وی همچنین سیاست های دستوری در صنعت لبنی را مورد نقد قرار داد و بر اهمیت رقابت و بازگذاشتن بازار تأکید کرد.
به گفته او، برنامه ریزی و رقابت برای افزایش سرانه مصرف لبنیات نیازمند سیاست های غیردستوری است.
امروز سهم بخش خصوصی در حوزه GDP حدود 13درصد است گفت: متاسفانه بخش دولتی بخش قابل توجهی از اقتصاد را در اختیار دارد در حالی که اگر سهم بخش خصوصی در اقتصاد بالاتر باشد حتما آسیب های ناشی از تحریم ها کمتر خواهد بود. ضمن اینکه در جهت توسعه سرمایه گذاری خارجی هم حتما شرایط بهتری خواهیم داشت.
نجفی عرب در ادامه با اشاره به اهمیت محصولات لبنی در سلامت جامعه گفت: تا سال 1389شیر رایگان مدارس را داشتیم و به این ترتیب با شیر مدارس و شیر یارانه ای که به سه دهک پایین جامعه تخصیص می یافت توانستیم سرانه مصرف لبنیات را به حدود 100کیلوگرم برسانیم.
وی ادامه داد: نکته جالب توجه اینکه در آن زمان شرکت های لبنی با 60 تا 70 درصد ظرفیت خود کار می کردند. اما با قطع شیر یارانه ای آسیب های جدی به جامعه وارد شده است و لذا به وزارت بهداشت هشدار می دهیم این اقدام برای اقشار ضعیف در آینده نزدیک آسیب های جدی همچون پوکی استخوان، کوتاهی قد و کمبود کلسیم که برای رشد مغز عامل مهمی است در پی خواهد داشت.
نجفی عرب خاطر نشان کرد: چگونه است که به روغن و شکر که به نوعی ضد سلامت است یارانه تخصیص داده می شود اما برای لبنیات با این میزان اهمیت در سلامت جامعه یارانه ای تخصیص داده نمیشود!؟
سرانه تولید شیر ایران با دنیا رقابت می کند
وی با اشاره به حذف محصولات لبنی از سبد مصرف خانوارها در پی کاهش قدرت خرید جامعه، گفت: حاکمیت نباید از این موضوع بی توجه بگذرد ضمن اینکه متولیان و فعالان صنعت نیز باید در راستای ارایه شیر رایگان مدارس و شیر یارانه ای پیگیر باشند. به عبارتی فعالان صنعت از جمله انجمن صنایع لبنی بایستی پیگیر گنجاندن این امر در برنامه هفتم توسعه باشند.
نجفی عرب همچنین گفت: صنعت لبنیات خوشبختانه زنجیره ارزش را بطور کامل دارد و تنها بخشی از علوفه که به صورت وارداتی تامین میشود است و مابقی زنجیره ارزش صنعت کامل است. در نتیجه شاهد هستیم سرانه تولید شیر ایران با دنیا رقابت می کند.