شمسالله شریعت نژاد، درخصوص میزان تولید مرکبات درسال جاری گفت: امسال بعد از 2 سال در حوزه تولید مرکبات وضعیت خیلی خوبی را پیش رو خواهیم داشت؛لذا دولت ازهم کنون باید به فکر صادرات مرکبات باشد.
نماینده مردم تنکابن،عباس آباد و رامسر درمجلس شورای اسلامی افزود: ازنظر حجم تولید مرکبات امسال متفاوتی را تجربه خواهیم کرد و ما نگران این هستیم که مازاد تولیدی که روی دست کشاورز می ماند،چه خواهد شد و دولت دراین خصوص چه برنامه ای دارد.
دغدغه اصلی ما سرنوشت مازاد مرکبات تولیدی است
عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس تصریح کرد: امسال بر خلاف سالهای گذشته که به علت سرمازدگی با کاهش تولید مواجه بودیم،اصلا دغدغه کمبود مرکبات وجود ندارد و دغدغه اصلی ما برای مازاد تولید است.
شریعت نژاد تاکید کرد:مسئولیت درحوزه برنامهریزی برای خرید مرکبات و صادرات این محصولات تنها متوجه جهاد کشاورزی است؛چرا که این نهاد نسبت به میزان و حجم تولید آگاهی دارد و براساس قانون انتزاع وظیفه تنظیم بازار برعهده وزارت جهادکشاورزی است.
وزارت جهادکشاورزی با برنامه ریزی برای صادرات نگرانی کشاورزان را رفع کند
این نماینده مردم درمجلس نهم گفت:امیدواریم امسال عکس سال گذشته عملکرد خوبی از وزارت جهاد کشاورزی درمورد تنظیم بازار و خرید مرکبات شاهد باشیم و نگرانی کشاورزان دراین خصوص برطرف شود.
عضوکمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس دررابطه با نگرانی درمورد فشار تجار برای واردات مرکبات،اظهارداشت:متاسفنه درکشور ما ظاهرا عده ای از واردات سهمی دارند که هیچ علاقهای به تولید کشور ندارند.
وی تاکید کرد: دولت تدبیروامید باید با توجه به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی ازسوی مقام معظم رهبری رویکرد اصلی اش افزایش میزان تولیدات داخلی باشد.
واردات ظلم به تولید کننده داخلی است/ظرفیت صادرات 100 هزار تن مرکبات وجود دارد
عضوکمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واردات بی رویه ظلم به تولید کننده داخلی است،گفت: شاید مصرف کنندگان داخلی کمبود برخی از اقلام را به خاطر اعتبار و حمایت از تولید داخل تحمل کنند اما واردات بی رویه تیشه زدن به ریشه تولید است.
مدیرکل میوههای گرمسیری جهاد کشاورزی با بیان اینکه سرانه تولید پرتقال در کشور ??کیلوگرم است گفت: در سال جاری ظرفیت صادرات ???هزار تن مرکبات وجود دارد.
ابوالقاسم حسنپوراظهار داشت: عملکرد تولید مرکبات در سال جاری 18 تا 20 تن در هکتار است و ظرفیت صادرات 100 هزار تن مرکبات وجود دارد.
وی درباره میزان صادرات مرکبات در سال جاری گفت: این ظرفیت وجود دارد که در سال جاری رقم 100 هزار تنی انواع مرکبات صادر شود اما به طور معمول میزان صادرات این محصول کمتر از پیشبینیها است.
مدیر کل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی درباره کشورهایی که ظرفیت واردات مرکبات از ایران دارند گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه و برخی از کشورهای اروپایی مشتری بالقوه ما برای صادرات هستند اما با پایین آمدن نرخ روبل روسیه از سودآوری ما برای صادرات به این کشور کاسته شده است.