به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت,مهندس ضیائی در ابتدا با بیان اینکه پیش از این در سه مجمع قبلی به تمامی سئوالات و ابهامات مطرح شده به صورت کلی پاسخهای های لازم ارائه شده است گفت: همانگونه که همه سهامداران حقوقی و حقیقی محترم بانک درجریان هستند؛ نحوه واگذاری سهام این بانک براساس مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور(سال 1394) کاملاً واضح و روشن است. البته میزان واگذاری و نحوه عرضه آن با رعایت قوانین و مقررات موضوعه دراختیار سازمان خصوصی سازی است که بایستی از طریق آن سازمان پیگیری و اعلام شود. همچنین لازم به توضیح است که هیچگونه اختلافی بین وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات و امور اقتصادی و دارائی درخصوص مدیریت این بانک وجود ندارد و صرف نظر از اینکه سهامداران پست بانک ایران چه کسانی باشند این بانک کماکان متناسب با اهداف تعیین شده به وظایف خود ادامه خواهد داد و مشارکت بخش خصوصی، سهام عدالت و همچنین دولت فرصتی برای هم افزائی و پیشرفت روزافزون پست بانک به شمار می رود. درحال حاضر تلاش مسئولان وزارتخانه های مذکور و پست بانک ایران حضور در تمامی نقاط کشور و خدمت رسانی بهینه به هموطنان می باشد.
وی اظهار داشت: اهداف و استراتژی های بلندمدت این بانک شامل؛ توسعه خدمات خرده بانکداری، توسعه بانکداری الکترونیک، ارتقاء بهره وری، رضایت مشتری، مدیریت و توسعه منابع انسانی و انضباط مالی و مدیریت نقدینگی است و اهم ماموریت و وظایف آن نیز شامل؛ گسترش خدمات پولی و مالی در شهرها و روستاهای کشور، کمک به توسعه سیستم بانکی و گسترش تسهیلات بانکی، انجام نمایندگی در پرداخت و دریافت ناشی از مبادلات تجاری، کمک به کاهش مسافرت های شهری و روستایی و هزینه های آن، کمک به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) کشور و همچنین توسعه خدمات مالی خرد با مشارکت دفاتر خدمات بانکی شهری و روستایی منتخب است که به طور کامل در وب سایت بانک به نشانی؛www.postbank.ir دربخش "دریاره بانک" عیناً موجود و قابل بهره برداری است.
ضیائی درمورد آخرین وضعیت افزایش سرمایه و فرآیند تثبیت آن در گزارش های مالی عنوان کرد: با توجه به تکالیف محوله از سوی مجمع محترم عمومی بانک، اقدامات مقتضی درمورد تجدید ارزیابی دارائی ها براساس رویه های قانونی انجام شده و نتایج حاصل نیز در گزارش عملکرد شش ماهه اول سال جاری بانک لحاظ شده که پس از طی مراحل قانونی و تائید آن توسط مجمع فوق العاده، در افزایش سرمایه سهامداران محترم اعمال خواهد شد.
مدیرعامل پست بانک ایران درخصوص اهم برنامه های این بانک جهت افزایش منابع و سودآوری و همچنین استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل شعب و دفاتر درسطح کشور تصریح کرد: با توجه به تصویب استراتژی بانک، رویه ها و فرآیندهای آن براساس رویکرد ارائه خدمات خرده بانکداری در اقصی نقاط کشور، تحولات روزافزون صنعت بانکداری و همچنین بخشنامه ها و آئین نامه های بانک مرکزی درحال بازنگری و مهندسی مجدد به منظور افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و سودآوری بیشتر است.
وی عنوان کرد: با توجه به پیگیری ها و تلاش های مستمرکارکنان و اعمال دقیق دستورالعمل ها و آئین نامه های مربوطه از جمله رعایت بهداشت اعتباری و اعتبارسنجی مشتریان، روند نسبت مطالبات به تسهیلات پرداختی درحال کاهش است بطوریکه از ابتدای سال جاری نرخ آن از 52/18درصد به 03/15درصد رسیده که بیانگر کاهش 49/3 درصدی آن طی این مدت کوتاه میباشد و این روند با جدیت و تلاش بیشتر ادامه دارد.
ضیائی درخصوص برنامه های مدیریتی برای مبادلات و تجارت بین المللی اظهار داشت: پست بانک ایران نیز همانند سایر بانکهای کشور با تحریم های اعمال شده مواجه بوده که درصورت رفع آن، برنامه های موردنظر خود را در زمینه افزایش مبادلات مذکور عملیاتی و اجرائی خواهد کرد. البته چندی پیش پس از پیگیری های واحد بین الملل و ارائه مستندات و مدارک لازم، رأی بدوی دادگاه عمومی اروپا مبنی بر لغو تحریم این بانک صادر شده و منتظر رأی قطعی هستیم که با ابلاغ آن، گشایش های خوبی برای فعالیت در این عرصه صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل پست بانک ایران با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت اموال تملیکی و انجام مراحل فروش آن براساس بخشنامه بانکمرکزی، درخصوص آخرین وضعیت وصول مطالبات از بانک مرکزی گفت: این موضوع از طریق شبکه بانکی از جمله پستبانکایران درحال پیگیری است و از مدیریت جدید بانک مرکزی انتظار می رود با توجه به اهمیت موضوع، نسبت به حل و فصل آن و استرداد مطالبات مذکور دستور مساعدت صادر نمایند.
وی درمورد تأسیس شرکت بیمه نیز اظهار داشت: فرآیند تأسیس این شرکت اقماری بانک مطابق ضوابط و مقررات مربوطه درحال پیگیری است و اعضای هیأت مدیره به اتفاق مصصم به تأسیس و فعالیت آن درصورت تأمین شرایط لازم به منظور ارائه خدمات بیمه ای در اقصی نقاط کشور از طریق دفاتر و همچنین درآمدزائی هرچه بیشتر بانک هستند.
ضیائی درپاسخ به عدم وجود بازارگردان در بازار سرمایه برای کنترل قیمت و جلوگیری از سفته بازی سهام این بانک تصریح نمود: با توجه به فرآیند واگذاری سهام بانک و همچنین محدود بودن تعداد سهام قابل معامله در بازار بورس، ایجاد چنین مکانیزمی لازم و ضروری نمی باشد اما درصورت افزایش واگذاری سهام و تغییر این نسبت قطعاً تصمیمات مقتضی برای ایجاد بازارگردانی اتخاذ خواهد شد.
مدیرعامل پست بانک ایران درپایان درخصوص توسعه صرافی نیز عنوان کرد: با توجه به بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی مبنی بر منع ایجاد صرافی و تأکید بر انحلال آن، برنامه ای برای توسعه آن در نیمه اول سال جاری متصور نبود. اما درحال حاضر با عنایت به لغو مفاد بخشنامه مذکور، ایجاد ظرفیت های جدید حوزه های صرافی و توسعه آن در دستور جدی بانک قرار دارد.