رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: کماکان رشد نقدینگی رو به صعود است و در مرداد رشد نقدینگی به 3,921 هزار میلیارد تومان رسیده است. علت اصلی این موضوع نیز کسری بودجه است. طبق گزارش ها درآمدها و هزینه ها تطابقی ندارند و کمتر از 50 درصد درآمدها حاصل شده و دولت از تنخواه گردان بانک مرکزی استفاده کرده است که موجب افزایش پایه پولی و به تبع آن تورم و نقدینگی شده است.
وی ادامه داد: دولت باید از رشد تورم جلوگیری کند زیرا در غیر این صورت نه تنها تورم بیشتر می شود بلکه نگرانی های نسبت به افزایش شدید قیمت ها خواهیم داشت.
پرداخت 966 میلیارد دلار یارانه انرژی در 10 سال
خوانساری گفت: آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یارانه انرژی پرداختی از سوی دولت در سال را 63 میلیارد دلار اعلام کرده است در حالیکه طبق اعلام سازمان جهانی آژانس بین المللی انرژی از سال 2010 تا سال 2020 دولت ها در ایران 966 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت کرده اند که سالی 98 میلیارد دلار می شود.
وی افزود: منتهی اگر عدد 63 میلیارد دلار آقای میرکاظمی را در نظر بگیریم، یعنی سالانه به هر نفر 19 میلیون تومان تعلق می گیرد. اگر این ارقام به صورت هدفمند پرداخت می شد نه تنها به اقشار آسیب پذیر صدمه ای وارد نمی شد بلکه اقتصاد هم به حرکت می افتاد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه دهک های بالای درآمدی بیشترین نفع را از یارانه ها می برند، گفت: دهک های پایین درآمدی از یارانه بنزین 1.6 درصد بهره می برند در حالی که دهک های بالای درآمدی 24.8 درصد استفاده می کنند. در اکثر یارانه ها دهک های بالای درآمدی سود می برند.
وی افزود: اثرات این موضوع نه تنها منجر به افزایش روزافزون اختلاف طبقاتی می شود و آثاری در رفاه اجتماعی ندارد بلکه باعث می شود با تغییراتی که روی قیمت ها اعمال می شود امکان آزادسازی قیمت ها را نداشته باشیم و به دنبال آن زمینه های قاچاق محصولات تولیدی به خارج از کشور را فراهم شود.
3 مأموریت اقتصادی دولت
خوانساری ادامه داد: از سویی دیگر نیز همچنان شاهد حضور ارز ترجیحی در اقتصاد ایران هستیم. امیدواریم دولت هر چه سریع تر نسبت به یکنواخت کردن ارز اقدام کند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: دولت باید دو موضوع هدفمندی کردن یارانه ها و حذف ارزهای چند نرخی را در دستور کار قرار دهد. همچنین انتظار می رود هدف اول وزرای اقتصادی دولت کاهش تورم باشد.