وی افزود: در عین حال بانک مرکزی حاضر نشد به اندازه 11 هزار میلیارد تومان ارز بخرد و بازار سرمایه را نجات بدهد؛ ضمن اینکه این بانک هدفگذاری تعیین نرخ تورم در سال 99 را صورت داد؛ اما باید دید چرا چنین شکافی بین هدفی که بانک مرکزی برای تورم تعیین کرده بود با تورم واقعی امروز، ایجاد شده است.
دژپسند با بیان اینکه خزانه داری کشور زیر نظر وزارت اقتصاد در کنترل تورم بسیار مؤثر بوده است، تصریح کرد: بازار سرمایه توانست بر هدایت نقدینگی وکنترل تورم بسیار مؤثر باشد؛ این در حالی است که از 300 هزار میلیارد تومان اوراق استفاده شد که البته تمام این عدد برای فروش نبوده است.
وی افزود: باید توجه داشت اگر فروش اوراق انجام نمی شد به تورم فعلی کشور 36 درصد هم اضافه می شد؛ ضمن اینکهاگر نرخ بین بانکی با سو مدیریت مواجه نمی شد، در فروش اوراق اهداف محقق می شد و با بهبود شرایط بازارسرمایه مواجه می شدیم.
دژپسند گفت: خزانه داری حتی در ماه هایی از سال به بانک مرکزی برای هدایت نقدینگی کمک کرد؛ به نحوی که در مهرماه و آبان ماه وزارت اقتصاد به کمک بانک مرکزی در هدایت نقدینگی آمد؛ ضمن اینکه از تیرماه سال گذشته که روند نرخ بهره بین بانکی صعودی شد، حرکت شاخص کل بورس نزولی و فروش اوراق دولت با افت شدید مواجه شد.
وزیر اقتصاد گفت: اگر بانک مرکزی بانکدار دولت نباشد، وضعیت تولیت منابع ارزی دولت مشخص نیست؛ ضمن اینکه اگر سو مدیریت بر نرخ بهره بین بانکی رخ نمی داد و بازار سرمایه روند خوبی را داشت سیاست های افزایش عرضه از طریق عرضه سهام دولتی و تجهیز منابع صورت می گرفت.
وی گفت: اگر این شرایط فراهم می شد فرار بودجه ای رخ نمی داد؛ این در حالی است که بودجه در حال انتقال از بودجه نفتی به مالیاتی است، پس اوراق نقش بسیار کلیدی دارد.
دژپسند ادامه داد: این فرمایش رهبری است که کسری بودجه ام الحوایص است و نخستین موضوع برای رفع مشکل کسری بودجه را اوراق مطرح می کنند؛ این در حالی است که توانستیم 125 میلیارد تومان اوراق نقدی بفروشیم که این اقدام بسیار مهم را با چنگ و دندان انجام دادیم.
وزیر اقتصاد اظهار داشت: هر چند رئیس مجمع چند بانک هستم؛ اما هیچ الزامی برای خرید اوراق دولتی به بانک ها نگذاشتم؛ هیچ یک از بانک ها الزامی برای خرید اوراق از سوی دولت نبودند و به هیچ بانکی خرید اوراق دیکته نشد.