به گزارش بانک و صنعت به نقل از مهر ، احسان خاندوزی با بیان اینکه تدبیر دولت در مورد آرد و گندم نان سنتی متفاوت خواهد بود، اظهار داشت: روزانه بیش از هزار میلیارد تومان یارانه کالاهای اساسی به جیب مردم ایران نمی رود، بلکه به جیب واردکنندگان می رود و بخش زیادی از محصولات به شکل قاچاق از کشور خارج می شود.
وی با بیان اینکه در دو هفته ابتدایی امسال 250 درصد افزایش مصرف آرد داشتیم که نشان دهنده رانت و قاچاق آرد از کشور است، گفت: بخش زیادی از یارانه کالاهای اساسی به جیب همسایگان می رود و در سال گذشته 33 درصد ارزش وزنی واردات کالاهای اساسی داشتیم که نشان دهنده قاچاق آن به خارج است چون مصرف مردم این قدر افزایش نیافته است. بیش از 80 درصد مصرف گندم در کشور برای پخت نان سنتی است و مابقی برای صنف و صنعت، شیرینی، ماکارونی و نان های غیر سنتی استفاده می شود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: با جنگ اوکراین وضعیت تجارت کالاهای اساسی هم بغرنج شد و قیمت گندم و روغن به شدت افزایش یافت و موجب شد قیمت کالاهای اساسی در ایران به یک دهم قیمت در کشورهای همسایه کاهش یابد که موجب قاچاق به خارج می شد.
وی تاکید کرد: با زیرساختی که دولت طراحی کرده، تا پایان سال جاری قیمت نان سنتی برای مردم هیچ گونه افزایشی نخواهد داشت. با وجود اینکه قیمت آرد اصلاح خواهد شد تا جلوی قاچاق گرفته شود، اما تأکید می کنم که با زیرساخت بانکیِ دیده شده، قیمت پرداختی نان برای مردم افزایش نخواهد یافت.