به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور، محمد دلشادی، مدیرکل امور مالیاتی استان همدان اظهار داشت: این مبلغ تنها از 21 بازرگان فعال در بخش های مختلف اقتصادی استان بدست آمده است و با توجه به جرم انگاری فرارمالیاتی در قانون، از ابتدای عملکرد 1395 امکان برخورد قضایی با آنها فراهم شده است.
وی افزود: با اجرای طرح جامع مالیاتی و راهاندازی سامانه نرمافزاری یکپارچه مالیاتی و جمعآوری اطلاعات اقتصادی مودیان از طریق سامانه معاملات فصلی، بخش قابل توجهی از فعالیتهای اقتصادی شناسایی و در فرآیند رسیدگی و حسابرسی مالیاتی قرار گرفته است.
دلشادی افزود: در سال جاری یکی از بحثهای اساسی اقتصاد مقاومتی ساماندهی معافیت های مالیاتی بوده که این موضوع در مراکز تحقیقاتی مالیاتی در مراجع تصمیمگیری و قانونگذاری در حال پیگیری است.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان، با بیان اینکه هر کشور به تناسب ظرفیت اقتصادی خود و وضعیت بومی، ملی و جغرافیایی، روشهای خاصی را برای وصول مالیات بهکار میگیرد، عنوان کرد: در کشورهای توسعه یافته اصولا پرداخت مالیات به عنوان فرهنگ قالب شناخته شده و عدم پرداخت آن مذموم و ناپسند است و از نظر قانون برخورد سختی با آن صورت میگیرد بنابراین سه عامل فرهنگ مالیاتی، شفافیت اقتصادی و برخورد سخت با فرار مالیاتی ابزارهای مهم مالیاتگیری در کشورهای توسعه یافته است.
دلشادی با تأکید بر اینکه درآمد حاصل از فروش نفت برای اداره کشور کافی نیست، گفت: علاوه بر این اصولا ضرورتی ندارد تمام دارایی فعلی و دارایی متعلق به نسلهای آینده کشور را برای جبران هزینه های نسل فعلی به فروش برسانیم.
وی درباره فرار مالیاتی پزشکان و عدم نصب کارتخوان در مطبها نیزگفت: امکان شناسایی درآمد همه مودیان از جمله پزشکان نیز با راهاندازی طرح جامع مالیاتی وجود داردو در صورتیکه در این فرآیند، فرار مالیاتی یک مودی اثبات شود امکان برخورد قضایی برابر مواد 274 ، 275 و 276 قانون مالیاتهای مستقیم، وجود خواهد داشت.