به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، محمدرضا مودودی در نشست با صادرکنندگان نمونه استان هرمزگان با بیان اینکه شرایط برای صادرات سخت است، اظهار داشت: در این دوره خاص به حمایتهای بیشتری از صادرکنندگان جهت رونق صادرات نیاز داریم.
وی ادامه داد: ایران یک درصد جمعیت و یک درصد جغرافیای جهان را در اختیار دارد اما سهم کشور ما در صادرات غیرنفتی دنیا حدود سه دهم درصد است و باید این عقب ماندگی را جبران کنیم.
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران افزود: ایران کشور جوانی در عرصه صادرات محصوب میشود و سه درصد کل تجارت ما مبتنی بر پیمانهای منطقهای است.
مودودی تصریح کرد: یکی از مشکلات این است که واحدهای تولیدی ما در سطح کیفیت جهانی و بینالمللی محصول تولید نمیکنند و این امر یکی از مشکلات در عقب ماندن از بازارهای صادراتی است.
وی گفت: متاسفانه هیچ وقت صادرات به عنوان یک ضرورت در کشور ما محسوب نشده و از این رو فرصتها را از دست دادهایم و باید بینش صادراتی در کشور ما نهادینه شود.
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: در عرصه صادرات ما به یک رویکرد جدید نیاز داریم و بخش خصوصی نیز باید به سمت ظرفیتسازی در این زمینه برود.
مودودی در ادامه با بیان اینکه امسال 220 میلیارد تومان اعتبار از محل بودجه به صادرات غیرنفتی اختصاص یافته است، عنوان کرد: 100 میلیارد تومان نیز تسهیلات بانکی است که به صورت یارانهای به صادر کنندگانی تولید کننده تعلق میگیرد.
وی افزود: 120 میلیارد تومان تسهیلات نیز برای صادرکنندگانی که در بخش تجاری فعال هستند و برای حضور در نمایشگاهها، ثبت برند در خارج از کشور و حمل و نقل در نظر گرفته شده است.
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: چهار هزار و 600 میلیارد تومان هم از طرف صندوق توسعه ملی و بانکها با بهره بین 13 و نیم تا 14 درصد به صادرکنندگان پرداخت میشود.
مودودی میزان صادرات کالای کشور را از اول سال جاری تاکنون 26 میلیارد و 700 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: میزان صادرات دو درصد نسبت به سال گذشته کاهش دارد.
وی گفت: محصولات پتروشیمی، میعانات گازی، شیرینی و شکلات، لبنیات، محصولات صنعتی، محصولات فلزی از جمله کالاهای صادراتی هستند که بیشتر به کشورهای پیرامونی، چین و هند صادر شده است.