعه امضای دیجیتال نیازمند حمایت همه جانبه است
بزرگیان با بیان اینکه بحث امضای دیجیتال در وزارت صنعت، معدن و تجارت به ویژه در سازمان توسعه تجارت در حال پیگیری و اجرا است گفت: در حال حاضر برخی از سازمان ها و دستگاه ها بخش میانی آن را برعهده گرفتم و تاکنون اقدامات لازم را برای توسعه امضای اشخاص حقوقی به صورت دیجیتالی به مرحله اجرا گذاشتند.
***دریافت شناسه ملی توسط 108 هزار شخص حقوقی
بزرگیان ادامه داد: تاکنون به بیش از 108 هزار نفر از اشخاص حقوقی براساس دستگاه های مربوطه شناسه ملی برای انجام معاملات ارائه شده است.
وی افزود: این کار کاملا براساس کمیته ماده 16 انجام شده زیرا طبق دستورالعمل این کمیته هر دستگاهی باید تقاضای خود را برای دریافت شناسه ملی به این کمیته ارائه دهند و این کمیته بعد از بررسی اقدام به ارائه شناسه ملی به دستگاه مربوطه می کنند.
بزرگ نیا عنوان کرد: براساس جلسات کمیته ماده 16 که هر هفته جلسه در رابطه با بررسی درخواست های مربوط به شناسه ملی دستگاه ها برگزار می شود پس از تأیید ارائه شناسه ملی به دستگاه های معرفی شده password مربوطه به دستگاه ها ارائه می شود.
وی افزود: این کار توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه ای رئیس جمهور و سازمان ثبت احوال انجام می شود.
***سرانه مصرف اسکناس برای هر نفر بیش از 135 قطعه
بزرگیان با تأکید بر این نکته که موضوع خریدهای یک میلیون تومان به صورت آنلاین پیشنهاد بوده است نه اجبار اظهار داشت: متأسفانه در کشور ما میزان معاملات نفتی نسبت به سایر کشورها زیاد است و سرانه اسکناس به همین علت برای هر نفر بیش از 135 قطعه با نرخ حدود 40 تا 50 تومان است.
*** توسعه تجارت داخلی در برنامه پنج توسعه
بزرگیان تصریح کرد: میزان استفاده از اخدمات الکترونیک در مبادلات تجاری کشور بسیار کم است به طوری که طبق آمار در سال 91 تقریبا سه برابر جی وی تی کشور از طریق دستگاه های pos در واحدهای صنفی مبادله تجاری داشتیم که این رقم در دنیا 30 درصد است.
ضمن آنکه رقم تجارت خارجی از طریق مبادلات الکترونیکی باید تا پایان برنامه پنجم توسعه به 30 درصد حجم مبادلات تجارت خارجی برسد.