به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازشانا، علی اصغر زارعان صبح امروز (سه شنبه، 17 فروردین ماه) در مراسم امضای تفاهمنامه پژوهشگاه صنعت نفت و سازمان انرژی اتمی که در محل این سازمان برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: این تفاهمنامه با هدف رفع نیازهای پژوهشی، تحقیقاتی و تجهیزات پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد که بر مبنای آن، 11 محور همکاری بین دو مجموعه تعریف شده است.
وی تصریح کرد: بر اساس این تفاهمنامه که به قرارداد تبدیل خواهد شد، سازمان انرژی اتمی متعهد می شود در مرحله نخست ظرف مدت 120 روز کاری، 10 دستگاه سانتریفیوژ اولترا را برای استفاده در بخش بالادستی صنعت نفت در اختیار پژوهشگاه صنعت نفت قرار دهد.
زارعان با بیان این که سازمان انرژی اتمی مصمم است سرریز دانش هسته ای این سازمان را در سایر صنایع کشور مورد استفاده قرار دهد، تصریح کرد: تجربه موفق همکاری سازمان انرژی اتمی با وزارت بهداشت و ساخت ماشین توبولار برای این وزارتخانه که در ساخت واکسن مورد استفاده قرار گرفته است، سازمان را به این نتیجه رساند که از سرریز دانش هسته ای کشور برای خدمت رسانی به دیگر صنایع نیز استفاده کند.
وی با اشاره به این که ایران پس از آمریکا و ژاپن، سومین کشوری است که به ساخت ماشین توبولار اقدام کرده است، ادامه داد: سازمان انرژی اتمی با بهره مندی از ظرفیتهای خود، انحصار موجود در برخی فناوریها را شکسته است و اکنون نیز با امضای تفاهمنامه بین این سازمان و پژوهشگاه صنعت نفت، امکان استفاده از ظرفیتهای انرژی اتمی کشور در صنعت نفت فراهم می شود.
معاون سازمان انرژی اتمی با یادآوری این مطلب که سانتریفیوژها تنها برای غنی سازی مورد استفاده قرار نمی گیرند و کاربردهای متعددی دارند، از امضای تفاهمنامه با پژوهشگاه صنعت نفت و امکانپذیر شدن استفاده از دانش حوزه انرژی اتمی کشور در صنعت نفت ابراز خرسندی کرد.
وی در ادامه با تاکید بر این که در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، باید به اقدام و عمل بیش از گذشته بها داده شود، همکاری بین این سازمان و صنعت نفت را برای رفع نیازهای این صنعت، مصداق اقدام در مسیر اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
زارعان با اشاره به نزدیک بودن سالروز ملی فناوری هسته ای گفت: در مراسمی که به این مناسبت با حضور مقامهای بلندپایه کشور و سفرای بیش از 100 کشور جهان برگزار خواهد شد، از 12 محصول هسته ای رونمایی می شود.