به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پست بانک ایران: وی به سه نگاه درخصوص اقتصاد ایران در دوران پسا تحریم پرداخت و گفت: نگاه اول این است که اقتصاد کشور دارای مشکلات ساختاری عدیده ای مانند نرخ رشد پایین و نرخ تورم و نقدینگی بالا می باشد که ربطی به تحریم ها ندارد و ریشه آن داخلی است. نگاه دوم این است که تحریم ها موجب ایجاد مشکلات عدیده ای برای اقتصاد کشور شده وبه نوعی شرایط را بدتر کرده است. اما نگاه سوم یک نگاه تلفیقی است که هم ساختار اقتصادی را مدنظر قرار دارد و هم تحریم ها را در آن موثر می داند.
دکتر احمدی افزود: متاسفانه تحریم ها موجب محدودیت ارزی شده و انتظارات تورمی را تشدید می کند و اما در دوران پسا تحریم امید به آینده در جامعه زیاد می شود که انتظار داریم مسئولان اقتصادی بویژه بانک مرکزی این وضعیت را کنترل کنند تا به سمت تجربه تورم های شدید نرویم.
نائب رئیس کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تحریم سبب می شود که در کشور، تنگنای ارزی ایجاد شده و رشد بخش های غیرمولد نیز بیشتر شود بر این اساس لازم است که یک دوره با ثبات در دوران پسا تحریم را تجربه کرده و با اعمال سیاستهای انقباضی پولی از رشد نقدینگی جلوگیری کنیم که این کار در شرایط رکود اقتصادی کار آسانی نیست.
نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به راه های لازم جهت جلوگیری از بروز مشکلات اقتصادی در دوران پسا تحریم تصریح کرد: از انتظارات سطحی پرهیز کرده و مردم را از حرکت به سمت مصرف گرایی دور کنیم. همچنین از اقدامات هیجانی و دفع الوقتی جلوگیری نموده و مرز بین بخش های مولد و غیر مولد اقتصادی را مشخص کرده و همه تلاشمان بر این باشد که منابع به سمت بخش مولد حرکت کند و هزینه های دولت بردوش مردم تحمیل نشود.
وی در ادامه به نقش نظام بانکی در دوران پسا تحریم پرداخت و گفت: در این دوران بانک مرکزی وظایف خطیری را با اعمال سیاست های پولی برعهده دارد ومتوازن کردن بخش های مالی و پولی برعهده این نهاد است و باید بتواند با توجه به احتمال افزایش نقدینگی و فشار آن به اقصاد کشور، منابع را به سمت اقتصاد مولد هدایت کند. در غیر اینصورت ارزهای آزاد شده وتبدیل آن به ریال موجب افزایش نقدینگی مجدد و کاهش رشد اقتصادی می شود.
دکتر احمدی با اشاره به رشد بی رویه موسسات پولی و مالی و حرکت بانکها به سمت بنگاه داری در چند سال گذشته بیان داشت: لازم است بانک ها متناسب با وظایف خود، منابع را بسمت بخش های مولد هدایت نمایند که خوشبختانه پست بانک ایران در این زمینه عملکرد مثبتی داشته است.
نائب رئیس کمیسیون بودجه ومحاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: قطعا پس از رفع تحریم ها شرایط اقتصادی کشور بهتر از قبل خواهد بود و انتظار داریم بانک ها بعنوان نهادهای کلیدی در جامعه از این فرصت استفاده کرده و به سمت افزایش ثروت و تولید ملی حرکت کنند.