وی افزود: دو راهکار برای این موضوع وجود دارد، در این شرایط یا باید تولید به حدی افزایش یابد که به همه این تقاضاها پاسخگو باشد و یا اینکه تقاضاهای بازار را واقعی تر کنیم و کالا به دست مصرف کننده واقعی برسد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با اشاره به راهکار ارائه شده در کمیسیون صنایع و معادن، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که در شرایطی که اختلاف قیمت به حد مشخصی رسید و نیاز بازار افزایش یافت، فروش کالا از طریق بورس کالا انجام شود.
وی عنوان کرد: در این روش قیمت پایه خودرو تعیین می شود و فروش آن طبق فرمولی خواهد بود که بر اساس نیاز خانوار باشد که در آن صورت اختلاف قیمت به حداقل و یا به صفر می رسد و در نتیجه آن تقاضا متعادل می شود و کالا با قیمتی که کارخانه عرضه می کند به دست مشتری می رسد.
طاهری خاطرنشان کرد: در این روش برای فروش زودتر از 3 سال نیز حدود 30 درصد قیمت خودرو مالیات در نظر گرفته شده است و امکان فروش وجود ندارد و ماشینی که به قیمت بازار خریداری شده باشد عملاً تقاضا را کاهش خواهد داد، بر این اساس ممکن است در اوایل کار رقابت در بازار ایجاد شود و برخورد عطشی باشد ولی به مرور به ثبات خواهیم رسید.
وی با اشاره به مبلغ ما به التفاوت ایجاد شده، گفت: دو بحث در این زمینه مطرح است، موضوع نخست این است که این اختلاف قیمتی به دولت پرداخت شود و در امور مرتبط نظیر حمل و نقل عمومی و یا کمک به تولیدکننده هزینه شود و یا اینکه اگر اختلاف بسیار کاهش یابد این مبلغ به تولید کننده تعلق یابد.
این مسئول با بیان اینکه خودروسازان نیز با این طرح موافق هستند عنوان کرد: این طرح به صحن علنی مجلس ارسال شده و بعد از بررسی با طی مراحل و تأیید شورای نگهبان به مرحله اجرا خواهد رسید.
وی در پایان گفت: ظرفیت عرضه پرحجم خودرو در بورس کالا براساس اعلام آمادگی این بورس وجود دارد و شورای رقابت در اجرای این طرح حضور دارد و کف عرضه در نظر گرفته می شود و جای هیچ کوتاهی و ورود واسطه به بازار وجود ندارد.