به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از شرکت ملی گاز، سید احسان قاضیزاده هاشمی در دیدار با حمید فانی، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت گازرسانی برای توسعه کشور گفت: باید از ظرفیت به وجود آمده در حوزه گازرسانی برای توسعه کشور استفاده کنیم، زیرا هدف نهایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از اجرای طرحهای گازرسانی روستایی، فقط تامین گرمایش منازل نبوده است، بلکه گاز یک حوزه زیرساختی است که تاثیر مستقیمی بر توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور میگذارد.
وی مهاجرت معکوس را از جمله تاثیرات گازرسانی در روستاهای کشور عنوان کرد و افزود: اتفاقی که پس از تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای گازرسانی روستایی شاهد آن هستیم، حرکت و بازگشت جمعیت از حاشیه شهرها به روستاها یا کوچ به شهرهای کوچکتر است.
نماینده مردم فریمان و سرخس، بخشهای احمدآباد و رضویه خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رسیدن گاز طبیعی به همه مناطق کشور موضوعی با اهمیت فراوان است، زیرا توسعه انرژی، آثار روانی مطلوبی بر نحوه سکونت مردم میگذارد.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه گازرسانی موجب اشتغالزایی و افزایش توسعه پایدار میشود، تصریح کرد: اقدامهای بسیار خوبی برای تبدیل انرژی گاز به ثروتسازی در برخی از روستاهای کشور انجام شده است. برای مثال روستای تپه سلام مشهد به لطف گازرسانی به مهد تولید شیر و نگهداری محیط دامی در این استان تبدیل شده است.
به گفته وی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، تقویت فضای کسبوکار روستایی، جلوگیری از پیامدهای مخرب شلوغی و تراکم شهرها از جمله نتایج گازرسانی است.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به رشد گازرسانی روستایی در استان خراسان رضوی در سالهای اخیر، اظهار کرد: عملکرد جهادی شرکت گاز خراسان رضوی در سالهای اخیر موجب شد تا عقبماندگی چند دهه گذشته در یک بستر زمانی کوتاه جبران شود.
وی اظهار کرد: تا چند سال گذشته تنها 30 درصد روستاهای فریمان و سرخس، بخشهای احمدآباد و رضویه استان خراسان رضوی از نعمت گاز بهرهمند بودند، اما در پنج سال اخیر 200 روستا گازدار و عملیات اجرایی تعداد دیگری از روستاها نیز آغاز شده که نسبت به آمار کل روستاهای واجد شرایط خراسان رضوی، عدد بسیار بزرگی است.