به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پست بانک ایران: دکتر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه گفتگوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دوم سیما ضمن بیان مطلب فوق و تشریح عملکرد این وزارتخانه در صد روز گذشته گفت:
توافقنامه ژنو موفقیت بسیار بزرگی برای نظام است و در آینده شاهد فضای متفاوتی در فضای روابط خارجی از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهیم بود.
وی در ادامه اظهار داشت: فناوری ارتباطات و اطلاعات، زیربنای توسعه کشورها تلقی می شود بهگونه ای که بدون زیرساخت قوی فناوری ارتباطات و اطلاعات نمی توان کشوری توسعه یافته شد.
واعظی تصریح کرد: در دنیای امروز همه اقتصاددانان معتقدند که 10 درصد سرمایه گذاری در فناوری ارتباطات و اطلاعات موجب افزایش یک درصدی تولید ناخالص ملی می شود و این امری است که برای کشور ما بسیار مهم است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: همگام کردن توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات با توسعه کشور از برنامه های این وزارتخانه بود که خوشبختانه توفیقات خوبی در این زمینه به دست آمد و هماهنگی های بسیار خوبی با شورای عالی مجازی داشتیم.
وی اضافه کرد: وضعیت کنونی اینترنت اصلاً در شان ملت بزرگ ایران نیست از این رو قرار است در برنامه کوتاه مدت، با استفاده از همه امکانات موجود تا یک سال آینده، وضعیت کنونی 2 تا 3 برابر شود و در 2 تا 3 سال آینده پهنای باند به آنچه مطلوب مردم است برسد.
دکتر واعظی؛ توسعه مناطق کمتر توسعه یافته، روستایی و مرزی، افزایش دسترسی مردم به خدمات مختلف مخابراتی و قرار دادن پست در خدمت مردم را از دیگر فعالیت ها و برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی 100 روز اخیر ذکر کرد.
وی دربخشی از سخنان خود با اشاره به ترافیک و مشکلات حمل و نقل و هزینه های آن به ویژه در شهرهای بزرگ، تلفیق پست و فناوری اطلاعات با ارائه خدمات سریع و جدید را یک راه حل دانست و خاطرنشان ساخت: دنبال ایده های مختلف و مطالعه کشورهای دیگر در این زمینه هستیم و به این نتیجه هم رسیدیم که در کشورهای دارای اینترنت پرسرعت و فضای مجازی پررونق، استفاده از پست بیشتر می باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شبکه ملی اطلاعات را شبکه ای عظیم دانست و گفت: شبکه ملی اطلاعات یعنی اینکه ما بتوانیم در منازل براساس تکلیف برنامه پنجم، پهنای باند 2 مگابیت را به 60 درصد خانوارها و 100درصد کسب و کار و دولت و دیگر مصرف کنندگان ارائه کنیم که برای این کار نیازمند دایر کردن شبکه ای با سرعت بالا هستیم.
واعظی در پایان بیان داشت: در این طرح؛ دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک، آموزش و سلامت الکترونیک در شبکه ملی اطلاعات است که البته این شبکه منعی برای استفاده از اینترنت ندارد بلکه محتوائی که در داخل کشور وجود دارد با سرعت بیشتری در اختیار کاربر قرار می گیرد.